tableta-grafica-wacom-cintiq-22

Tableta grafica Citiq 22” de la WACOM, pentru arta si design

Noua tableta grafica cu ecran de nivel entry-level destinat creației, oferă suport pentru pen cu sensibilitate la presiune și o suprafață mai mare de lucru.

Noua tableta grafica WACOM Citiq 22”

Wacom a anunțat lansarea Cintiq 22, noul model din gama entry level destinat procesului de creație, care se adresează pasionaților de artă și design, tinerilor profesioniști și utilizatorilor care au un astfel de hobby. Venind după recent lansatul Cintiq 16, noua tabletă grafică oferă tehnologie premium pentru pen, punând în același timp la dispoziția utilizatorului o suprafață generoasă de lucru (22″) – pentru confort, control și o productivitate optimă.

Tableta grafica WACOM Citiq 22”

Ideal pentru schițe, ilustrații și desen tehnic, noul model Cintiq este proiectat special pentru artiștii și designerii care își doresc să beneficieze de experiența și de fiabilitatea Wacom, dar nu au nevoie de toate funcțiile avansate oferite de gama de produse Wacom Cintiq Pro, precum rezoluția 4K, culorile avansate sau optimizările optice. Cintiq 22 reprezintă în același timp o opțiune atractivă și pentru utilizatorii care folosesc deja tablete grafice cu pen și vor o soluție mai performantă, sau pentru noii creatori care vor să testeze experiența Wacom pentru prima dată.

Ecranele destinate creatiei

“Ecranele Wacom cu pen, destinate creației, sunt folosite de mult timp pentru ilustrații profesionale, animații, dezvoltare de jocuri, design industrial și fotografie, iar rezultatele obținute cu ajutorul acestor dispozitive le putem vedea pretutindeni, chiar de mai multe ori într-o singură zi”, a spus Faik Karaoglu, Executive Vice President pentru Creative Business Unit la Wacom. “De la cea mai recent vizionată animație produsă la Hollywood sau ultimul joc video jucat și până la noii pantofi sport proaspăt achiziționați, utilizarea unui dispozitiv Wacom în procesul de proiectare este practic garantată. Folosind toate cunoștințele pe care le-am acumulat de la profesioniști, ne propunem să extindem experienţa lucrului direct pe ecran și, în același timp, toate beneficiile pentru producție care iau naștere de aici, la un bazin demografic mult mai larg. Ne bucurăm enorm că putem ajuta oameni din toată lumea să creeze artă digitală de excepție”, a continuat acesta.

Tableta grafica WACOM Citiq 22”

Tableta grafica WACOM Citiq 22” – tehnologii si caracteristici

Wacom Cintiq 22 folosește tehnologia Wacom Pro Pen, oferind astfel un pen de nivel profesional unei game largi de utilizatori implicați în procese de creație. Astfel, aceasta vine echipată cu o sensibilitate la presiune pe 8 192 niveluri și detecție a unghiului de înclinare, ceea ce garantează o precizie de top. Tehnologia Wacom EMR (rezonanță electromagnetică) elimină complet necesitatea unei baterii pentru pen sau a realimentării, iar ecranul Full HD (1920×1080) oferă o acoperire de 72% a spectrului de culoare NTSC. Mai mult, ecranul dispune de un înveliș rezistent din sticlă, prevăzut cu tratament anti-reflex și cu un aspect natural, similar hârtiei. Deoarece ergonomia este și ea importantă, dispozitivul beneficiază și de un suport ajustabil, ușor de folosit, care permite diverse unghiuri de lucru.

WACOM Citiq 22”

Odată cu introducerea gamei Cintiq în anul 2001, Wacom a fost prima companie care a oferit ecrane cu pen pentru creație. Acestea sunt folosite practic pentru crearea tuturor filmelor de animație, dezvoltarea jocurilor și designului industrial. Utilizarea dispozitivelor este naturală și intuitivă, accelerând procesul de producție și facilitând colaborarea rapidă.

Perfectă pentru ilustrații, design grafic, retușări foto și design compozițional, Cintiq 22 este soluția ideală atât pentru profesioniștii în devenire, cât și pentru pasionații de artă și design.

Compatibilitate

Compatibilă atât cu PC-uri, cât și cu sisteme Mac, gama Cintiq lucrează cu sute de aplicații care oferă suport pentru sensibilitatea la presiune. Acestea sunt dezvoltate de companii precum Adobe®, Autodesk®, Pixologic®, Celsys®, Corel® sau The Foundry®.

Despre Wacom

Fondată în anul 1983, Wacom este o companie globală cu sediul în Japonia (Tokyo Stock Exchange 6727), care cu ajutorul subsidiarelor și birourilor afiliate din întreaga lume asigură operațiunile de marketing și distribuție în peste 150 țări. Viziunea Wacom de a aduce tehnologia cât mai aproape de utilizatori prin soluții pentru interfețe naturale a transformat-o în lider mondial în producția de tablete și ecrane interactive cu pen, precum și de soluții de salvare și procesare a semnăturilor digitale. Tehnologia avansată a dispozitivelor Wacom intuitive de introducere a datelor a fost folosită pentru a crea unele dintre cele mai captivante elemente de artă digitală, filme, efecte speciale, obiecte de modă și design din toată lumea, oferindu-le atât utilizatorilor din segmentul de afaceri, cât și celor independenți, cea mai puternică interfață pentru a-și exprima creativitatea. Pentru mai multe informații despre produsele Wacom, vizitați www.wacom.com.

Adauga un comentariu