Actualizați-vă dispozitivele sonar pentru a prinde mai mulți pești

Actualizați-vă dispozitivele sonar pentru a prinde mai mulți pești

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care nu înlocuiesc nimic până când nu se strică și acest lucru include, de asemenea un dispozitiv sonar / GPS, există șanse mari să fiți lăsați în urmă în cele mai uimitoare perioade de progres din istoria electronicii marine.

Electronica marină de astăzi oferă pescarilor instrumentele necesare pentru a sări peste căutarea îndelungată a peștilor și pentru a trece direct la partea distractivă: prinderea lor!

Cel mai mare salt tehnologic s-a produs în 2009, când tehnologia CHIRP a migrat din domeniul tehnologiei militare catre pescuitul recreativ. Anterior, semnalele sonare erau un impuls de o singură frecvență, de scurtă durată, trimis și returnat, care uneori crea o imagine incertă pe ecran. Este o piatră sau un pește mare? Separarea era atât de mare încât uneori era greu să se facă distincția între buruieni și pești și între pești mari și mici. Unitățile mai vechi aveau nevoie de experienta pentru interpretarea imaginilor.

tehnologia sonar CHIRP

CHIRP bombardează ținta cu energie sonoră de 10 până la 1.000 de ori mai mare decât cea emisa de un sonar clasic, folosind multe frecvențe de lungă durată care revin la un traductor de bandă largă și sunt apoi traduse de procesorul de semnal digital pentru a crea imagini de ecran incredibil de detaliate, cu o separare fără egal. Anterior, această tehnologie uimitoare era disponibilă doar pe cele mai scumpe unități, dar acum este disponibilă chiar și pe unități accesibile oricarui buget, cum ar fi Lowrance® Hook2 4x, care vine dotat cu un traductor tip bullet.

Vedeți bancurile de pești în 3D

Raymarine® RealVision® 3D este arma perfectă pentru localizarea peștilor care se află aproape de structură. Când pescuit la trena sau plutiți pe o zonă de interes, traductorul său special începe să marcheze fundul apei și orice pește din zonă.

Ceea ce îl face diferit este ca, cu cât faceți mai multe pase, cu atât mai multe detalii sunt dezvăluite până când se formează o imagine aproape fotografică a fundului. O caracteristică de panoramare și înclinare permite utilizatorului să utilizeze ecranul tactil pentru a vizualiza imaginile din orice perspectivă, iar punctele de parcurs pot fi plasate pe orice zone de interes. Poziția bancurilor de pești este revopsită pe treceri ulterioare pentru a oferi informații în timp real și pot fi codate în culori în funcție de adâncime sau de densitatea peștilor, permițându-i utilizatorului să repereze rapid unde se ascund cei mari. Puteți chiar derula înapoi cu 10 minute în timp. O funcție internă de stabilizare a giroscopului împiedică modificarea imaginii de pe ecran de catre mișcarea apei.

Un sonar care vă permite să vedeți peștii înotând

Una dintre cele mai uimitoare noi tehnologii de pescuit este Panoptix LiveScope™ de la Garmin®. Acest sonar oferă pescarilor o inovatie in domeniu: peștii înotând în timp real. Pe ecranele tradiționale ale instrumentelor de pescuit, ceea ce vedeți este istoria a ceea ce s-a întâmplat cu câteva clipe înainte. Cu LiveScope, nu numai că poți vedea peștele suficient de bine pentru a-i identifica specia, dar poți vedea chiar momeala în timp ce este prezentată. Această tehnologie de streaming live ar trebui să se adreseze în special tinerilor pescari, deoarece transformă în esență pescuitul într-un joc video. Când este vizualizat în modul Down, prezentarea nălucilor oferă un feedback imediat despre cat succes au in a atrage atenția peștilor.

sonar Panoptix LiveScope™

Panoptix LiveScope TM folosește un traductor special care poate fi montat pe un motor de pescuit sau pe un stâlp care poate fi rotit pentru a scana un câmp de 360 ​​de grade care înconjoară barca cu o rază de peste 182 metri. Cu acest sonar este ușor să găsești pești: dacă sunt in zona îi vezi înotând. Poate fi folosit și la trolling. Pur și simplu poziționați traductorul pentru a privi în spate și începeți trolling-ul. Dacă sunt prezenți pești, îi veți vedea și vă puteți întoarce înapoi pentru a viza zona respectivă dacă peștii nu mușcă la prima trecere. Prețul este surprinzător de accesibil.

