Linder Arkip 530 BR

Linder Arkip 530 o barca eleganta din Småland

Constructorul de barci Linder a lansat cea mai mare barca produsa pana acum. Poate foarte bine sa constitue o competitie serioasa pentru cei mai buni fabricanti de barci de aceeasi clasa din Finlanda. Noua barca Linder Arkip 530 BR taie apa fara efort si ofera multe detalii elegante.

Metoda de constuctie

Barcile din aluminiu pot fi fabricate prin diferite metode. Cea mai obisnuita este sudarea diferitelor sectiuni. Folosind aceasta metoda nu exista o limita în ceea ce priveste dimensiunile ambarcatiunilor realizate. Santierul Linder din Tingsryd foloseste o metoda diferita de fabricare. Fasii plate din aluminiu sunt presate în jurul unei forme care produce o întreaga parte laterala a chilei. În acest caz, fabricantul este restrictionat de lungimea fasiei de aluminiu. Cu toate acestea, compania a dezvoltat un material care ii permite sa ne ofere o barca cu dimensiunea de 5.3 metri. Arkip 530 a devenit astfel cea mai mare barca din oferta Linder. Acest nou model este un competitor serios pe piata ambarcatiunilor din alumniu, nu doar al celor produse în Finlanda.

Motorul recomandat pentru Linder Arkip 530

Motorul recomandat pentru Arkip 530 este 70-100 de cai putere. Barca a fost testata cu un motor de 100cp. Cu puterea motorului mentionat barca gliseaza doar în câteva secunde. În plus ambarcatiunea se înalta 100% deasupra apei iar interiorul ramâne complet uscat. Barca gliseaza la 3000rpm si ofera o vedere frontala completa. Pana la viteza de 30 de noduri, barca calatoreste silentios si economic – 78dBA la nivelul scaunului de conducere cu un consum de 0.7 litri pe mila marina. Viteza maxima cu un motor de 100cp si doua persoane la bord este de 37.8 noduri. Si un motor de 70 de cai putere va face fata cu success cu doar 2 pasageri la bord, dar are putea fi prea putin în cazul în care ambarcatiunea transporta 6 pasageri (capacitatea maxima aprobata).

Linder Arkip 530 BR

Compartimentare

Consola are multe plusuri si câteva minusuri. De exemplu placa de picior are putea fi inclinata mai confortabil iar instrumentele pentru motor sunt usor eclipsate de timona. Altfel totul este la locul potrivit. Un plus masiv îl constituie faptul ca fabricantul a inclus, ca echipament standard, un sonar cu map-plotter de 9 inch. Bine compartimentat, locul pasagerului se ridica, de asemenea, la un standard înalt. Usa dintre console are un design special. Partea superioara gliseaza în cea inferioara, apoi totul se impatureste pentru a face loc de trecere.

Pozitionarea cockpitului frontal este perfecta, cu destul spatiu pentru pasajul spre platforma frontala complementat de doua balustrade confortabile. Platformele proiectate pentru activitati sportive (cum ar fi pescuitul) sunt robuste. Una sau doua banci cu spatiu extra pentru depozitare pot fi deasemenea montate pe ambele parti laterale ale barcii. Compartimentul de depozitare are trei trape separate care pot fi deschise individual. Astfel, nu toti pasagerii trebuie sa se ridice în picioare atunci când accesul la spatiul de depozitare este necesar. Deasemenea acest spatiu poate stoca toate pernele pentru sedere. În spatele acestei banci se afla compartimentul pentru prelata. Iar în spatele acestuia se afla doua platforme mari si compartimente de depozitare cu sistem de scurgere și suporturi pentru incuietori. Supapa rezervorul de combustibil se afla sub acest compartiment de la starbord.

În concluzie, un design nou, inteligent si de success, cu detalii elegante si un echipament standard generos. Arkip 350 taie valurile fara efort si se comporta ca o barca mai mare decât dimensiunea sa reala de 5.3 metri. Ca un plus final, Linder a reusit sa reduca zgomotul emis în raza de viteza de 20-30 de noduri, lucru nu foarte usor de obtinut la o ambarcatiune fabricata din aluminiu.

barca aluminiu Linder Arkip 530 BR

Echipament standard Linder Arkip 530 BR:

Dulap pentru acora, scara de scaldat, stingator de incendiu, perne de scaun pentru cabina din spate, prelata, plotter de 9 inch cu sonar, lumini de navigatie, inel de acostare, pompa de santina, directie hidraulica, etc.

Adauga un comentariu