cateva sfaturi pentru practicarea unui antrenament zilnic variat

4 sfaturi pentru un antrenament revigorant si eficient

Diversitatea reprezintă cel mai important factor al vieții. Iată cateva sfaturi pentru practicarea unui antrenament zilnic variat.

Un antrenament diversificat constituie unul din pasii esențiali pentru o performanța de alergare imbunatatita și evitarea plictiselii,. Dacă faci același lucru zi de zi, de cele mai multe ori devine un proces mecanic, ceea ce mai mult ca sigur duce la pierderea motivației. Este momentul sa introducem varietatea în ecuație!

În acest articol dedicat provocării Suunto Summer Challenge on Map My Run care se desfășoară până la sfârșitul lunii iulie, antrenoarea Denise Sauriol, supranumită și „The Marathon Whisperer” împărtășește cu noi trucuri care sa te ajute sa iti mentii turele de alergare distractive și stimulante.

cateva sfaturi pentru  practicarea unui antrenament zilnic variat

O intensitate marita de antrenament!

Dacă doriți să ajungeți să alergați într-un ritm mai rapid, va trebui să încorporați alergări de intensitate mai mare în antrenamentul dvs. Aceste antrenamente de viteză sunt ceea ce numește Denise Sauriol „gritervals”, deoarece implică un nivel ridical de determinare interioară. Aceste intervale sunt efectuate într-un ritm mult mai rapid decât alergările ușoare.

„Chiar și când antrenez alergători începători, încorporez încet antrenamentele de viteză în planul lor de antrenament” spune Denise. Unul dintre motive este că alergătorii își vor vedea ritmul îmbunătățindu-se mai devreme, iar al doilea motiv este reprezentat de sentimentul de succes pe care tot aceștia îl simt după efectuarea acestor tipuri de antrenamente.

Dacă sunteți nou în lumea antrenamentelor de viteză, începeți treptat. Iată cum: încălziți-vă timp de cinci minute, mergând la o viteza ușor ridicată comparat cu cea normală, apoi alergați în ritm foarte ușor timp de alte cinci minute. Creșteți-vă ritmul până la 50% din capacitatea maximă proprie pentru un minut sau două, apoi treceți la alergare mai rapidă, în jur de 80% din capacitatea maximă, timp de 30 de secunde (dar nu sprint!). Repetați acest lucru de două sau trei ori și apoi respirați să vă liniștiți.

Alternează sporturile

Este important să încorporați antrenamentele diverse în rutina dvs, deoarece nu numai că aduce variație, așa că este mai puțin probabil să vă plictisiți, dar vă ajută, de asemenea, să deveniți un sportiv mai puternic și mai echilibrat.

Prin alternare, veți lucra mai mulți mușchi decât sportivii care doar aleargă. Întrucât timpul reprezintă cea mai valoroasa resursa a omului, de ce să nu alegem două dintre cele mai eficiente exerciții, cum ar fi înotul și canotajul? Amândouă îți lucrează toate grupele de mușchi în același timp!

un antrenament revigorant si eficace

Lucrează la rezistența mentală

Adăugarea de programe de antrenament de mare intensitate nu ne ajuta doar din punct de vedere fizic, dar, după spusele lui Denise Sauriol, îmbunătățește, în mod indirect, rezistența noastră mentală. Din nou, acest lucru se datorează faptului că, pentru a le duce la bun sfarsit, necesită mult mai multă motivație și perseverență în comparație cu cursele de antrenament ușoare. Este nevoie de mai mult efort ca să transformi inconfortabilul în confortabil!

Acest lucru este important, deoarece rezistența noastră mentală este lucrul principal la care apelăm în ultima parte a curselor noastre, atunci când picioarele de cele mai multe ori își doresc să renunțe. Acelea sunt momentele când mintea va da dovada de determinare și te va împinge către linia de finish. O modalitate excelentă de a construi duritate mentală este încorporarea urcărilor în pantă în antrenamentul tău.

Constientizează

Când alergați, încercați cât mai des să vă lăsați ghidați de simțurile voastre. Incercati, din cand in cand, să vă lasati ceasul și telefonul acasă. Alergați și ascultați sunetul pe care îi fac pașii pe terenul de dedesubt și simțiți cum vântul alunecă pe față și corp.

Încercați acest exercițiu pentru a deveni mai conștienți de prezența dvs.: atingeți-vă degetele arătătoare de degetele mari de la fiecare mână, în același ritm cu respirația internă. În mod conștient, priviți ceea ce se întâmplă în jur, în loc să vă preocupați doar de timp, viteză sau ritm cardiac.

Articol preluat de pe suunto.com.

Adauga un comentariu