Centrala electrica portabila

Ce este o centrala electrica portabila?

Pe măsură ce tehnologia bateriei cu litiu cu densitate energetică a avansat în ultimii 10 ani, centralele portabile au apărut ca o soluție utilă pentru alimentarea cu energie electrică. O centrala electrica portabila este o baterie tip litiu ușor transportabilă, care combină un indicator de baterie încorporat, un invertor cu priză de curent alternativ și mai multe prize de curent continuu pentru a furniza energie dispozitivelor obișnuite în timp ce vă aflați în afara rețelei.

Centrala electrica portabila GOAL ZERO Yeti 3000 WiFi

Toate dispozitivele electronice utilizează curent alternativ sau curent continuu. Curentul alternativ (AC) este tipul de electricitate cel mai frecvent recunoscut. Majoritatea aparatelor de uz casnic, inclusiv aer condiționat, cuptoare cu microunde, frigidere și uscătoare de păr, functioneaza pe curent alternativ. Mai puțin recunoscut decât AC, curentul continuu (DC) este utilizat în dispozitivele care au ca sursă de alimentare o baterie. Acestea includ telefoane mobile, laptopuri, boxe portabile și camere.

Cu un singur acumulator nu este posibil să alimentați toate dispozitivele. Centralele protabile sunt utile deoarece îmbină un invertor pentru a alimenta dispozitive de curent alternativ (tip standard cu două sau trei prize de perete) cu conectori diferiți pentru alimentarea dispozitivelor de curent continuu toate într-o singură unitate. Anumite tipuri de prize DC includ USB-A, USB-C, mufe și prize de alimentare de 12V pentru mașina (cunoscute și ca prize pentru brichetă). Centralele portabile de calitate includ nu numai un încărcător standard care se conectează la perete acasă, dar permite și încărcarea de la un panou solar.

Centrala electrica portabila GOAL ZERO Yeti 500X Lithium

Centrala electrica portabila – avantaje

Indiferent dacă aveți nevoie de energie atunci când faceți camping, mergeti la pescuit, sau doar va relaxati, la locul de muncă sau în caz de urgență, o centrală portabilă poate furniza energie electrică când și unde aveți nevoie de ea. Atunci când analizăm avantajele unei centrale electrice portabile, trebuie făcută o comparație cu alternativa lor, care este un generator de combustibil fosil. Deși generatoarele termice furnizează o cantitate nesfârșită de energie atâta timp cât aveți combustibil, acestea sunt zgomotoase, emit gaze cu efect de seră periculoase (monoxid de carbon și dioxid de carbon) și necesită funcționare și întreținere periodică, inclusiv schimbarea uleiului, curățarea filtrelor de aer și a scuturilor de scânteie, și potențiala curățare a carburatorului atunci când acesta este înfundat de combustibil murdar.

GOAL ZERO Yeti 200X Lithium

Centralele electrice portabile nu necesită nicio întreținere în afară de descărcare și reîncărcare cel puțin o dată la șase luni. Sunt silențioase și pot fi folosite în interior, fără teama de asfixiere. În ciuda capacității lor limitate, limitările lor de capacitate pot fi depășite prin planificarea și achiziționarea unei centrale electrice cu rezerva suficientă de wați-oră pentru a vă trece prin aventura dorită și / sau suplimentarea capacității cu un panou solar portabil.

Ce este o centrala electrica portabila?

În funcție de puterea generata, o centrală portabilă poate fi utilizată pentru a alimenta aproape orice dispozitiv atât timp cât este necesar.

Adauga un comentariu