Matrita din cartof pentru plumbi de pescuit la Dunare

Matrita in cartof foto 3Pentru ca un lucru sa iasa bine trebuie sa-l faci cu mainile tale. E verificat, nu are rost sa ne opunem.

Exemplu: matrita din cartof.

Sigur, ar fi mai usor sa cumparam plumbi din comert decat sa stam sa turnam. La mine e simplu: am matrite pentru jiguri mi-am zis sa incerc sa-mi torn si plumbii de crap pentru Dunare. Iar forma dorita de mine a fost cea de disc culisant, pe care eu nu am gasit-o in comert. Poate exista, dar eu voiam disc simplu pentru pescuit din barca.

Ingrediente matrita din cartof:

Cartof 1 bucata, plumb, o sarma otelita de 1.5-2mm si 10cm lungime si nu in ultimul rand o piesa metalica pe post de absorbant termic: aluminiu, cupru, aur, platina – ce gaseste omul prin casa.
A! Era sa uit. Si niste prosoape de bucatarie (hartie).

Desi exista topitoare specializata eu sunt de moda veche; topesc plumbul (aragaz) in cana de inox cu o gaura de 5mm in lateral.
Se taie cartoful felii de 1.5 cm grosime si cu un tronson de undita (4-8m) pe post de preducea se face o gaura in cartof. Felia gaurita se pune pe placa metalica (aur, argint, platina – ce gaseste omul prin casa, remember?) si cu sarma otelita facem o gaura transversala prin felia de cartof.
Turnam plumbul iar cand a “inghetat” il scufundam, cu cartof cu tot in apa rece. Scoatem sarma, tamponam cartoful cu servetelul pentru a scoate surplusul de apa – cele doua elemente in stare lichida, plumbul si apa sunt dusmani de moarte.

Nu ar strica echipament de protectie, ochelari, manusi.
PLUMBUL E TOXIC iar in statul California provoaca niste boli grave 🙂 asa ca operatiunea se va desfasura incaperi bine aerisite.

Greu dar merita: crapii sunt inebuniti dupa plumbii cu miros de cartof copt!

Nu uitati sa legati lanseta de mal/barca!

Fir intins!

One comment

Adauga un comentariu