Cort

Sfaturi pentru camping – cum sa alegeti un cort potrivit

Când vine vorba de iesiri în natura, cortul ne-a însotit totdeauna, iar corturile moderne sunt proiectate pentru tot felul de situatii si setari de camping. Achizitionarea unui cort bun este esentiala pentru o experienta reusita de camping, iar în acest articol va vom ajuta sa alegeti noua dvs. locuinta temporara.

Alegeti un cort in functie de locatie si sezon

Primul lucru de luat în considerare atunci când cautati un cort este locatia în care veti calatori. Unde vei folosi acest cort? Daca intentionati sa folositi un cort într-un mediu cald, probabil veti dori un cort cu o racire si ventilatie buna. Opusul este valabil pentru medii reci. Producatorii de corturi descriu deseori scopul si mediul în care sunt menite sa fie folosite.

O multime de corturi care ar fi bune pentru vreme calda sunt clasificate ca fiind corturi de trei sezoane, în timp ce corturile destinate alpinismului si campingului pe vreme rece sunt frecvent clasificate ca fiind corturi de patru sezoane. Corturile pentru patru sezoane au mai mult izolatie decât cele pentru trei sezoane, facându-le ideale pentru noptile cu vânt rece. Corturile de trei sezoane tind sa aiba mai multa ventilatie si sa fie mai usoare în greutate, facându-le ideale pentru campingul de vara pe malul apei sau la un festival de muzica. Bineînteles, acest lucru nu este dat, ci doar o regula buna. Atunci când aveti îndoieli, tineti minte ca aproape toti producatorii vor enunta tipurile de mediu in care un cort este menit sa fie folosit.

Capacitatea cortului

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l luati în considerare este numarul de persoane care urmeaza sa calatoreasca împreuna cu dvs. De regula, ocuparea unui cort la capacitatea sa maxima lasa foarte putin spatiu pentru confort, deci daca doriti sa evitati inghesuiala, este întotdeauna întelept saalegeți un cort care sa poata acomoda mai multe persoane decât cele care va vor insoti. Acest lucru permite spatiu suplimentar pentru echpament, precum si o experienta mai confortabila pentru oaspetii dvs.

Coleman Festival Octagon 8

Daca aveti o familie de cinci persoane, de exemplu, pe care doriti sa o scoateti în aer liber, ati putea sa scapati probabil cu un cort cu o capacitate maxima de 5, dar probabil ca veti fi mult, mult mai fericiti intr-un cort pentru 8 persoane. Aceasta regula este, de asemenea, o regula buna pentru cei care doresc sa petreaca ceva timp singuri. Un cort de o singura persoana este o optiune fantastica pentru camping, dar daca obisnuti sa aveti echipament în surplus, sa aveti mai multe dotari în cortul dvs. sau va doriti o camera extra, nu este deloc neobianuit sa alegeti un cort mai mare, de doua persoane.

Cort Robens Voyager 2

Greutate

Numarul de persoane este important de luat în calcul, dar nu este singurul considerent de care trebuie sa tineti cont atunci când vine vorba de dimensiune. Un cort mai mare va cantari întotdeauna mai mult, astfel încât excursionisti care doresc cât mai putin bagaj si cei care sunt constienti de greutate (paracticantii de pescuit din caiac de exemplu) ar trebui sa aiba în vedere cel mai mic cort pe care îl pot folosi în mod confortabil pentru a-si satisface nevoile de baza.

Unii amatori de camping ultra-light merg atât de departe încât sa foloseasca cele mai sumare adaposturi posibile, practic prelate, care nu sunt cu adevarat corturi. Mai degraba, ele sunt materiale usoare care pot fi suspendate de la stâlpi sau corzi, creând cel mai sumar adapost posibil. Evident, aceasta nu este o solutie pentru o excursie de camping împreuna cu familia. Corturile destinate familiei sunt mai grele, dar acest surplus de greutate este compensat de spatiul suplimentar pe care îl ofera.

Cum sa alegeti un cort potrivit – concluzie

Având în vedere acești factori, la ce corturi trebuie sa va uitati? Sa zicem ca încercati doar sa va aventurati pentru prima oara intr-o excursie cu cortul pentru câteva zile de vreme frumoasa, impreuna cu câtiva prieteni apropiati. Tot ce veti dori sa cumparati este un cort simplu sau tip cupola, probabil cu o capacitate de 4 pâna la 6 persoane, care este clasat cort de trei sezoane.

Hannah Spruce 4

Dar daca doriti o sesiune de alpinism solo? Daca vreti sa va aventurati singur în locatii mai putin cunoscute, cu vreme racoroasa si imprevizibila? Ei bine, când zapada începe sa coboare, probabil veti dori un cort de patru sezoane. Aceste corturi sunt super-puternice, super-izolate, si alegeri excelente pentru vremea rece, pentru aventuri solo sau cu un partener.

Cort MARMOT Fortress 2 persoane

Adauga un comentariu