Un traductor LiveScope LVS12 oferă o soluție economică pentru seria Garmin® GPSMAP® 8400 / 8600xsv – fără a fi nevoie de un modul sonar. Oferă utilizatorului o vizualizare sonar de scanare în timp real cu 30 de grade înainte și 30 de grade în jos.

traductor sonar LiveScope LVS12

Modulele sonar “black box”

Problema cu cumpărarea de electronice este că nu durează mult până când tehnologia este depasita. Acest lucru este deosebit de problematic atunci când cumpărați un ecran multifuncțional mare (MFD). Dar, din fericire, acel MFD de 15 inci, care a costat si foarte mult, poate rămâne actualizat cu adăugarea unui modul sonar, cunoscut și sub numele de “sonar black box”. În cazul caracteristicii Garmin’s® Panoptix LiveScope™, actualizarea la cutia neagră sonar GLS 10 cu traductor LVS32 oferă multe beneficii, cum ar fi un câmp vizual extins la 135 de grade în loc de vizualizarea de 30 de grade cu traductorul singur.

Funcții populare precum SideScan, DownScan și sonarul CHIRP pot fi adăugate prin modulele sonar. Unele, cum ar fi Simrad® SonarHub® (1.000 USD), includ toate aceste elemente. Pachetul estins Simrad® include, de asemenea, elementele StructureScan® și Spotlightscan®. SideScan permite pescarilor să navigheze pe docuri, mangrove și diguri și să vadă dacă sunt prezenți pești. Deși structurile în sine apar într-o reprezentare aproape fotografică, peștii apar ca puncte de culoare mai deschisă, dar odată ce știi ce să cauți, este un instrument puternic care economisește mult timp.

Sonda sonar potrivita

Dacă ați trecut la un nou sonar, dar ați decis să economisiți ceva bani păstrând vechiul traductor, acesta ar putea fi echivalentul montarii unui motor de 50cp pe un Ferrari®. Deși un MFD pregătit pentru CHIRP va funcționa cu un traductor care nu este CHIRP, imaginea de pe ecran va fi compromisă. De asemenea, este esențială asocierea unui fishfinder / GPS cu traductorul potrivit pentru tipul dvs. specific de pescuit. Unele funcționează mai bine la anumite adâncimi decât altele.

Airmar este liderul incontestabil în tehnologia traductoarelor și inginerii lor au mai multe modele noi care pot ajuta la prinderea mai multor pești. O problemă cu sondele convenționale este lățimea fasciculului emis care este relativ îngust. Traductorul cu fascicul larg Airmar’s® TM165HW lărgește conul la 30 de grade, pentru a acoperi o arie de trei ori mai mare. Folosește lățimile de bandă de 150-250 kHz, care sunt cele mai utile în apă mai puțin adâncă, unde pescuiesc majoritatea pescarilor.

Deoarece multe sonare necesită traductoare specializate, cele care pot îndeplini două sau mai multe funcții sunt utile și ajută la menținerea instalațiilor curate. Raymarine® duce acest concept la maximum cu traductorul său RV-100 All-In-One care poate gestiona cinci funcții simultane: RealVision 3D, SideView, DownView, CHIRP cu putere redusă / de înaltă frecvență, CHIRP cu putere mare de 1kW și în low / frecvențe medii / înalte (50/80/100/160/200 kHz).

electronice marine

Preia controlul barcii cu Helm Master®

Trecerea la sistemul de control integrat Helm Master® EX de la Yamaha oferă pescarilor mult mai mult decât simpla andocare pe joystick. Gândiți-vă la asta ca la un căpitan suplimentar la timona, care poate va poate ghida cu usurinta. Pentru pescuit, caracteristicile sale SetPoint® sunt printre cele mai importante. Sistemul folosește o combinație de antene GPS și senzor de direcție pe mai multe axe pentru a permite un control personalizat si in detaliu al barcii.

