Pike Fever … reloaded!

Deoarece experienta de anul trecut la Pike Fever a fost una foarte placuta am decis ca si anul acesta sa particip la aceasta competitie. Varul meu Dan cand a auzit s-a inscris si el, fiind o experienta noua pentru el, deci pentru prima data la un concurs. Pescuim impreuna de cativa ani la rapitori si ma bucur tare ca il am langa mine si de data aceasta.

Primul antrenament l-am facut singur cu doua saptamani inainte si anume intr-o Sambata dupa munca… cateva ore de la 15 la 18.30. Nu mai fusesem pe Mariuta 4 din toamna si chiar mi-era dor de “agataturile” ei :). Cu moralul la pamant dupa ce cu cateva zile inainte, pescuind pe Valea Argovei, mi-am pierdut sonda de la sonar in timp ce am intrat cu viteza maxima intr-o plasa nesemnalizata (cu ocazia asta vreau sa multumesc noii conduceri ca baga plase si mai multe si in weekend, paguba la buget de cateva sute de euro), am inceput sa pescuiesc pe zona din fata padurii. Am schimbat multe naluci si gramaje dar fara succes. Presiunea atmosferica era foarte ridicata si cerul innorat… statea sa ploua. Pe balta mai era un singur pescar la spinning care nici el nu reusise sa prinda vreun peste. Timpul trece si decid sa inchei partida pe digul cu Mariuta 3 unde am si singura captura, un salau de aproximativ 35cm prins la un Charlie Brewer’s Slider de 8cm, verde cu gliter.

La fix o saptamana revin pentru al doilea antrenament cu forte noi, insotit de varu Dan si bunul meu prieten Ionut, acesta din urma chiar daca nu participa la concurs ne-a insotit ca sa ne ajute sa localizam pestele. Am inceput sa pescuim la acelasi dig cu o strategie interesanta: Dan folosea plastice mici de 3-5cm, eu de 5-8cm, iar Ionut cu 8-10cm.

La primul lanseu Ionut prinde un biban frumos de vreo 25cm. Foarte interesant cum a atacat o naluca asa mare, dar surpriza vine la Dan, care tot la primul lanseu pe un shad verde cu glitter rosu inteapa o stiuca superba de aproximativ 3-3.5kg. Dupa un drill de 5 min si dupa ce a adus-o la mal de doua ori, stiuca reuseste sa taie firul deoarece nici unul dintre noi nu foloseam struna. Aia e… mergem mai departe pe mal cu buza umflata si continuam sa pescuim. Dan mai are cateva “capturi”, niste bibanei si strapazani minusculi la micro-nalucile lui. In schimb Ionut pacaleste un salau decent, primul pe ziua de astazi.

Deci pestilor le plac extremele… ori naluci mari… ori naluci foarte mici… ca eu cu nalucile medii nu avusesem nici un atac. Deja eram vizibil ofticat, ca sa mai imi treaca supararea imi aduc lanseta de cast pe care o primisem cadou de ziua mea si incep sa invat sa lansez… fiind o tehnica noua pentru mine. Ma bucur ca am reusit sa reglez perfect franele mulinetei si ca nu am facut nici o “peruca”.

Baietii pescuiesc in continuare dar nici o captura nu a mai venit. Era deja aproape ora pranzului cand le zic sa ne mutam pe capatul baltii, la celalat dig. Poate avem mai mult noroc acolo. Si asa a fost, am reusit sa prind primul peste, un biban de 15cm. La scurt timp prind si un salau de 35-40cm. Acum eram fericit ca era mai mare decat al lui Ionut… ha ha ha.

La numai cateva lanseuri mai intept un peste, tot maricel, il fortez putin si cand il vad ramanem muti de uimire cand realizam ca e un salau vargat , specie protejata la noi, de o dimensiune mai mult decat decenta dar care scuipa jigul chiar aproape de mal. Ne parea atat de rau ca nu am reusit sa ii facem o fotografie. Al doilea ghinion pe ziua asta… of of of. Insit si mai prind un biban serios de vreo 25-30cm, superb si foarte bataios. In jurul orei 14 am decis sa incheiem partida si sa studiem ce avem de facut la concurs.

