Cizme de iarna NORFIN din material EVA

Cizme de iarna NORFIN din material EVA

Acetatul de vinil de etilenă, denumit de obicei EVA, este un material utilizat frecvent pentru fabricarea de talpi, talpi intermediare, șosete pentru cizme de iarna și chiar a unor întregi articole de încălțăminte. EVA este un material cu proprietăți unice precum durabilitate, flexibilitate, greutate ușoară și impermeabilitate 100%, care îi permit să fie perfect potrivit pentru fabricarea unor cizme de iarna de înaltă calitate.

Beneficii oferite de materialul EVA în producția de încălțăminte:

Structura micro celulară a materialului EVA este umplută folosind un agent de suflare chimic în timpul procesului de turnare care poate elibera nitrogen în material. Aceasta formează bule minuscule care se extind la deschiderea matriței, având efectul de a face ca unitatea finită să crească rapid ca dimensiune până la de câteva ori volumul intern al matriței. Acest lucru ajută la conferirea unor proprietăți foarte bune de amortizare, acesta fiind unul dintre motivele principale ale popularității EVA în componentele talpilor de încălțăminte.

Unul dintre avantajele principale ale cizmelor, din material EVA, este greutatea redusă. Abia le veți simți în timp ce purtați, pentru că sunt cu 30-40% mai ușoare decât cizmele, din cauciuc sau PVC.

Fiecare pescar știe că, în mijlocul iernii, când gheața este acoperită cu un strat gros de gheață, există aproape întotdeauna apă sub ea, indiferent dacă temperatura este sub 0°C sau nu. Apa iese la suprafața gheții prin găuri găurite și fisuri. Cu cât stratul de zăpadă este mai gros, cu atât temperatura este mai aproape de 0°C, astfel încât apa să nu înghețe. Acesta este motivul pentru impermeabilizarea materialelor EVA este atât de importantă. Cizmele sunt produse dintr-o singură bucată, nu au cusături și, prin urmare, sunt impermeabile 100%.

Un alt avantaj al materialului EVA este elasticitatea acestuia. Materialul are o rezistență excelentă la fisurare, chiar și până la temperaturi foarte scazute.

NORFIN oferă trei modele de cizme din material EVA:

Cizme de iarna NORFIN din material EVA

Cizme de iarna NORFIN YUKON

Temperatura minima de operare -50°C. Cele mai calde cizme de iarnă NORFIN, care sunt confecționate din material EVA. Cizmele sunt prevăzute cu două straturi detașabile: în talpă și între branț și partea inferioară; care păstrează căldura aproape de picioare în cazul petrecerii unui timp indelungat pe gheață. Cizmele sunt complet impermeabile, foarte ușoare și calduroase. Protectiile adânci ale tălpilor asigură stabilitatea pe gheață și zăpadă.

Cizme de iarna NORFIN YUKON

Cizme de iarna NORFIN KLONDAIK

Temperatura minima de operare -40°C. Dacă cizmele YUKON și LAPLAND sunt confecționate complet din EVA, atunci KLONDAIK este un fel de hibrid, deoarece talpa sa este confecționată din cauciuc extrem de rezistent, cu un protector adânc, pentru a evita tăierea sau înțepăturile și pentru a asigura o aderență sigură pe suprafețele înghețate și alunecoase. Cizmele sund dotate cu crampoane speciale, detasabile, în călcâi pentru o stabilitate suplimentară pe gheață.

Cizme de iarna NORFIN KLONDAIK

Cizme de iarna NORFIN LAPLAND

Temperatura minima de operare -30°C. Cele mai ușoare cizme NORFIN din material EVA. Cizmele sunt foarte calde și perfect potrivite pentru pescuitul activ în sezonul rece.

 Cizme de iarna NORFIN LAPLAND

Datorită ciorapilor interiori grosi și caldurosi, cu trei straturi, cizmele sunt foarte calduroase și confortabile chiar și la temperaturi extrem de scăzute. Grosimea ciorapilor interiori depinde de temperatura minima suportata: ciorapul Yukon are o grosime de 12 mm, iar KLONDAIK și LAPLAND au o grosime de 10 mm.

Stratul moale din poliester asigură izolare termică și absoarbe și elimină umiditatea. Folia de aluminiu care reflectă căldura tine frigul departe și menține căldura corpului aproape de picior. Stratul de pâine păstrează căldura, asigurând astfel izolarea termică necesară.

YUKON

Ciorap interior Yukon

KLONDAIK

Ciorap interior Klondaik

LAPLAND

Ciorap interior Lapland

Partea superioară a cizmelor este prevăzută cu o protecție împotriva zăpezii din Nylon rezistentă, cu o prindere cu buton.

Cizme Norfin

YUKON și KLONDAIK au o proiecție pe partea din spate a tălpii, care permite scoaterea cu ușurință a cizmelor chiar și fără a folosi mâinile.

Alegeți-vă cizmele cu grijă pentru a vă asigura căldura și confortul picioarelor în timpul pescuitului în sezonul de iarnă. Aveti încredere în experiența NORFIN!

Adauga un comentariu