Eco friendly

Torqeedo castiga premiul pentru inovatie la Salonul International pentru Nautica de la Miami pentru noul sau motor cu propulsie electrica.

Miami, Florida USA (15 Februarie, 2019) – Noul motor Torqeedo Deep Blue 100i cu sistem integrat de propulsie electrica a fost premiat cu Permiul pentru Inovatie pe anul 2019 al National Marine Manufacturers Association (NMMA) la Salonul International pentru Nautica de la Miami. Premiul pentru Inovatie a fost acordat in urma deciziei unui juriu format dinr-o echipa de jurnalisti cu experienta in domeniul industriei nautice de la Boating Writers International (BWI).

Motor Torqeedo - Permiul pentru Inovatie pe anul 2019

“Torqueedo continua sa pluseze cu propulsia electrica pentru doua noi segmente de piata – unul rezervat pentru forta si unul pentru viteza cu aplicatii ca montarea pe barcile de remorcare,” a declarat Pat Rains, membru al juriului din partea BWI.

Torqeedo Deep Blue 100i este primul motor cu sistem de propulsie electrica complet integrata pentru ambarcatiuni de dimensiuni mai mari. Acest noua solutie electromobila, eficienta, fiabila si care protejeaza mediul inconjurator, incorporeaza o mixtura inovativa fara precedent in industria nautica.

Motorul electric Deep Blue de 100kW are o putere dubla fata de modelele anterioare. Este disponibil in doua versiuni pentru diferite tipuri de chila – 2400 si 900 rpm, pentru vasele de pana la 120 picioare. Motorul electric este acompaniat de un acumulator adaptat pentru nautica BMW tip i3 Lithium-Ion cu voltaj de 40kWh, care are o capacitate cu 30% mai mare decat modele anterioare cu aceleasi caracteristici. Acumulatorul ofera o incarcare super rapida de pana la 75% in mai putin de 90 de minute.

Noul notor Deep Blue este disponibil in varianta complet electrica dar si intr-o varianta hibrid cu generator DC si sistem integrat de gestionare al energiei pentru curse pe distante mari. Sistemul poate fi integrat cu optiuni de reincarcare solare sau hidro regenerative.

Dr. Christoph Ballin, cofondator si C.E.O Torqeedo, a declarat: “ Torqeedo Deep Blue 100i reprezinta un moment de cotitura care ofera industriei nautice noi optiuni de a intampina inevitabila revolutie electromobila din viitorul imediat. Pe masura ce consumatorii se familiarizeaza cu automobilele electrice sau hybrid, ei se vor astepta, deasemenea, si la o oferta asemanatoare de sisteme eco pe piata cu profil nautic.

Despre Torqeedo

Torqeedo este liderul de piata pentru mobilitate electrica pe apa. Fondat in 2005 in Starnberg, compania dezvolta si produce motoare electrice si hibrid intre 0.5 si 100 kW pentru uz industrial si recreational. Caracteristicile produselor Torqeedo sunt eficienta maxima si integrare completa cu un focus high-tech. Torqeedo face parte din DEUTZ Group, unul dintre cei mai proeminenti furnizori independenti de motoare Diesel si bazate pe gas natural de pe piata mondiala. www.torqeedo.com

Adauga un comentariu