Vesta de salvare Mercury - ghid de curatare

Cum sa curatam si intretinem o vesta de salvare autogonflabila

Mulți amatori de activitati nautice sunt ezitanți să curete vesta de salvare autogonflabila mai consistent decât printr-o pulverizare sumara cu apă curată. Acest lucru se datorează în mare parte temerii bine intenționate de a nu-i compromite integritatea, dar o curățare corespunzătoare este de fapt bună pentru vesta dvs. de salvare și vă va ajuta să-i prelungiți viața.

Curățarea și igienizarea vestelor de salvare servesc mai multor scopuri. În primul rând, inlatura mucegaiul, mirosul neplacut, petele generate de solutiile de protecție solară și alți contaminanți care pot descompune materialele vestelor în timp. În al doilea rând, va obligă practic să inspectati fiecare vestă de salvare pentru a descoperi eventuale dezlipiri, taieturi și alte semne de uzură care ar indica că vesta trebuie înlocuita. În cele din urmă, o vestă de salvare curată, atractivă, fără miros este pur și simplu purtata cu placere.

Și, din cauza pandemiei COVID-19, există mai multe motive ca niciodată pentru a vă păstra jacheta de salvare cât mai curată posibil.

Cu toate acestea, există multe modalități greșite de a curăța o vesta de salvare, iar unele dintre ele o pot face inutilă. Iată câteva reguli și sfaturi simple de la care vă vor ajuta să vă păstrați vestele curate fără a le diminua eficacitatea sau durata de viață:

vesta de salvare autogonflabila

Vesta de salvare autogonflabila – modalitati de ingrijire

Uscați întotdeauna vesta de salvare după utilizare, lăsându-o într-un spațiu bine ventilat, în afara contactului direct cu razele soarelui.
Dacă trebuie să o agățați în interior pentru a se usca, utilizați un ventilator rotativ pentru a grăbi procesul și a evita mucegaiul.
Dacă a fost utilizata în apă sărată, clătiți vesta cu apă dulce, curată, după fiecare utilizare.
Clătiți cât mai curând posibil noroiul, nisipul sau pete vizibile.
Vestele de salvare trebuie curățate imediat dacă petele de noroi, mâncare sau cele generate de solutiile de protecție solară sunt vizibile și nu se spală doar cu apă.
Toate vestele de salvare trebuie curățate lunar sau la sfârșitul sezonului, deoarece fiecare purtare imprima uleiurile generate de epiderma și solutiile de protectie solară pe țesătură.

Procesul de curatare: Cum sa curatati si sa sanitizati o jacheta sau vesta de salvare autogonflabila

Curatarea:

Așezați o prelată pe pământ, apoi umpleți o găleată cu apă rece și adaugati aproximativ două linguri de detergent lichid.
Puneți vestele de salvare, cu toate curelele și cataramele desfacute, pe prelată și frecați toate suprafețele vestei folosind soluția de detergent și o perie moale. Pentru petele dure, precum nămolul roșu sau mâncarea, aplicați un strat de detergent (nu înălbitor) direct pe pată. Lucrați-l cu peria și lăsați vesta să stea cel puțin 15 minute înainte de clătire.
Dacă vesta are pete de mucegai, deplasați-vă într-o zonă exterioară și îndepărtați sporii vizibili înainte de a uda materialul. Spălați conform indicațiilor, dar adăugați 1/4 cană de înălbitor pe bază de oxigen la soluția de curățat. Acest lucru va ajuta la eliminarea petelor întunecate.

Clatirea si uscarea:

Clătiți bine folosind un furtun sau o cantitate generoasa de apă curată, netezind țesătura pentru a vă asigura si clătirea cusaturilor.
Agățați vesta pentru scurgere, de preferință în lumina directă a soarelui.
După ce vestele de salvare se simt uscate la atingere, verificați dacă nu materialul interior nu s-a rasucit sau contractat. Asigurați-vă că nu exista apă în spuma interioară și că vesta nu miroase a mucegai.
Păstrați vesta de salvare într-un loc uscat, rece, întunecat.
Asigurați-vă că vestele sunt complet uscate înainte de a le depozita într-un compariment de pe barcă sau recipient.
Dacă aveți îndoieli, consultați manualul proprietarului sau site-ul web al producătorului.

Evitati urmatoarele actiuni:

Nu spălați niciodată vesta de salvare autogonflabila la mașina. Nu folositi solutii chimice de curatare uscata si nu folosiți detergenți puternici.
Nu uscați niciodată vesta punându-o aproape de o sursă de căldură directă sau introducându-o într-un uscător de haine.
Nu așezați niciodată o vestă de salvare într-o mașină de spălat haine standard. Agitația și căldura vor descompune spuma și vor face vesta inutilizabila.
Nu folosiți înălbitor din clor direct pe o jachetă, deoarece poate descompune țesăturile și spuma interioară.
Nu încercați să curățați o vesta de salvare autogonflabila cu agenți de curățare industrială sau benzină, diluanti, acetonă etc. Acestea pot dizolva spuma care face ca dispozitivul să funcționeze și pot slăbi țesătura exterioară.
Nu îndoiți vestele de salvare. Nu așezați obiecte grele deasupra lor, deoarece acest lucru poate provoca zdrobirea și deteriorarea performanței.

Aceste actiuni simple de ingrijire si curatare vor ajuta vesta de salvare să aibă grijă de dvs.

Articol preluat de pe mercurymarine.com.

Adauga un comentariu