exercitii-de-respiratie

Exercitii de respiratie controlata cu Garmin

Dacă doriți să reduceți stresul, să îmbunătățiți claritatea mentală, să stimulați performanța în muncă sau să vă pregătiți pentru somn, cateva exercitii de respiratie sau respiratia cotrolata – vă pot fi de mare ajutor.

Dacă aveți un Venu, vívoactive 4 sau un ceas din seria Garmin fēnix 6, puteți utiliza activitatea Breathwork pentru a exersa trei tehnici diferite de respirație – liniște, coerență și relaxare și concentrare. Iată ce vă puteți aștepta cu fiecare tehnică:

Exercitii de respiratie cu Garmin

Exercitii de respiratie controlata – Calmare


Aceasta este o activitate de 10 minute care vă pune într-o stare pregătită pentru somn. Se respiră încet până când puteți inspira 4 secunde, țineți-va respiratia timp de 7 secunde și expirați timp de 8 secunde.

Exercitii de respiratie controlata – Coerenţă

Această activitate de 15 minute ar trebui să va ajute să va simțiți echilibrat și calm, în loc să fiti excitat sau prea relaxat. Vă veți încetini treptat respirația până când puteți obține o inhalare de 6 secunde și o expiratie de 6 secunde.

Relaxați-vă și concentrați-vă

Aceasta este o altă activitate de 15 minute, menită să vă pună în stare de focus și concentrare, fără stres. Uneori numită „Breathing Box” sau „Respirație de patru ori”, această tehnică vă ajută să lucrați către un model de respirație „4: 4: 4: 4” – inhalati timp de 4 secunde, tineti-va respiratia 4 secunde, expirați timp de 4 secunde, tineti-va respiratia 4 secunde.

Există, de asemenea, o versiune de 5 minute a acestei activități, care este sugerată atunci când ceasul dvs. detectează vârfuri de stres neobișnuit și vă oferă o alertă de relaxare. De asemenea, puteți găsi Relax Timer sub widgetul Stress.

După ce terminați, ceasul dvs. va afișa durata exercitiului, ritmul cardiac mediu și modificarea nivelului de stres în timpul exercitiului de respiratie. De asemenea, puteți revizui fiecare activitate din Garmin Connect pentru a vedea graficele ritmului dumneavoastră de respirație, stres și ritm cardiac din timpul sesiunii.

Dacă vă simțiți penibil la început, nu renunțați. Pe măsură ce va veti obișnui cu tiparele și veti învața să va controlati mai bine respirația, veti începe să observati din ce în ce mai multe beneficii. Ca pentru orice alt exercițiu fizic, este nevoie de practică. Respirația controlată este o modalitate excelentă de a vă ajuta să aveți grijă de dvs. și vă ofera timp de relaxare.

Articol preluat de pe garmin.com.

Adauga un comentariu