monitorizati vremea cu ceasurile Suunto

8 instrumente pentru urmărirea vremii cu ceasurile Suunto

Monitorizati constant starea vremii cu ceasurile Suunto

Vremea este mai mult decât un subiect de discutie pentru amatorii de activitati în aer liber. Poate avea un impact direct asupra siguranței noastre sau, mai puțin dramatic, asupra distractiei si aventurilor dvs.

Câți dintre dvs. au fost surprinși în munți de o furtună de zăpadă in luna Aprilie? Sau au rămans fără lumină înainte de a ajunge la adăpost sau la destinatie Uneori acestea pot fi experiențe alarmante. Vestea bună este că Suunto are soluții pentru aceste scenarii și multe altele. Iata câteva dintre instrumentele Suunto care va ofera informații meteo.

SuuntoPlus Weather

Fie că sunteti amatori de drumeții, ultra alergare, alpinism sau ciclism montan, este înțelept să urmăriți vremea și schimbările de mediu. În acest fel evitati surprizele neplăcute. Funcția Weather Insights SuuntoPlus de pe ceasurile Suunto 9 Baro vă ajută să faceți exact acest lucru. Vă tin la curent cu evolutia condițiilor meteo din zona in care va aflati.

O combinație de funcții – alarme de furtună, citiri de temperatură, tendințe barometrice, faze solare și lunare și multe altele – vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a lua decizii inteligente și sigure în aer liber. Iată o prezentare generală a informațiilor despre vreme pe care le veți obține:

Rasarit / Apus

Următorul răsărit sau apus, în funcție de timpul zilei. Acest lucru vă spune când să împachetați și să plecați, de exemplu, sau câtă lumină de zi vă mai rămâne pentru a vă termina activitatea pentru ziua respectivă.

Temperatura

Scoateți-vă ceasul pentru a evita alterarea rezultatului de catre căldura corpului și așezați-l pe o suprafata sau pe sol pentru a obține o citire precisă a temperaturii.

Pentru a obține o citire a temperaturii apei, scufundati ceasul in apă (sub 10 cm / 4 inci). După ce scoateți ceasul, temperatura este afișată timp de 30 de secunde și este indicată cu o pictogramă separată a temperaturii.
NOTĂ: Măsurarea temperaturii apei va afecta valorile afisate pentru urcare / coborâre, deoarece acestea sunt bazate pe presiune.

Ora estimată a sosirii (ETA)

Dacă ora estimată a sosirii trece de apusul soarelui, va fi afișată în roșu. Acest lucru vă oferă informații despre cum vă organizați timpul. O inforatie folositoare care va va ajuta sa decideti dacă trebuie să accelerați sau să aveți suficientă libertate pentru o plimbare.

Tendințe barometrice și alarma de furtună

Tendința barometrică este afișată în partea de jos a ecranului, cu valoarea barometrică curentă. Alarma de furtună Suunto este afișată automat dacă presiunea scade cu 4 hPa (0,12 inHg) sau mai mult într-o perioadă de trei ore.

Nivelul de oxigen

Dacă sunteți peste 2000 m (6 561 ft) ceasul va citi procentului de oxigen în comparație cu nivelul mării.

Citiți cum să utilizați Weather pe Suunto 9 Baro aici.

Noul cadran Outdoor pentru ceasurile Suunto

Noul cadran Outdoor pentru ceasurile Suunto 9 si 5

Noua fata de ceas Outdoor de pe ceasurile Suunto 9 și Suunto 5 vă oferă posibilitatea sa accesati informatiile esentiale dintr-o privire. Nu este nevoie să apăsați niciun buton; informațiile de bază sunt afișate chiar pe față în culori vii, inclusiv – în funcție de ceas – orele apusului și răsăritului, tendința barometrică și multe altele.

Prognoze meteo sofisticate pe ceasurile Suunto 7 cu aplicatia MyRadar

Obțineți prognoze meteo sofisticate pe Suunto 7 cu MyRadar, o aplicație gratuită Wear OS. MyRadar are două componente; prognozele meteo convenționale și, de asemenea, o afișare radar impresionantă de înaltă definiție a locației dvs., cu fotografii time-lapse ale fronturilor meteo care se deplasează în jurul locației dvs., așa cum ilustrează aceste două imagini.

