antrenament triatlon

Triatlon – un plan de antrenament de 12 saptamâni de la Suunto

V-ati inscris într-o cursa pe distante lungi? Pregatiti-va cu antrenorul echipei Suunto.

Puteti face acest lucru. Asta doreste sa va comunice atleta si antrenorul echipei multisport Suunto, Trista Francis. Ea a pus la punct un plan de pregatire pentru triatlon de 12 saptamâni pentru a va aduce la linia de start în cea mai buna forma.

Nu mai asteptati momentul perfect”, spune ea. “Transformati momentul prezent intr-unul perfect!

Planul este disponibil gratuit ca parte a Suunto Value Pack via TrainingPeaks, unul dintre partenerii cheie ai Suunto, si ofera o îndrumare structurata cu instructiuni usor de înteles, saptamâna-dupa-saptamâna si sesiune-dupa-sesiune. Tot ce va ramane de facut este sa va apucati de treaba.

Trista este detinatoarea unei diplome în medicina sportiva, o atleta de triatlon cu mare experienta si a antrenat de la începatori pâna la atleti cu aspiratii olimpice. Ca urmare cunoaste tot de ce este nevoie pentru abordarea cu success a unei probe de triatlon. Pentru a va motiva sa începeti antrenamentul, Trista ne împartaseste citatul inspirational favorit:

Cei care stapânesc arta de a trai nu fac distinctie între munca si joc, munca si timpul lor liber, mintea si corpul lor, cunostintele lor, recreere, dragoste si religia lor. Cu greu stiu care este care; pur si simplu îsi urmaresc viziunea de excelenta în ceea ce fac, lasându-i pe altii sa se intrebe daca lucreaza sau se joaca.

James A. Michener
Antrenament triatlon

Apasati aici pentru a accesa planul de antrenament pentru triatlon de 12 saptamani!

Proiectat pentru cei cu o baza solida de fitness si care sunt în cautarea de îndrumari pentru triatlon pe distante lungi, planul are un ciclu de patru saptamâni: trei saptamâni dificile de antrenament progresiv de formare, urmate de o saptamâna de antrenament mai usor.

Cresterea de forma se întâmpla în timpul recuperarii“, spune Trista. „Munceste din greu în cele trei saptamâni, apoi odihnestete si regenereazate în timpul saptamânii de recuperare pentru un nivel de fitness superior.”

O regula generala este completarea orelor de antrenament”, continua ea. “Daca descoperiti ca intervalele sunt prea mult pentru dvs., renuntati la intervale si completati doar orele de antrenament, astfel încât sa fiti gata pentru sesiunile de a doua zi.

antrenament pentru triatlon

În medie, fiecare saptamâna consta din opt ore de antrenament, saptamânile cu antrenament dificil, intens, ajungând si pana la 11 ore. Veti pregati cele trei discipline în fiecare saptamâna. Media înotului este de 1h30m pe saptamâna, ciclismul 3h50m si alergarea de 2h40m. Cea mai lunga alergare este de doua ore, iar cea mai lunga cursa cu bicicleta este de patru ore.

De-a lungul celor 12 saptamâni, fiecare zi de luni este o zi de recuperare. Trista va recomanda sa dormiti mai mult în ziua de luni sau sa faceti sedinte de masaj pentru a va pregati pentru antrenamentele saptamânii care urmeaza.

Aceste lucruri care ajuta la recuperare sunt denumite „acel unu la suta””, spune ea. “Sportivii care pun accent pe aceasta filozofie a recuperarii tind sa stea departe de accidentari si observa progrese mai mari în comparatie cu colegii lor.”

Pentru a descarca planul de pregatire de 12 saptamâni conceput de Trista, conectati-va sau înregistrati-va la TrainingPeaks si veti gasi planul la aceasta adresa.

Despre Suunto Value Pack

Consumatorii individuali care au un dispozitiv Suunto conectabil nou (inclusiv, dar fara a se limita la Suunto 3 Fitness, Suunto 9, Suunto Spartan Family) si conecteaza dispozitivul la aplicatia mobila Suunto, sunt eligibili pentru Suunto Value Pack.

Suunto Value Pack

Articol preluat de pe suunto.com

Adauga un comentariu