Cele trei moduri ale sale, FishPoint®, DriftPoint® și StayPoint®, orientează o barcă în poziția cea mai avantajoasă pentru fiecare situație de pescuit. StayPoint îl menține „ancorat” în poziție, păstrând prova îndreptata în direcția aleasa. FishPoint ține ambarcatiunea pe o anumită locație, dar orientata în orice direcție, ceea ce reduce numărul de ture. DriftPoint permite unei bărci să se deplaseze cu vântul sau mareea, păstrând în același timp prova orientata într-o direcție specifică. DriftPoint Track permite șoferului să introducă o serie de puncte de referință GPS, foarte util atunci când pescuiți la marginea unui recif sau urmăriți un contur de adâncime. Corecțiile se pot face rapid cu ajutorul joystick-ului. O nouă caracteristică numită Pattern Shift permite utilizatorului să decidă procentul de timp in care barca rămâne în treapta de viteză pentru un trolling lent controlat perfect.

Anul acesta, chiar și proprietarii de bărci cu un singur motor se pot bucura de avantajele tehnologiei Helm Master EX cu surprinzător de puține limitări.

Folosiți sonarul de pescuit la capacitatea maxima

Sonarele de pescuit moderne sunt mai ușor de utilizat decât cele din generațiile anterioare. Acest lucru se datorează caracteristicilor precum programele sofisticate de reglare automată. Cu toate acestea răman o multime de detalii, setari si functi care pot fi personalizate in functiile de scopul si necesitatile fiecarui utilizator.

Pentru a profita la maximum de componentele electronice, primul pas ar trebui să fie deschiderea manualului de utilizare. În timp ce unele sunt scrise într-un limbaj care nu este întotdeauna usor de inteles, misiunea principală este de a vedea ce caracteristici sunt incluse și ce face fiecare buton sau funcție de control.

Cel mai bun instrument de învățare este internetul, iar cel mai bun mod de a vă perfecționa pentru a obține cele mai multe funcții este de a efectua căutări specifice. Un prim pas este o căutare generică care vizează modelul specific al sonarului dvs.

Dacă efectuați o căutare Google®, plasați numărul exact al modelului între ghilimele și toate rezultatele vor include acel model. Puteți exclude cuvintele care aglomerează rezultatele căutării prin includerea simbolui – înainte de fiecare cuvânt pe care doriți să îl eliminați din rezultate.

YouTube® are cele mai multe tutoriale dintr-o gamă largă de postari și este o idee bună să vă uitați la numărul de persoane care l-au vizionat sau la numele celor care l-au postat, acestia fiind adesea pescari profesioniști bine cunoscuți.

Actualizați pachetele cartografice

Aproape toate sonarele de pescuit au un slot pentru cipuri de memorie, iar una dintre cele mai semnificative actualizări pe care le poate face un pescar este actualizarea cartografiei. Având harti avansate pentru zona dvs. obișnuită de pescuit este unul dintre cele mai bune instrumente de găsire a peștilor disponibile. Cele mai multe interactioneaza cu sonarul pentru a efectua sarcini precum coordonarea gradienților color pentru zone de adâncime, astfel încât, dacă peștii mușcă la adamncimea de 5-10 metri, sa puteți scana rapid alte zone compatibile.

Chiar si locurile de pescuit cunoscute pot fi acompaniate de informații suplimentare precum cea mai bună perioadă a anului pentru pescuit și ce momeala are de obicei succes in locul respectiv.

Articol preluat de pe https://yamahaoutboards.com.

Adauga un comentariu