Big Game Fishing si vacanta ieftina in Maldive

La circa 6.700 de km de Baia Mare, pe insula Dharavandhoo din atolul Baa din insulele Maldive, familia Mulea poate spune că are o a doua casă.

În urmă cu opt ani, Corina şi Mihai au ales insulele Maldive pentru luna de miere, la fel ca mulţi turişti români care aleg destinaţiile exotice pentru luna de miere. După prima călătorie în Maldive, a urmat cea de-a doua, dar de data asta nu au mai ales un resort, ci au preferat să stea într-o pensiune pe o insulă locuită de băștinași. Au avut astfel acces mai uşor la cultura şi obiceiurile localnicilor. Dorinţa şi visul de a reveni pe plajele cu nisp fin sărutat de ape albastre s-a păstrat, iar în urmă cu doi ani, cei doi soţi se gândeau serios cum ar putea să-şi deschidă o pensiune în insule. S-au documentat şi găsit pe internet un partener pentru a putea deschide pensiunea, şi asta pentru că în Maldive, doar localnicii au dreptul de a deţine terenuri şi proprietăţi.

„Practic, am intrat într-un parteneriat pentru că nimeni în afară de locuitori nu poate deţine terenuri sau imobile. Şi atunci, am facut un parteneriat cu un localnic: el a intrat în business cu terenul şi casa, care a aparţinut bunicului, iar noi cu banii pentru renovare, pentru tot”, a declarat , Corina Mulea.

În ultimii doi ani, ideea deschiderii pensiunii a prins rădăcini. Cei doi soți au investit timp și energie în alegerea locației, au explorat mai mulți atoli și insule, iar pe lângă partea de informare, proiectare și acte, s-a lucrat efectiv şase luni, la renovarea şi amenajarea pensiunii. Localnicul este cel care se ocupă de afacere la faţa locului, iar de la distanţă, cei doi soţi se ocupă de rezervări și oferte pentru turişti, le oferă informaţii despre ce pot face acolo şi la ce să se aştepte.

Pensiunea are are capacitatea de a caza 14 persoane, in 4 camere duble si 2 camere triple.

Camerele sunt echipate cu aer condiţionat, un ventilator si mobila lucrata manual de mesterii insulei. Fiecare camera are baie proprie prevazuta cu dus cu apa calda şi rece.

Pentru socializare, distractie, povesti pescaresti si nu numai, puteti alege dintre diversele zone de relaxare din interior sau exterior.

Mesele sunt generoase compuse din peste proaspat prins, produse traditionale maldiviene, carne de pui, salate si deserturi pentru toate gusturile. Deliciile culinare pot fi de gustate atat la restaurantul casei de oaspeti cat si pe plaja insulei sau pe o insula pustie pe care puteti ajunge cu dhoni-ul in timpul unui apus de soare magnific. Puteti opta pentru seara maldiviana cu mancaruri specific si cu traditionalul bodu beru la care sunteti bineveniti sa participati si sa interactionati ca sa traiti pe deplin minunata experienta maldiviana.

De la deschidere, care a avut loc in luna Februarie 2016, pe lângă turiştii din Italia, Suedia, Ucraina, Franța şi Germania, au fost şi români care le-au călcat pragul pensiunii.

Atolul este format din 105 recife de corali. Aceste recife strapung suprafata apei formand 61 de insule cu vegetatie si un numar variabil de bancuri de nisip. Insula Dharavandhoo este o insula tipica de pescari cu o lungime de 1330m si o latime de 480m. Plajele magnifice din jur insulei se pierd usor in apele calde ale lagunei si ale recifului – locul ideal pentru snorkeling si innot in conditii de siguranta.

Insula este inconjurata de ape limpezi cunoscute sub numele de “Dharavandhoo Thila & Hanifaru Bay” care sunt renumite printre scafandri din intreaga lume, este un sanctuar pentru vietatile marine, inclusiv diavolul de mare gigant (Manta ray) si rechinii balena (whale sharks). Hanifaru Bay, care este cunoscut pe plan local ca Vandhumaafaru Adi este considerat a fi unul dintre putinele locuri din lume unde rechinii-balena se aduna pentru a se imperechea. Golful in mod regulat vede unele dintre cele mai mari aglomerari de Manta ray la nivel mondial cu pana la o suta de indivizi in interior atunci cand mareea impinge plancton in golf.

