Chartplotter B&G Vulcan

Cum sa adaugati un chartplotter Vulcan la orice ambarcatiune

Adăugați un chartplotter Vulcan la orice sistem de instrumente

Indiferent de instrumentele pe care le aveți, tratați barca dvs. cu un upgrade în această iarnă și adăugați un chartplotter Vulcan pentru caracteristici de navigație premiate, afișaje luminoase și clare și un raport intre pret/valoare excelent.

Chartplotter B&G Vulcan

Seria premiată Vulcan de la B&G oferă un chartplotter versatil, ușor de utilizat, cu afișare multi-touch și zoom-to-zoom, cu afișaj de 7″, 9″ sau 12″. Oferind un intreg pachet de inovații pentru marinari, Vulcan se integrează cu instrumentele dvs. de la bord pentru a accesa funcțiile de navigație premiate, inclusiv SailSteer și SailingTime.

Montarea unui chartplotter Vulcan

Montarea unui chartplotter Vulcan pe barca dvs. se face foarte ușor. Există o gamă largă de opțiuni de montare: suportul cardanului inclus vă permite să vă montați chartplotterul pe orice suprafață verticală, orizontală sau chiar deasupra capului folosind doar patru șuruburi. De asemenea, îl puteți monta la nivel pentru o instalare cu profil redus, elegantă, care se potrivește oricărei bărci.

Sablonul de montare al unui chartplotter Vulcan
Așezați cu atenție șablonul de montare acolo unde intenționați să montați unitatea.
Taierea gaurilor
Folosind un instrument adecvat pentru tăierea găurilor, forați o rază pentru colțuri.
Completarea decupajului
Folosiți un ferăstrău pentru a uni colțurile și a completa decupajul.
Montare Chartplotter Vulcan.
Fixati chartplotterul Vulcan folosind cele patru șuruburi furnizate, asigurati alimentarea cu energie și începeți să vă bucurați de instrument

Alimentarea cu energie

Doar alimentati cu energie noului dvs. Vulcan și aveți un chartplotter ușor de utilizat cu receptor GPS intern de 10Hz, ecran tactil luminos, vizibil in lumina soarelui și meniuri intuitive. Vulcan acceptă cartografia de la furnizori, inclusiv C-Map și Navionics. Este ușor să introduceți puncte de trecere și rute și puteți vizualiza date GPS, SOG, gama de puncte de trecere COG, rulment și ETA. Pentru o funcționalitate suplimentară, puteți adăuga senzori, radar de bandă largă, AIS și chiar ForwardScan – dar instrumentul dvs. este perfect funcțional in versiunea pachetului standard fara a necesita altceva decat o sursă de alimentare.

Integrare usoara

Adăugand chartplotterul Vulcan la rețeaua dvs. de instrumente înseamnă că veți putea utiliza funcțiile de navigație premiate ale B&G. Vulcan este proiectat pentru o functionare perfectă prin NMEA2000, dar îl puteți conecta la majoritatea rețelelor de instrumente existente de indiferent de marcă. Iată cum să o faceți:

Cum sa adaugati un chartplotter Vulcan la o retea NMEA2000

Pur și simplu adăugați un cablu în T, fixați cablul în rețeaua dvs. NMEA2000 și conectați chartplotterul Vulcan. Alimentați cu energie de 12V și conexiunea este facuta. O rețea constă dintr-o coloană principală, din care cablurile individuale conectează fiecare instrument sau dispozitiv. Alimentarea de 12V este furnizată printr-un cablu de alimentare și fiecare capăt trebuie să fie întrerupt folosind o mufă goală pentru terminator. Conexiunile sunt realizate folosind conectori Micro-C simpli, ceea ce face ca construirea unei rețele să fie la fel de ușoară ca plug and play.

Cum sa adaugati un chartplotter Vulcan la instrumente NMEA 0183

Adăugând câteva componente simple care convertesc NMEA0183 în NMEA2000, puteți adăuga apoi un chartplotter B&G Vulcan la instrumentele bărcii dvs. Diagramele Vulcan nu au un port NMEA0183, deci veți avea nevoie de un dispozitiv gateway precum Navico AT10 pentru a traduce datele provenite de la senzorii dvs. existenți în NMEA2000, care pot fi apoi citite de noul dvs. chartplotter Vulcan, precum și de orice alt alte dispozitive compatibile din rețeaua NMEA 2000.

