JAROCELLS, de ce avem nevoie de o baterie pe litiu

Există multe povești despre bateriile cu litiu. Despre pericolele, prețul ridicat și chiar mai mult. Dar bateria litiu-ion este indispensabilă în sporturile noastre moderne pe apă, pe transportatoarele personale, drone sau alte gadgeturi. Mai jos vă oferim informațiile necesare care vă pot ajuta să luați decizia de a trece la această baterie modernă.

Pentru ce sunt potrivite bateriile pe litiu?

Bateriile pe baza de litiu funcționează cel mai bine ca baterii de service. Aceste baterii sunt cele mai descărcate și reîncărcate și suferă cel mai mult de utilizarea neregulată. Ele sunt mai puțin adecvate ca baterii de pornire pentru motoare termice, pentru care bateriile trebuie doar să furnizeze o cantitate mare de energie electrică pentru o perioadă scurtă de timp și apoi nu sunt utilizate mult timp.

jarocells

O baterie bună de service AGM 200Ah costă undeva in jurul a 500 EUR. În condiții normale de utilizare, bateria nu trebuie descărcată mai mult de 50% pentru a obține o durată de viață rezonabilă de 400 până la 500 de descărcări. Și o durată de viață de 5 ani este deja foarte practică.

Acumulatorul Jarocells pe litiu

Acumulatorul Jarocells pe litiu 12,100 BT poate înlocui o baterie de 200 Ah deoarece poate fi complet descărcată fără efecte negative. În plus, durata de viață este de aproximativ patru ori mai lunga decat bateria plumb-acid. Dar chiar dacă o păstrăm doar 10 ani, prețul pe an de utilizare este aproape același cu cel al unei baterii plumb-acid.


Sunt bateriile pe litiu scumpe?

Bateriile Jarocells sunt de tip fosfat de fier, un tip de litiu cu proprietati exceptionale atunci cand vine vorba de viata, performanta si siguranta.
Durata de viață foarte lungă, fără degradarea performanței, face ca bateria să fie un concurent serios pentru toate tipurile de baterii de plumb de calitate.
Poate bateriile cu litiu să înlocuiască bateriile cu plumb fără modificări?

Da. Bateriile Jarocells “drop in exchange” pot fi plasate în acest fel. Bateria plumb-acid poate fi scoasă și bateria cu litiu poate fi pusă în locul ei. Bateriile Jarocell pot fi incarcate la toate încărcătoarele normale pentru baterii cu plumb sau gel.

baterie pe litiu

Bateriile cu litiu sunt echipate cu cea mai modernă electronică pentru siguranța și controlul bateriei. Prin intermediul aplicației JAROCELLS SmartPower starea bateriilor poate fi citită de pe orice smartphone sau tabletă. Dar nu numai stadiul incarcarii, ci si, curentul de consum curent sau încărcarea curentului, temperatura și istoricul de utilizare pot fi de asemenea citite.
Sunt într-adevăr sigure?

Fosfatul de fier

Da. Fosfatul de fier de litiu este extrem de stabil. Chiar și neprotejate, ele se pot folosi în mod corespunzător fără riscuri de securitate. De asemenea, bateria este echipată cu dispozitive electronice care monitorizează toate riscurile pentru celulele de litiu. Gândiți-vă la supraîncărcare, descărcare prea adâncă, temperatură prea ridicată și prea scăzută, curent prea mare, totul este monitorizat. În caz de risc, bateria se oprește astfel încât să nu apară niciun risc de siguranță. De asemenea, bateria nu se va sparge.

Putere

La fel ca în cazul unei baterii plumb-acid, este important să știți care sunt consumatorii disponibili. De exemplu, atunci când utilizați invertoare și încărcătoare mari, capacitatea bateriei trebuie ajustată. De exemplu, sunt necesare două sau trei baterii, în funcție de dispozitivele conectate și de dorințele clientului. Cineva care vrea să navigheze mai mult fără reîncărcare este mai probabil să opteze pentru un pachet de putere mai mare.

Jarocells

Jarocells ofera o garanție de 2 ani pentru bateriile sale. De asemenea, toate piesele necesare reparatiei se afla în stoc și o baterie defectă poate fi deseori reparată cu un cost relativ mic chiar și după garanție. Cu bateriile Jarocells nu este cazul ca acumulatorul să se piardă în cazul unei defecțiuni, care este destul de normal cu o baterie de plumb. De asemenea, acumulatorul de litiu nu este un consumabil, ci o stocare de energie de înaltă calitate.

Aplicatii practice ale bateriilor pe litiu

Aplicatiile acestor acumulatori sunt infinite, insa vom enumera mai jos cateva dintre principalele domenii in care viitorul ne arata ca acesti acumulatori vor fi indispensabili:

Drone, trotinete electrice, scutere, biciclete electrice, ambarcatiuni cu motoare electrice, barci de nadit pentru pescuit, motociclete electrice, energie solara, navomodelism, jucarii electrice, echipament electric de fitness, camping….etc.

baterii litiu jarocells

Va stam la dispozitie pentru orice alte informatii despre Jarocells. De asemenea, puteti vedea intreaga oferta de acumulatori si accesorii disponibila in Romania la: https://www.hobbymall.ro/1299_jarocells?orderby=quantity&orderway=desc

Adauga un comentariu