Camping in hamac

Sfaturi de camping in hamac pentru incepatori

Câteva sfaturi de camping in hamac pentru incepatori sau camperi care doresc ceva nou.

Până acum câțiva ani, călătoria obișnuită de camping presupunea ridicarea unui cort. Cu toate acestea, în ultimii ani hamacele au câștigat imens popularitate și aceasta dintr-un motiv întemeiat.

Sunt mai ușoare decât un cort obișnuit, ceea ce le face mai ușor de transportat și oferă o mai bună protecție împotriva animalelor sălbatice, deoarece sunt suspendate. Dacă și tu te pregătești pentru o excursie de camping in hamac, iată câteva sfaturi pentru a experimenta pe deplin beneficiile unui hamac.

Ușor și ușor de transportat

Unul dintre cele mai mari avantaje ale hamacelor este greutatea redusa. Constând dintr-o singură bucată de pânză ușoară, un hamac este ușor de transportat și nu ocupă mult spațiu în rucsac atunci când sunt pliate. Lejeritatea lor le face ideale pentru drumetii mai lungi si sunt iubite de calatorii care zboara in destinatia lor de drumetie.

Instalare foarte simpla

O altă caracteristică a hamacelor este un proces simplu de instalare în comparație cu cortul. Nu aveți nevoie de stâlpi, cuie sau săpături, deoarece un hamac necesită literalmente doar două trunchiuri de copac. Instalarea se face prin legarea ambelor capete ale hamacului la o înălțime maximă de 2 metri. O astfel de înălțime garantează că sunteți în siguranță împotriva tuturor animalelor de prada care rătăcesc în întuneric.

Camping in hamac – dar daca ploua?

Argumentul adus de necunoscatori, că un hamac nu face prea mult pentru a proteja camperii de ploaie este pur și simplu greșit. Hamacul folosit pentru camping în sălbăticie este diferit de hamacurile de in cumpărate pentru curte.

Un hamac de camping vine cu un fermoar etanș pe care îl inchideti atunci când va culcati, astfel încât să fiți literalmente izolat în interiorul hamacului. Chiar și în timpul celor mai torentiale ploi de vară, interiorul hamacului va rămâne complet uscat, deoarece materialul din care este confecționat va respinge apa de ploaie, astfel încât vă veți trezi întotdeauna uscat.

Camping in hamac

Nu doar in padure

Deși majoritatea oamenilor considera pădurea ca loc ideal pentru camping in hamac, acesta poate de fapt, orice spatiu din natura cu doi copaci care sa permita instalarea unui hamac.

Spre deosebire de o bucătărie de camping care necesită un teren nivelat pentru amenajare, un hamac poate fi legat de doi copaci cu elevatii diferite. Acest lucru vă permite să dormiți în siguranță și confortabil în unele dintre cele mai inospitale locuri imaginabile. Mai mult decât atât, nu trebuie să eliminați pietrele sau crenguțele de mai jos pentru a monta un hamac, adăugând viteza procesului de instalare.

Trei sunt prea multi

Am enumerat câteva dintre avantajele oferite de un hamac, dar pentru a putea folosi această piesă de echipament de camping trebuie să fiți conștienți de dezavantajul acesteia. Spre deosebire de un cort, un hamac nu poate găzdui mai mult de două persoane, deoarece un hamac tipic este destinat pentru un singur camper. Cu toate acestea, majoritatea modelelor au spațiu suplimentar pentru încă o persoană, cu mentiunea ca spatiul interior va fi foarte intim.

Camping in hamac – imbracati-va adecvat

Hamacele sunt fabricate din materiale destul de rezistente și in nici un caz nu se vor rupe atunci când sunt recent cumpărate. Aceste materiale ușoare nu au capacitati izolatoare grozave. Utilizarea unui hamac în august sau în timpul iernii înseamnă că nu veți primi prea multă protecție împotriva căldurii extreme sau a frigului.

Camping in hamac

Chiar dacă materialul ar oferi un fel de izolare termică, aceasta ar fi inutila deoarece vei dormi înconjurat de aer rece sau cald pe toate cele patru părți. Într-un cort, cel puțin pământul de sub tine acționează ca un izolator. Cea mai ușoară soluție a acestei probleme este fie să-ți scoți hainele vara, fie să dormi cu un pulover suplimentar pe timp rece. O altă soluție este să lăsați focul de tabără să se ardă peste noapte în timpul iernii. Aveti totusi grijă să nu declansați un incendiu.

Nu vă faceți griji, fiindcă este prima dvs. călătorie de camping fără cort. Obiceiul de a dormi într-un hamac se deprinde ușor, lucru favorizat de usurinta in instalare si timpul de montare foarte redus. Purtați doar îmbrăcăminte adecvată și totul ar trebui să fie O.K.

Articol preluat de pe ticketothemoon.com.

Adauga un comentariu