palete de culori pentru sonarul de pescuit

Cea mai bună paletă de culori pentru sonarul de pescuit

Setarea paletei de culori potrivite pentru sonarul de pescuit este un proces simplu și in acest articol va vom explica cum sa o faceti.

Când vine vorba de paletele de culori pentru sonarele de pescuit, unii pescari folosesc schema de culori implicită, alții stabilesc o paletă și nu o mai modifica, iar unii probabil nici macar nu stiu ca aceste setari se pot personaliza. Pentru cei care doresc alegerea unei paletei de culori potrivite procesul nu este unul complicat.

Chris Zaldain, un profesionist Humminbird, explică in termeni cât mai simpli posibil: „Perceptia tonurilor de culoare difera de la persoana la persoana! Parcurgeți diferitele palete oferite de sonarul dvs. de pescuit și vedeți ce optiune iese în evidență”.

Factori pentru alegerea paletei de culori perfecte

Există mulți factori care afectează modul în care percepeti paleta de culori:

Compoziția fundului apei – Dacă vă aflați pe un lac cu un fund foarte moale, de obicei va trebui să mariti sensibilitatea down and side imaging, dar selectarea unei palete de culori mai strălucitoare, precum galben sau verde, vă poate ajuta in evidentierea imaginilor pe ecran.

Soarele – Pescuiti sub un cer de un albastru strălucitor, intens? Poate că veți avea nevoie de o paletă de culori mai strălucitoare. Daca cerul este innorat sau acoperit, poate o paletă din gama medie va arăta cel mai bine. Aceste setari depind și de următorul factor enumerat.

Ochelarii de soare – Soarele și condițiile atmosferice afectează culoarea lentilelor pe care le alegem pentru ochelarii de soare. Ochelarii polarizați afecteaza modul în care percepem ce este afisat pe ecranul sonarului, astfel încât, o paletă de culori care ne convine atunci cand nu purtam ochelari de soare poate arăta diferit cu ochelarii pe nas.

Vederea dvs.! – Cel mai important factor pentru alegerea celei mai bune palete de culori este pur și simplu vederea. Cu toții vedem culorile în mod diferit, așa că o paletă ar putea părea grozavă pentru unii, nu var fi de nici un folos.

Ce aleg profesionistii – palete de culori Humminbird

Am contactat câțiva dintre pescarii profesioniști Humminbird pentru a vedea ce palete de culori preferă și rezultatele au variat, dar au existat câteva preferinte consistente.

Chris Zaldain - cea mai bună paletă de culori pentru sonarul de pescuit

Chris Zaldain (sonar Humminbird SOLIX)

Prefer Rozul și Galbenul. Mai exact roz (SOLIX # 10) pentru MEGA Side Imaging și galben (SOLIX # 11) pentru MEGA Down Imaging și un roșu / galben / negru (SOLIX # 2) pentru sonarul meu 2D. Aceste culori sunt deosebit de bune pentru mine in timp ce port ochelari de soare în nuanțe galbene și cerul este acoperit – dar sunt culori superbe pentru vederea mea in orice fel de conditii.

Kevin VanDam (sonar Humminbird HELIX)

Fără îndoială, alegerea potrivita pentru mine este paleta Humminbird Amber (HELIX # 2) pentru MEGA Side, Down, si 360 Imaging. Această paletă de culori se potrivește foarte bine cu ochelarii de soare Oakley Prizm pentru apă de mică adâncime. Au o lentilă chihlimbar deschisă, cu o oglindă verde. Paleta de culori chihlimbar funtionează în ambele situații: vreme însorita sau înnorata. Îmi place, de asemenea, să experimentez cu palete bazate pe verde și albastru, care sunt frumoase în zilele mai întunecate sau când pescuiesc sau caut pestii lângă paturi scoici sau in zone cu pietriș fin. De multe ori încerc diferite palete de culori în timp ce urmaresc ecranul, pentru a vedea ce arată cel mai bine in functie de compoziția fundului lacului. Folosesc culoarea chihlimbar (Amber) de mult timp și este paleta pe care o folosesc pentru a observa micile detalii.