Prognoza meteo oferă actualizări orare, alerte de fulgere și vreme, predicții de precipitații și prognoze convenționale zilnice și orare. Vizualizarea de înaltă definiție și acuratețea MyRadar au făcut-o aplicația ideală pentru multi amatori de activitati aer liber.

Aplicatia Klimat

Klimat

Acest mic serviciu interesant adaugă automat condițiile meteorologice de la începutul activității dvs. în jurnalul de antrenament. Nu este nevoie să instalați nimic pe telefon; doar să vă înregistrați online. Vă permite să priviți înapoi și să vedeți când ați înfruntat ploaia sau când ați fost surprins de furtună.

Puteți alege datele și stilul, inclusiv preferințele emoji. Setați formatul și etichetați-l în funcție de scopul sau obiectivul dvs. Pentru o sumă suplimentară de 5 USD pe an, primiți tot ce oferă abonamentul gratuit, plus câteva caracteristici suplimentare utile, cum ar fi date privind calitatea aerului, informații despre locație și eliminarea brandingului.

Ceasurile Suunto 9 si 5 beneficiaza de alarme pentru răsărit și apus

ceastă funcție utilă vă va atentiona când se apropie răsăritul sau apusul de soare. Fotografii și pescarii, de exemplu, nu vor rata din nou ora de aur! Pentru alpiniști și excursioniști, o alarmă vă va anunta când răsare soarele, astfel încât să știți că este timpul să vă împachetați și să porniți. O alta alarmă vă anunță si când vine apusul soarelui, informand-vă cu câtă lumină de zi aveți la dispozitie înainte de a găsi adăpost.

Alarmele ceasurilor Suunto 9 și Suunto 5 sunt alarme adaptive bazate pe locația dvs. Decideti când alarma se declanșează, în funcție de cât de mult vrei să fii alertat înainte ca răsăritul sau apusul soarelui.

Setați alarmele de apus / răsărit în Setări -> Alarme. Aflați mai multe despre alarmele de pe Suunto 9 aici și despre alarmele de pe Suunto 5 aici.

Alarma de furtună

O scădere semnificativă a presiunii barometrice înseamnă de obicei că vine o furtună și trebuie sa căutați adăpost. Când alarma de furtună este activă, Suunto 9 Baro vă alertează și afișează un simbol de furtună când presiunea scade cu 4 hPa (0,12 inHg) sau in mod accentuat pe o perioadă de trei ore.

Activați Alarma de furtună în Setări -> Alarme -> Alarmă de furtună. Aflați mai multe despre alarma de furtună pe Suunto 9 Baro aici.

Suunto Storm Alert

Când alarma dvs. de furtună incepe sa sune, poate fi dezactivata apăsând pe orice buton. Dacă nu este apăsat niciun buton, notificarea de alarmă durează un minut. Simbolul furtunii rămâne pe ecran până când condițiile meteorologice se stabilizează.

Fazele lunii

Pe lângă orele de răsărit și apus, ceasul dvs. poate urmări fazele lunii. Pe baza datei din ceas, această caracteristică este utilă mai ales dacă intenționați să vă deplasați noaptea; va indica pe cât de multă lumină lunară vă puteți baza pentru vizibilitate.

Faza lunară este disponibilă ca vizualizare pe fața Outdoor a Suunto 9 și Suunto 5 menționate mai sus. Apăsați pe ecran pentru a schimba rândul inferior până când vedeți pictograma lunii și procentajul.

Outdoor insights

Ceasurile Suunto 9 Baro măsoară în mod constant presiunea absolută a aerului utilizând senzorul de presiune încorporat. Acest senzor joacă un rol cheie în determinarea tendințelor barometrice, a alarmelor de furtună, a temperaturii și altele. Pe baza acestei măsurători și a valorii de referință a altitudinii, calculează altitudinea sau presiunea aerului.

Glisați în sus sau apăsați butonul inferior pentru a vizualiza informații despre exterior, inclusiv altitudinea curentă și presiunea barometrică, temperatura actuală și graficele de tendință ale altimetrului și barometrului. Pentru a vedea tendințele barometrice pe un ceas Suunto 7, puteți utiliza aplicația Baro Trends Wear OS.

Articol preluat de pe Suunto.com

Adauga un comentariu