Casa noastra de oaspeti, situata pe o insula locuita, va ofera posibilitatea de a interactiona si experimenta cultura exotica a acestei natiuni. De la mestesuguri locale la muzica, de la pescuit si de constructii de barca la copiii care se joaca pe strazile cu nisip, te vei simti cufundat intr-o lume cu totul speciala – o aventura pe care nu o poti experimenta intr-un resort. Descopera o destinatie tropicala, fii un pic diferit si evita locurile turistice obisnuite, fara a pierde caracteristicile acestor insule extraordinare: lagune, plaje cu nisip alb, cu palmieri, diversitate de viata marina si recifele de corali absolut fantastice. Hibaru Fishing Lodge va ofera adevarata experienta Maldiviana.

Ce poţi face la pensiunea maramureşenilor din Maldive

Pescuitul este unul din punctele lor forte. Aici peștii sunt uriași și se găsesc în număr mare, iar lupta cu un astfel de exemplar lasă amintiri pentru o viață. O altă atracție este unicitatea zonei pentru pasionații de scufundări: aici este singura rezervație naturală din Maldive și singura zonă din lume unde sunt aglomerări foarte mari de diavoli de mare (manta ray) și rechini balenă (whale shark).

Doar privind apa limpede de un albastru ireal, este imposibil sa nu te gandesti la diversitatea vietuitoarelor din adancuri. Te afli intr-unul din cele mai bune locuri de pescuit din lume. Cu atmosfera exotica tropicala, plaje si lagune ce-ti taie respiratia si multitudinea de specii de pesti fac aceste ape un taram de vis pentru orice pescar. Daca esti incepator sau expert sau chiar daca nu ai mai pescuit niciodata, incearca si vei avea o experienta de neuitat.

Iti urmaresti popperul facand splash dupa splash pe suprafata linistita a marii in timp ce in fata ta se afla un recif minunat neatins, totul este calm si magic, ti-ai intrat in ritm si savurezi fiecare miscare, deodata o umbra mare neagra s-a ridicat in spatele nalucii tale, nu ai timp sa realizezi ce se intampla si intr-o explozie de stropi si spuma Trevally-ul urias (GT) ti-a lovit brutal naluca s-a intors si a plecat in forta spre recif. Nu-ti vine sa crezi cum trage, nu ai mai simtit nimic asemanator pana acum, firul e la limita, mulineta urla desi ai strans frana ridicol de tare nu stii cine va ceda primul, echipamentul sau tu pentru ca pestele nu pare ca poate fi oprit. E o lupta dura, brutala, fara menajamente care se termina fie cu pestele ajuns in recif si firul taiat de corali fie cu pescarul epuizat dar urland de fericire in timp ce tine in brate stapanul recifului. O poza care va trezi amintiri extraordinare si peste zeci de ani.

Apoi fireste ca eliberam cu grija gt-ul ca sa ne mai putem bucura si alta data de explozia, violent si extraordinara lupta pe care ne-a oferit-o. Pescuind la suprafata in apropierea recifelor poti prinde pe langa Giant Trevally, blue fin trevally, red snapper, barracuda, dogtooth tuna si multi alti pesti de recif.

Poti trece in cateva secunde de la linistea absoluta la nebunie totala cand se aude urletul mulinetei si al echipajului: STRIKEEE!!!! La capatul firului poate fi pestele pe care-l astepti de o viata. La trena vei avea parte de nenumarate satisfactii: admirand incredibilele culori si sarituri ale minunatilor mahi mahi. Te vor impresiona viteza si falcile frumosilor wahoo, atacurile, viteza si sariturile sailfish-ului si puterea, evadarile de infarct si sariturile regelui oceanelor… marlinul.

Jiggingul este la superlativ pe structurile din jurul insulelor, cu pesti care nu pot fi opriti, drilluri si evadari de sute de metri, carlige indreptate, fire si leadere rupte, epuizare cand tragi de pesti de zeci de kilograme de la adancimi ce pot depasi suta de metri. Amberjack, grouper, snapperi, dogtooth, GT, b\yellowfin tuna, sunt doar o parte din uriasa varietate pe care o puteti prinde practicand acest stil.

PERIOADA CEA MAI BUNA PENTRU PESCUIT: DECEMBRIE-APRILIE

In timpul vacantei petrecute la noi, veti avea acces la cele mai bune zone de pescuit din Maldive, care sunt literalmente la o aruncatura de bat. Când nu pescuiti va puteti  bucura de o gama larga de activitați cum ar fi:

  • snorkelling
  • scufundari in probabil cel mai bun loc din lume – Hanifaru Bay
  • descopera plaja minunata a insulei Dharavandhoo
  • vizita unor insule pustii si bancuri de nisip
  • sa innoptezi ca Robinson Crusoe pe o insula pustie
  • sa savurezi un picnic pe una din plajele izolate din apropiere sau rasfatati-va cu un masaj sau tratament la resorturile din apropiere

Cei interesati pot obtine informatii suplimentare aici!

Adauga un comentariu