Si uite cum se face vineri seara si incep sa imi fac bagajul pentru a doua zi. Imi pregatesc doua lansete cu mulinete, una cu monofilament si una cu fir textil, pun in rucsac “doar” trei cutii cu gume (vorba aia… niciodata nu ai destule la tine) si una cu jiguri de la 1,75gr pana la 7gr. Saptamana care a trecut a fost extrem de friguroasa pentru aprilie, cu ploi si chiar ninsori.

Sunt curios daca voi mai localiza pestii pe aceeasi zona sau va trebui sa ma adaptez si sa ii caut pe alte locuri.

A doua zi dimineata alarma telefonului suna si in 15 minute sunt gata de actiune. Varu’ Dan ma asteapta deja in parcare cu V8 lui pornit… trezindu-mi toti vecinii :)) si ne indreptam spre balta. Ajungem la destinatie in jurul orei 7.30, facem prezenta, sedinta tehnica, iar la 8.15 incepe prima mansa ce avea sa tina 3 ore.

Soarele era pe cer in toata splendoarea lui iar noi bucurosi ca dupa atatea zile ne mangaie cu razele sale calduroase. O luam la trap spre digul cu Bgs, morcoviti ca avem de mers vreo 2km pe jos pana la locul de pescuit. Montam nalucile si atacam prima zona. Incep sa soseasa si alti pescari in jurul nostru. Reusesc sa prind un strapazan dar nepunctabil. Insistam dar se pare ca pestii nu mai sunt asa de activi ca saptamana trecuta. Ma asteptam la asta din cauza racirii bruste si a perioadei lungi de o saptamana care a tinut.

Dupa o ora si jumatate in sfarsit apare si prima captura la Dan, de data asta un salau de 40cm… regulamentar :), la un shad mic de 4cm verde cu gliter rosu. Baietii din acea zona la fel ca si noi, nu au capturi numeroase sau punctabile. Ne dam seama ca o sa fie un concurs foarte greu cu putini pesti adusi la mal. Timpul zboara si se face ora 12.15, o luam la pas spre cabana usor dezamagiti pentru pauza de pranz. Vorbim cu ceilalti concurenti care au pescuit pe alta zona a baltii si aflam ca si ei au prins sporadic cate unu, maxim doi salai… doar o singura captura interesanta, o bucata de aproximativ 64cm, care a fost si cel mai mare peste prins in concurs.

Cu stomacul plin si cate o bere la bord pornim iar spre partea cea mai indepartata a baltii, drumul fiind parca mult mai lung de data asta. Vantul bate mai tare facand pescuitul un chin, dar Dan loveste din nou la primele lanseuri si pe o astfel de vreme, intepand un peste foarte frumos, iar dupa un drill de 5 min arbitrul il ajuta sa scoata pe mal un novac de vreo 6-7kg. Intre timp eu filmez toata isprava. Pacat ca specia asta nu puncteaza in concurs :))). Timpul se scurge din nou si in ultima ora de concurs am decis sa pescuim pe digul de langa cabana fara succesc din pacate. Se fluiera finalul… game over!

Ne strangem cu totii la festivitatea de premiere si observ ca locurile fruntase au fost ocupate de pescari ce au avut 2-3 pesti prinsi, mult mai slab ca la editia cu numarul 4 din toamna. La un moment dat aud ca sunt ceva contestatii vis a vis de acest clasament si ma pufneste rasul, dar cum pe mine ma intereseaza mai mult latura sportiva si nicidecum can-canul, prefer sa nu dezvolt acest subiect. Tot ce pot sa spun e doar ca un concurent avea trecut pe foaia de arbitraj o captura in plus fata de in realitate.

Socializam, facem poze de grup si pornim spre case cu gandul ca data viitoare sa avem parte de mai mult noroc si de mai multe capturi.

Fir intins!

Adauga un comentariu