Torqeedo Travel – un motor electric ultra silentios

Gilching, Germania (8 Aprilie 2019) – Noul Torqeedo Travel este cea mai noua oferta din seria de alternative high-tech la motoare termice pentru ambarcatiuni de dimensiuni mici. Intr-un clip filmat recent avand ca actor prinicpal noul Travel 1103 C este atat de discret incat doar sunetul vantului si clipocitul apei sunt audibile.

Travel 1103 C are o propulsie echivalenta cu un motor termic de 3 cai putere si este recomandat pentru ambarcatiuni de pana la 1.5 tone. Butonul de start, computerul de bord cu calcul asistat GPS a intervalului ramas, directionare complet variabila inainte si inapoi, si fara risc de scurgeri de combustibil sau ulei fac acest motor usor de folosit si intretinut.

Torqeedo Travel 1103 C

Motorul de 1100 Watt vine cu o baterie de mare capacitate de 915 Wh si incarcator standard. Poate propulsa o barca gonflabila de dimensiuni mici la viteza de 2 noduri (3.7km/h) pentru 20 ore, deci pe o raza impresionanta de 74 km (46 mile). La viteza de 5.5 noduri (10 km/h), detinatorii unui Torqeedo Travel 1103 C se pot astepta la o raza de actiune de cel putin 8 km (5 mile) – mai mult decat suficient pentru ambarcatiunile de talie mica. Noul model adauga un raspuns rapid la acceleratie, un stalp de aluminiu mai puternic pentru o protectie sporita impotriva deteriorarii la impact si o montare modernizata.

“De la lansare, motoarele Travel s-au dovedit a fi preferatele pentru ambarcatiunile de talie mica”, a declarat Dr. Cristoph Ballin, cofondator si C.E.O. al Torqeedo. “Travel 1103 C are aceleasi performante ca ale unui motor termic dar este mai usor, mai putin zgomotos, mai usor de folosit, mai curat, si mult mai prietenos cu mediul inconjurator.”

Ca toate produsele Toqeedo, motoarele Travel vin insotite de o suita de accesorii high-tech. Este usor de adaugat o baterie de rezerva sau o telecomanda pentru un mod diferit de operare, sau detinatorii pot alege aplicatia smartphone TorqTrac. Cu modulul optional Bluetooth instalat, TorqTraq transforma un smartphone compatibil intr-un veritabil computer de bord, cu o afisare usor de citit si continand un numar de informatii folositoare culese in timp real direct de la baterie si motor. Un set de genti pentru transport si storaj este de asemenea disponibil pentru motor, baterie si maner.

Despre Torqeedo

Torqeedo este liderul de piata pentru mobilitate electrica pe apa. Fondat in 2005 in Starnberg, compania dezvolta si produce motoare electrice si hibrid intre 0.5 si 100 kW pentru uz industrial si recreational. Caracteristicile produselor Torqeedo sunt eficienta maxima si integrare completa cu un focus high-tech. Torqeedo face parte din DEUTZ Group, unul dintre cei mai proeminenti furnizori independenti de motoare Diesel si bazate pe gas natural de pe piata mondiala. www.torqeedo.com

Adauga un comentariu