camera SJ6 Legend

SJ6 Legend, o camera 4K performanta si accesibila

GoPro si DJI detin piata camerelor de actiune, dar camerele produse de ei sunt cam scumpe. Daca doriti inregistrari la o rezolutie 4K cu 60 de cadre pe secunda , va trebui sa investiti cel putin echivalentul a 400 $. Exista o multime de marci mai putin cunoscute, oferind camere cu functii similare, adresate cumparatorilor cu un buget limitat, pentru mai putin. Am testat o multitudine de modele accesibile, iar, dintre acestea, Sjcam SJ6 Legend ofera cel mai bun echilibru in raportul dintre calitate video, caracteristici si pret.

SJ6 Legend Design

SJ6 Legend arata aproape cu orice alta camera de actiune de pe piata. Este mic, masurand doar 1,6×2,3×1,1 inch (HWD) si cantareste 90 grame. Este realizat din plastic si, desi nu este impermeabil pe cont propriu, vine cu un ambalaj separat de protectie pentru adancimi de pana la 30 de metri. Camera testata a avut un finisaj negru, dar Sjcam îl vinde si variantele roz si argintiu.

Exista un suport standard pentru trepied în partea inferioara, o raritate pentru camerele de actiune, care asigura compatibilitatea cu un eventual echipament fotografic deja detinut. Carcasa impermeabila are o montura standard GoPro, pentru mai multe optiuni.

SJ6 Legend

Camera are doar trei butoane de comanda. În partea de sus are un buton mare de inregistrare usor de apasat. In partea dreapta veti obtine doua butoane mai mici. In partea de sus este butonul de pornire iar partea de jos va duce în meniul principal. Durata de inregistrare la 4K a bateriei este de 75 de minute.

SJ6 beneficiaza de un ecran LCD Touch, caracteristica rar intalnita la camerele din acest interval de preturi. Din acest motiv si datorita interfetei intuitive, setarile se regleaza foarte usor. Ecranul LCD este de numai 2 inch, dar optiunile de meniu sunt suficient de lizibile pentru o navigare confortabila.

Exista un al doilea ecran LCD in fata. Monocrom si nu este sensibil la atingere. Acesta va arata modul curent de fotografiere, starea de inregistrare, memoria disponibila si durata de viata a bateriei.

Pe langa carcasa impermeabila sunt incluse o serie de alte accesorii. Aveti la dispozitie un sortiment de brate si adaptoare diferite, incluzand un adaptor pentru trepied pentru carcasa impermeabila, suporturi adezive si o carcasa compatibila cu accesoriile GoPro.

Conectivitatea camerei SJ6 Legend

Veti gasi un slot pentru card micro SD, precum si porturi micro HDMI si mini USB in partea stanga. Portul mini USB datat este utilizat pentru transferul si stocarea datelor.

Avand Wi-Fi incorporat, camera functioneaza cu aplicatia gratuita Sjcam, disponibila pentru Android si iOS, pentru controlul la distanta si transferul de fisiere wireless. Obiectivul permite vizionare live, reglare setarilor aparatului foto, fotografia, si pornirea sau oprirea inregistrarilor video.

SJ6 Legend

Calitatea si caracteristicile video SJ6 Legend

SJ6 inregistreaza video cu o calitate de până la 4K cu 25Mbps și 24 de cadre pe secunda. In ciuda faptului ca nu are cea mai performata rata de transfer, inregistrarea 4K are detalii clare, culorile au acuratete iar calitatea filmarilor “hand-held” este similara cu cea oferita de un Steadicam sau o camera cu gimbal.

Cand filmati la 4K, obtineti campul vizual tipic ultra-larg pe care il asteptati de la o camera de actiune. Acest lucru vine cu un efect „fish-eye”. Exista o corectie de distorsiune incorporata, dar efectul sau nu este pre efectiv cand fotografiati in cel mai larg camp vizual. Exista si optiuni de filmare cu camp vizual mediu si redus, ambele fiind disponibile la fotografierea in 4K.

Printre functiile video suplimentare se numara optiunea „time-lapse”, cu output la rezolutii 4K, 2K, 1080p, 720p si 480p, precum si captarea „slow-motion” cu o viteza de pana la o optime, fotografierea in timp real, si optiunea de fotografiere fara a intrerupe inregistrarea video.

Exista, de asemenea, un mod pentru automobil care inregistreaza video, dar opreste LCD-ul din spate, astfel incat sa nu va distraga atentia in timpul conducerii si un mod subacvatic care regleaza setarile video pentru utilizarea acvatica.

Cand nu se afla in carcasa subacvatica, calitatea audio este puternica. Camera foto amplifica clar vocea, fara semnatura goala sau comprimata intalnita la alte camere de buget. Pentru inregistrari audio de calitate, puteti adauga un microfon extern optional prin portul mini USB.

Imaginile statice sunt captate la rezoluția de 16MP în format JPG sau Raw. Calitatea fotografiilor este buna. Detaliile sunt aproape de obiectiv, desi natura ultra-wide a camerei înseamna ca obiectele aflate la distanta sufera la nivel de claritate. Este aceasi calitate foto pe care o veti obtine cu o camera buna pentru smartphone.

Concluzie

Sjcam SJ6 Legend este o camera sport solida. Ofera un video stabilizat de 4K intr-un pachet mic, accesibil, si usor de accesat datorita interfetei cu ecran tactil. Adaugati o montare standard pentru trepied, un ecran LCD frontal, o carcasa rezistenta la apa si o multime de accesorii de montare incluse si aveti o valoare excelenta la echivalentul a 160 $. Calitatea video lasa de dorit daca o comparam cu modele mai scumpe, cum ar fi GoPro Hero5 Black si YI 4K +, dar SJ6 Legend este o optiune de top-notch pentru cumparatorii cu buget restrans.

Adauga un comentariu