Keith Combs (sonar Humminbird HELIX)

Prefer paleta standard Humminbird Amber (HELIX # 2) pentru MEGA Side Imaging. Mă ajută cu adevărat să aleg zonele de pescuit și, de asemenea, arată foarte bine umbrele peștilor suspendati între straturile de apa. De obicei, folosesc paleta verde (HELIX # 5) pentru MEGA Down Imaging. Îmi place pentru că contrastează foarte bine cu fundalul negru și mă ajută să disting chiar și cele mai mici detalii.

sonar de pescuit Humminbird SOLIX 10

Carl Jocumsen (sonar Humminbird SOLIX)

Prefer Humminbird Amber (SOLIX # 2) și o paletă mai închisă de chihlimbar / roșu (SOLIX # 3) pentru MEGA Side Imaging și verde (SOLIX # 5) pentru MEGA Down Imaging în majoritatea situațiilor și galben (SOLIX # 11) dacă vreau o definiție mai bună a durității fundului. Îmi place absolut combinatia cupru / chihlimbar (SOLIX # 15) pentru paleta mea de sonar 2D – atât pentru afisajul de pe consolă, cât și pentru unitatea de la prova.

Cum să alegeți cea mai bună paletă de culori pentru sonarul de pescuit

cea mai bună paletă de culori pentru sonarul de pescuit

Tot ce trebuie sa faceti este să iesiti pe apa și să încercati diferite palete pe diferite lacuri și chiar diferite zone ale corpului de apă respectiv. Vedeți cum vă arată în functie de duritatea fundului și găsiți combinatia care funcționează bine pentru dvs. în diverse condiții atmosferice și tipuri de apa.

Veți observa că atunci când porniți pentru prima dată un dispozitiv de căutare a peștilor Humminbird, imaginile MEGA Side and Down Imaging vor avea paleta de culori chihlimbar selectată în mod implicit (numărul 2 pe unitățile SOLIX și numărul 2 pe unitățile HELIX).

paleta de culori Amber - Humminbird HELIX

Această paletă de culori este o alegere excelentă pentru majoritatea pescarilor în cele mai multe condiții. Un procent mare de pescari vor lăsa paleta de culori setată la valorile implicite, dar există multe alte opțiuni care să se potrivească preferințelor sau situațiilor de pescuit.

Setarea paletei potrivite pentru sonarul de pescuit

Pentru cei care sufera de tulburari ale vederii cromatice, distincția între diferite culori poate fi dificilă. De obicei, cele mai bune palete sunt cele care folosesc gri și alb, care sunt # 6 și # 7 pe Humminbird HELIX. Acesta este un bun punct de plecare, dar încercați toate paletele.

Sonarul de pescuit Humminbird HELIX 10

Totul este să vă testați vederea in functie de condițiile de pe apa. Parcurgeți câteva palete diferite in timp ce sunteți pe apă și dintre acestea selectati paletele care funcționează cel mai bine pentru dvs.

Concentrați-vă pe zone unde fundul apei prezinta varietate, cum ar fi stâncile, iarba, noroiul și nisipul – aspectul unei anumite palete va varia în funcție de locație.

palete de culori pentru sonarul de pescuit

„Când cineva vine la mine și mă întreabă ce culoare ar trebui să aleagă pentru a obține cele mai bune detalii posibile pentru MEGA Side Imaging, ei bine, ecranul îți arată deja – este modul în care ochiul tău percepe acele culori” – Chris Zaldain.

Este important să alegeți o paletă de culori bună pentru a obține cele mai bune detalii pe ecranul sonarului de pescuit, dar nu este ceva la care trebuie să vă gândiți prea mult. Daca o anumită paletă de culori poate părea grozavă pentru dvs., dar nu si pentru partenerul dvs. de pescuit, este ceva normal. Alegeți combinatia care vi se potriveste cel mai bine!

Autorul articolului original: Luke Lovrek – Humminbird
Articol preluat de pe Humminbird.com.

Adauga un comentariu