SIG SAUER BDX – viitorul sistemelor de ochire

Fantasticul progres al tehnologiei informatiei influenteaza din ce în ce mai mult fiecare aspect al vietii noastre. Sistemele de ochire destinate vânatorii sunt si ele catalizate de inovatia adusa de era digitala. Probabil ca într-un viitor nu foarte îndepartat, inteligenta artificiala inclusa în echipamentele de vânatoare va face totul în locul nostru. Asezati comod, cu o bautura racoritoare in fata, vom alege într-o aplicatie de vânatoare specia si celelalte caracteristici ale animalului vânat, iar inteligenta artificiala inclusa în echipamentele de vânatoare ne va pune cârnatii direct în farfurie si trofeele pe pereti. 

Pâna atunci, avem posibilitatea de a ne bucura de SIG SAUER BDX pentru a trimite cu maxima precizie gloante catre tinte aflate chiar si la 800 de metri distanta.

Acest sistem de ochire revolutionar introduce în lumea vânatorii compensarea automata a traiectoriei si consta dintr-o aplicatie instalata pe telefonul mobil care comunica folosind tehnologia bluetooth cu un telemetru si cu o luneta de ochire.

Aplicatia SIG BDX

Aplicatia SIG BDX (Ballistic Data Exchange) calculeaza exact punctul de ochire tinând seama de datele furnizate de telemetru si conditiile de mediu furnizate de aplicatie, iluminând pe reticulul lunetei exact punctul cu care trebuie sa ochim tinta respectiva aflata la o distanta maximă de 800 de metri.

SIG SAUER BDX

Aplicatia este portalul prin care introduci paramatri necesari precum tipul armei, munitia folosita, viteza glontului, coeficientul balistic, distanta reglajului armei etc. Datele despre altitudine, temperatura, umiditate, presiune viteza si directia vântului, pot fi introduse manual, sau descarcate de telefonul mobil din diverse aplicatii legate de starea vremii în functie de locatia în care va aflati – localizare GPS a telefonului mobil.

SIG SAUER BDX

Aplicatia BDX analizeaza toate aceste informatii instantaneu, le împerecheaza cu informatiile trimise de telemetru si trimite corectiile necesare lunetei. Ledul albastru de pe inelul de reglaj al grosismentului lunetei ne asigura ca luneta este conectata în sistem. Un punct luminos pe portiunea verticala a reticolului va indica corectia în înaltime, iar un alt punct iluminat pe portiunea orizontala a reticulului va indica compensarea pentru vânt. Aliniati aceste puncte cu tinta și daca datele introduse sunt corecte, nu tremurati sau nu bruscati tragaciul, acolo va zbura și glontul.

SIG SAUER BDX

Impresionant este si faptul ca toate acestea sunt permise de o luneta care arata si functioneaza la fel cu cele clasice, iar pe deasupra are si un pret accesibil.

Sig Sauer Sierra3 BDX

Lunetele Sig Sauer Sierra3 BDX

Având aspectul si functionalitatea unor lunete clasice, „puterea” acestor lunete sta în softul BDX Ballistic Data Xchange. Luneta SIERRA 3 BDX furnizeaza vânatorului un punct de ochire iluminat cu corectie de traiectorie automata atunci când este conectat cu un telemetru BDX compatibil KILO.  Având lentile exceptionale SpectraCoat, LevelPlex digital anti-cant si KinETHIC, un indicator al transferului de energie kinetica, luneta SIERRA3 BDX este incredibil de ușor de folosit.

Caracteristici ale lunetelor SIERRA 3 BDX:

  • Corectie automata a punctului de ochire într-un plan focal digital cu ecran OLED
  • MOTAC (Motion Activated Illumination) senzor de mișcare pentru activarea lunetei – creste durata de viata a bateriei
  • Spectracoat ultra-wide broadband si anti-reflection lens coatings – furnizeaza o transmisie luminoasa superioara
  • Innovative new KinETHIC kinetic energy transfer indicator – indica când energia cinetica a glonțului scade sub un nivel prestabilit în aplicatie în functie de specia vânata
  • Lentile acoperite multistat anticeata și rezistente la apa
Sig KILO BDX

Telemetrele Sig Sauer KILO BDX

În plus fata de performantele exceptionale ce au consacrat aceste dispozitive, noua linie de telemetre Sig KILO are integrata functionalitatea. Când este conectat cu o luneta BDX, aplicatia furnizeaza datele necesare lunetei, astfel încât se realizeaza o corectie automata a traiectoriei atât în înaltime cât si în deriva.

Caracteristici ale Telemetrelor KILO BDX:

  • 7x25mm monocular cu acoperire anti reflex SpectraCoat pentru claritatea imaginii si transmisie luminoasa superioara
  • Tehnologie revoluționară – Lightwave DSP – produce masurare rapida a distantelor mari
  • Ecran OLED furnizeaza un cerc de masurare mic si informatii afisate clar
  • Tehnologia HyperScan – 4 masurari pe secunda
  • Lumatic display – calibreaza automat luminozitatea ecranului pentru un contrast optim

Daca pe lânga pasiunea vânatorii simtiti atractie si pentru tehnologia informatiei, atunci SIG SAUER BDX va va satisface pe deplin.

Adauga un comentariu