Hobby-ul meu: Handmade

IMG_1424De cand ma stiu, mi-a placut intotdeauna sa cochetez cu ceea ce inseamna frumos si colorat. In urma cu aproximativ 8 ani, am descoperit arta handmade. Am inceput cu bratari impletite, cercei crosetati, margelute insirate, apoi am trecut la lutul polimeric: fimo. Putin complicat, dar nu imposibil. Petreceam zilnic ore intregi, punandu-mi creativitatea la incercare, combinand forme si culori din fimo, fiind mereu entuziasmata de rezultatul final, chiar daca greseam, un cercel era mai mare sau mai mic decat perechea lui. Stim ca omul din greseli invata si doar asa ne perfectionam.

IMG_1381La sugestia prietenilor, mi-am facut un blog. Nu prea aveam eu treaba cu mediul online, avand in vedere ca eram mai tot timpul prinsa in mestesugirea diverselor chestii. A da, iar in restul timpului eram la scoala. Asa a luat nastere si buticul meu online, unde postam fotografiile micilor mele creatii. Spre surpinderea mea, am primit foarte multe aprecieri din partea tuturor. Si da, am inceput sa vand. Cred ca este cel mai fain sentiment cand stii ca munca pe care o depui in ceea ce adori sa faci, este apreciata. Mai ceva decat titlul de Miss Popularitate de la Balul Bobocilor din liceu. Mi-aduc si acum aminte de sfarsitul clasei a 12-a: zarva mare, bac-ul bate la usa, multa materie de invatat. Eu faceam cercei. Ce putea fi mai relaxant de atat?

img_9947Usor usor, am crescut. Am invatat si combinat diverse tehnici, materiale, stiluri. De la cercei, bratari si brose, am trecut la gentute handmade, cutiute pentru bijuterii, si decoratiuni handmade. Evident nu am lasat in urma desenul si pictura. Chiar daca in copilarie pictam cum si pe unde apucam, ca oricare de altfel, am considerat ca e timpul sa trec la lucruri serioase: de ce nu si pictura pe pereti si haine.

brosa-flori-fimoPrin ceea ce fac, incerc sa ma adresez persoanelor cu o personalitate puternica, ce vor sa fie altfel, sa iasa din tipar. Accesoriile handmade sunt si vor fi intotdeauna acel altceva, pentru ca sunt diferite. Sunt lucrate de mana, iar acest lucru le face sa fie speciale. Sunt insotite de pasiunea si explozia creativitatii celui ce le creeaza, ceea ce inseamna ca sunt autentice.

Totusi, de ce handmade? Pentru ca asta inseamna pasiune, creativitate, originalitate, frumos, altfel si mai ales rabdare. Ma relaxeaza si imi place. Ma defineste.

Adauga un comentariu