Echipament antiderapare de la Hecht

HECHT este marca a grupului Werco, sub care se produc: echipamente de protecție, grătare, scule și unelte de mână, mobilier de gradina, mașini de tuns iarba, leagăne și balansoare, motocoase, motofierăstraie, atomizoare, betoniere, aspiratoare și suflante, hidrofoare, motopompe, generatoare, termosuflante, magazii pentru scule, tocătoare crengi, freze de zăpadă, aplicatoare de îngrășăminte, pompe. etc., produse de cea mai înaltă calitate certificate în Uniunea Europeană.

SNOW SHOES – non-alunecare pantofi, de dimensiune S (35-38), M (39-42) și L (42-46), sunt proiectate pentru munca asociată cu îndepărtarea zăpezii. Talpa este dotată cu capse metalice, ce vă conferă siguranță în condiții de gheată și pe o suprafața alunecoasă, inclusiv pe munte, în zone cu zăpadă. Nu poate omite nici strada, loc în care folosesc această variantă, iarna. Oricâte ghete ai avea, talpa tot alunecoasă rămâne și riscul de accidentare este foarte mare.

Se poate folosi de către toate categoriile de vârstă, orice gen (masculin/feminin), pot evita fracturile neplăcute și leziunile din sezonul rece. Se adaptează cu ușurință la orice tip de pantof (a se înțelege pantofi sport, convers[i], ghete, chiar și pantofi destinați mersului la birou) și nu ocupă mult spațiu. Nu sunt destinați sandalelor sau pantofilor de casă (papuci de casă). Se întind, deoarece zimții sunt plasați pe un cauciuc ș-atunci există și sunt disponibile doar 3 mărimi: S, M, L care acoperă mărimile: 35-46.

Acest produs este potrivit oricărui tip de pantof. Poate n-ai ghete și nu vrei să-ți cumperi. Cu 25 lei, ai rezolvat problema. Mai dificil e când porți 41-42. Se atașează puțin mai greu, dacă decizi să-i îndepărtezi de pe talpă pentru o porțiune din drum. Produsul este comod și parcă nu-l simți în situația în care întâlnești suprafețe cu zăpadă sau gheață.

Pe patinoar nu le poți încerca, deoarece oarecum alunecă (și, pe post de patine ca și înlocuitor, nu funcționează), dar pe stradă (ori pe munte: da, poți încerca și acolo acest accesoriu) unde sunt suprafețe alunecoase și gheață, riscul scade la 0! Sunt cu adevărat antialunecare! Și, în plus, rezistente.

Produse de o firmă cehă, calitate (superioară) cehească, 3 ani garanție, comparativ cu alte chinezisme ce au alt tip de capse și la 25 lei, sunt de 100 ori mai bune. Și au două suprafețe antialunecare: față-spate plus ordinea zimților realizată foarte bine. În afară de asta, acești zimți sunt pe o „placă” metalică, dură, ceea ce va face produsul rezistent și de durată spre deosebire de produsul chinezesc care mi-a distrus talpa ghetelor și s-a rupt în mai puțin de un sezon geros.

Cum se simte în talpă?

Foarte comod, când ai suprafețe cu zăpadă (minim 1 cm), gheață, pământ, gazon. Devin deranjante și ai o senzație de acest fel, în cazul în care ajungi într-un magazin sau mergi pe trotuar/asfalt fără zăpadă, gheață, pământ, gazon. Se aud atunci ca și potcoavele de la cai, iar mersul devine puțin greoi. Nu te doare talpa, dar îți îngreunează mersul. Ca să înțelegi, trebuie să te gândești la: mersul cu ghete de fotbal (cele care au crampoane) pe asfalt, mersul în picioare cu potcoave de cal, autoturismul cu lanțuri pe asfalt fără suprafață alunecoasă, fără zăpadă. Repet, doar în acea situație e așa! Oricum, le poți îndepărta din talpă în aceste situații, pune în geantă/plasă etc. și reatașa când e cazul.

Note:

Aspect: 10+. Asta și pentru că se poate îndepărta foarte ușor. Problema apare când îi repui; ia puțin timp. E ușor rigid materialul și dacă porți 41-42, atunci apare această problemă.

Comoditate: 10+ pe suprafețe alunecoase (zăpadă, gheață, etc.), 7 în celelalte cazuri (asfalt, oraș, trotuar nealunecos așa cum e vara).

Rezistență-durabilitate: 9,5. Purtat pe suprafețe nealunecoase, zimții se vor toci în 2-4 săptămâni. Dar, nu întru-atât de tare încât să devină inutil produsul. Nu îi recomand pentru suprafețe nealunecoase. Din alte privințe, superiori oricărui alt produs din aceeași categorie și cu aceeași destinație.

Unde poate fi utilizat: în gospodărie, pe stradă (sunt ușoare!), pe munte (nu garantez, se poate încerca)., în pădure unde e zăpadă și chiar un teren alunecos. Unde e noroi cam ca o mlaștină, acolo s-ar putea să nu facă față. Oricum, ei sunt destinați sezonului rece, perioadei cu gheață și zăpadă; nu suprafețelor cu noroi.

Concluzie finală:

Utilizați în modul în care au fost proiectați, produsul merită banii. Nota finală a mea pentru ei este: 10+, sunt foarte mulțumit de ei, atât timp cât utilizez aceste „anti derapante” pe suprafețe ce au zăpadă, gheață s.a. Cum am zis, când suprafața (drumul-trotuarul) este uscat(ă), este recomandat a se îndepărta de pe pantof/gheată acest accesoriu.

În ceea ce privește comanda, aceștia sunt disponibili aici:

Sursa: Ovidiu Oneț

Adauga un comentariu