Cum sa adaugati un chartplotter Vulcan la instrumente SeaTalk

Adăugând câteva componente simple care convertesc SeaTalk în NMEA2000, puteți adăuga apoi un chartplotter B&G Vulcan la barca dvs. Veți avea nevoie de un convertor Seatalk în SeatalkNG și un conector Seatalk în Micro-C, care va traduce datele provenite de la instrumentele dvs. ST60 existente în NMEA2000, care pot fi apoi citite de noul dvs. chartplotter Vulcan. Dacă instrumentele dvs. sunt conectate prin SeatalkNG, tot ce aveți nevoie este un cablu convertor pentru a permite chartplotterului Vulcan să comunice cu coloana vertebrală a rețelei. SeaTalk și Seatalkng sunt mărci comerciale ale Raymarine.

Cum sa adaugati un chartplotter Vulcan la instrumente B&G Network

Puteți adăuga Vulcan la instrumentele mai vechi de rețea B&G. Adăugând câteva componente simple care convertesc NMEA0183 în NMEA2000, puteți adăuga apoi un chartplotter B&G Vulcan pe barca dvs. și puteți începe să beneficiați de SailSteer™, Sailing Time și alte caracteristici B&G Sailing. Veți avea nevoie de un convertor precum Navico AT10 pentru a converti instrumentul de rețea B&G NMEA0183 în NMEA2000.

Funcțiile de navigație oferite de un chartplotter Vulcan

Pentru a beneficia la maximum de funcțiile de navigație ale B&G Chartplotters, aveți nevoie de următoarele:

ÎNCEPEȚI CU: Senzorul de vânt – Oferă viteza și unghiul aparent al vântului pe ecranul dvs. Vulcan.
ADĂUGAȚI: Senzorul de viteză a bărcii – Adaugă viteza bărcii pentru calculul Viteza Vântului Adevărat și a Unghiului.
ADĂUGAȚI: Senzorul de busolă – adaugă directia pentru calculul direcției adevărate a vântului.

Vulcan va compara Boatspeed și Heading cu Speed ​​Over Ground și Course Over Ground pentru a calcula viteza și direcția de maree.

Charttplotter Vulcan

Functii de navigație dedicate pentru croazieră și curse

Lăsați charplotterul Vulcan să se ocupe de calculele complexe – lăsându-vă liber să vă relaxați și să vă bucurați de navigație.

Functia SailSteer

Vedeți toate datele de care aveți nevoie dintr-o privire pe un ecran ușor de citit cu SailSteer. Vedeți informații esențiale despre vânt, viteză, maree, direcție, cursă peste sol, linie și punct de trecere, suprapuse pe un singur ecran pentru a vă asigura că aveți la îndemână informațiile de care aveți nevoie.

Functia Laylines

Lăsați chartplotterul Vulcan să facă treaba cea mai grea: vedeți cursul dvs. și reduceți timpul petrecut suprapunand grafice de navigatie peste hartă. Vedeți ce cale este cea mai bună și asigurați-vă că vă aflati în locul potrivit pentru a vă ajuta să ajungeți in vânt cât mai eficient posibil. Functia Laylines ia în considerare chiar si efectele de maree și schimbările de vânt pentru a trasa cel mai rapid curs către următorul punct intermediar.

Functia SailingTime

Planificați eficient cu SailingTime și aflați cât va dura până sa ajungeți la un punct de referința. SailingTime calculează timpul pe care îl veți petrece pe fiecare viraj, luând în considerare efectele vântului și ale mareelor, pentru a vă oferi o estimare cat mai precisa a timpului pana la destinație.

Functia RacePanel

Fiți prezent pe linia de start când incepe cursa cu RacePanel. Bucurați-vă de funcții ușor de utilizat, apreciate anterior doar de navigatorii Pro, pentru a vă asigura că veți obține cel mai bun început în flotă, cu informații despre timp, distanță și poziționare pe un singur ecran clar.

Articol preluat de pe bandg.com.

Adauga un comentariu