Lada frigorifica COLEMAN Xtreme

Lazile frigorifice Coleman Xtreme – ghid de utilizare si intretinere

Pentru a obtine performanta de 5 zile in mentinerea ghetii cu o lada frigorifica Coleman Xtreme sau Xtreme Marine trebuie sa o folosesti in mod corespunzator. Foloseste gheata din belsug si raceste alimentele si bauturile inainte de a le introduce in lada.

Ghidul de mai jos te va ajuta sa obtii performante remarcabile de la lada frigorifica Coleman Xtreme

Model lada Cantitatea de gheata necesara
Lada frigorifica Coleman Xtreme 48l 4,8l
Lada frigorifica Coleman Xtreme Marine 66l 6,6l
Lada frigorifica Coleman Xtreme Marine 94l 9,4l

Coleman recomanda utilizarea a 100g de gheata pentru fiecare litru din volumul lazii frigorifice. Cuburile de gheata s-au dovedit a fi cele mai eficiente in mentinerea temperaturii interioare pe perioade lungi.

Pentru performante ridicate intotdeauna raciti in prealabil alimentele si bauturile.

12 cutii de bere sau suc sau 3,7l de lichid vor topi 1.13kg de gheata doar pentru a se raci de la temperatura camerei. Asa ca faceti planurile din timp si raciti totul inainte de a porni la drum. Puteti chiar sa goliti cateva tavi de gheata in lada frigorifica pentru a pre-racori interiorul.

Puneti gheata la suprafata.

Aerul rece va cobori in interiorul lazii, asa ca daca doriti bauturile extra reci, asezati sticlele si dozele si apoi acoperiti cu gheata.

Nu pastrati lada in locatii calde.

Cand depozitati lada evitati locatiile cu temperaturi ridicate cum ar fi garajul sau portbagajul masinii. Daca nu aveti de ales aduceti-o la o temperatura normala cu cel putin 24 de ore inainte de utilizare.

Nu tineti lada direct in soare.

Gheata rezista de pana la doua ori mai mult cand lada frigorifica este asezata la umbra, fie ea naturala sau artificiala.

Folositi cuburi de gheata sau blocuri de gheata.

Folositi cuburi de gheata pentru a raci continutul mai repede sau blocuri de gheata pentru a mentine temperatura pentru o perioada mai lunga.

Nu scurgeti apa rece din lada.

Gheata recent topita pastreaza alimentele si bauturile reci. Apa din gheata topita pastreaza gheata mai bine decat aerul.

Inchide capacul repede dupa folosire.

Nu lasa capacul ridicat mai mult decat este nevoie. Daca ai nevoie sa umbli la lada noaptea si nu ai lumina ambientala ar fi bine sa achizitionezi dinainte o lampa pentru lada frigorifica ce va functiona exact ca lumina de la frigiderul de acasa.

Foloseste lazi frigorifice separate.

Foloseste una pentru bauturi la care vei avea nevoie de acces mai des si alta pentru hrana de care vei avea nevoie pana la sfarsitul excursiei. Cea cu mancare va pastra gheata mai mult pentru ca va fi deschisa mai rar.

Curatarea lazii frigorifice

lada frigorifica Coleman Xtreme

Curata atat interiorul cat si exteriorul.

Curata interiorul lazii cu o solutie de apa calda si detergent de vase nu foarte puternic inainte de prima folosire si dupa fiecare folosire  ulterioara. Pentru a inlatura petele dificile folositi o solutie de apa si bicarbonat de sodiu.

Eliminati mirosurile cu o solutie de clor si apa.

Daca mirosurile persista stergeti interiorul lazii cu o carpa inmuiata in extras de vanilie si apoi lasati carpa in lada frigorifica peste noapte cu capacul pus.

Intotdeauna uscati foarte bine lada cu capacul ridicat inainte de depozitare. Puteti folosi pentru uscare dar si pentru depozitarea ulterioara un suport special destinat acestui scop. 

Articol preluat de pe https://www.dandana.ro.

Adauga un comentariu