DJI Mini 2

DJI Mini 2: cea mai bună dronă pentru pilotii aspiranți

Pe 4 Noiembrie a fost lansata DJI Mini 2, cea de-a doua generație a dronei sale cele mai accesibile, al carui pret si specificatii tehnice va trezi interesul multor piloti aspiranti.

Diferențele dintre DJI Mini 2 și predecesorul său, Mavic Mini, nu sunt radicale. Mini 2 arată identic cu Mavic Mini dar are o cameră mai performantă, care vă permite să capturați videoclipuri 4K. De asemenea, are o autonomie de zbor 31 minute. Cel mai important este ca Mini 2 este la fel de ușor de pilotat ca înainte, iar această caracteristica o recomanda ca fiind alegerea cea mai buna pentru pilotii amatori sau incepatori.

DJI Mini 2

DJI Mini 2 se vinde în două configurații

Mini 2 versiunea standard contine drona, controlerul și o singură baterie. Combo-ul Fly More include tot ce ofera versiunea standard, precum și două baterii suplimentare, un încărcător de baterii și o geantă de transport.

DJI Mini 2 – elemente de design

Aspectul exterior al DJI Mini 2 este identic cu cel al predecesorul său Mavic Mini. Este atat de mica si usoara incat pare o jucarie. La doar 249 de grame, este suficient de ușoara pentru a nu fi necesar să o înregistrați la AACR.

DJI Mini 2 pliata

Mini 2 are același design cu braț rabatabil pe care DJI l-a popularizat și a fost copiat de mulți alți producători de drone. Pliata, drona Mini 2 are aproximativ dimensiunea unei cutii de suc, ceea ce o face ridicol de ușor de transportat într-un rucsac. Ca un nou adaos, Mini 2 include acum o curea care se înfășoară în jurul dronei și asigură palele elicei, astfel încât acestea să nu se rupă accidental în timpul transportului.

Cea mai mare diferență fizică dintre cele două drone este controlerul. Mavic Mini are un controler mult mai mic, cu brațe rabatabile, care țin telefonul mai jos. Controlerul Mini 2 are o dimensiune de cel puțin două ori mai mare și are un braț extensibil în partea de sus pentru a vă ține smartphone-ul. Deși dimensiunea mai mică a controlerului original este un argument forte, noua versiune, similara cu controlerul de pe Mavic Air 2, face ecranul telefonului mai vizibil.

Performanţele DJI Mini 2

Mini 2 este fel de agila, stabila și ușor de pilotat ca orice altă dronă de la DJI. Mini 2 decoleaza și se mentine în aer, rămânând la fel de nemișcata ca și cum ar fi asezată pe sol.

DJI a modernizat motoarele din Mini 2, astfel încât, pe lângă faptul că primește un minut suplimentar de timp de zbor (până la 31 de minute), poate naviga și pe vânt de până la 38.6 km/h, o creștere față de limita de 28.8 km/h a modelului mai vechi .

Drona Mini 2

În afară de dimensiunea sa mai mare, comparativ Mavic Mini, controlerul Mini 2 comunică cu drona utilizând tehnologia de transmisie Occusync 2.0 a DJI, mai degrabă decât Wi-Fi. Acest lucru dublează mai mult decât autonomia maximă efectivă a Mini 2 de la 3.86 la 9.8 km. Trebuie mentionat ca, având în vedere faptul ca drona trebuie sa fie intodeauna in campul dvs. vizual, aceste cifre sunt mai mult teoretice decât practice.

Caracteristici foto / video

Mini 2 are un senzor CMOS de 1 / 2.3″cu o cameră de 12 MP, la fel ca originalul Mini și Mavic Pro. Camera are un obiectiv F2.8 cu deschidere fixă ​​de 24 mm cu un camp vizual de 83° și un interval ISO din 100-3200. În timp senzorul are de dimensiuni similare cu cel al predecesorului său, acesta a fost îmbunătățit, astfel încât să puteți înregistra videoclipuri la rezoluții de până la 4K la 30 de cadre pe secunda. (Prima generație Mavic Mini a atins maxim 2,7k).

Nou pentru Mini 2 este abilitatea de a face fotografii în format RAW și JPG , ceea ce va atrage fără îndoială fotografii entuziaști. Caracteristica Auto Exposure Bracketing îi va permite dronei Mini 2 să facă trei fotografii la diferite expuneri, pentru a obține cea mai bună imagine posibilă.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Mavic Mini și care privesc un Mini 2 pentru prima dată, veți fi impresionați de gimbalul cu 3 axe pe care DJI reușit să îl monteze pe o carcasa atât de mică, care se potrivește cu ușurință în palma mâinii. Imaginile capturate sunt de obicei clare și stabile.

Există câteva diferențe cheie între DJI Mini 2 și Mavic Air 2 versiunea mai scumpa și mai mare. Pentru început, Mavic Air 2 poate înregistra video la 4K / 60 fps, 240 fps video slow-motion poate captura statice de 48MP. Mavic Air 2 are și capacități mai avansate de urmărire a mișcării. De exemplu, cu Mini 2, puteți urmări doar o singura persoană într-unul dintre modurile Quickshot presetate. Mai mult, Mavic Air 2 poate urmari o persoană, chiar dacă dispare temporar din campul vizual.

Aplicația DJI Fly

Odată cu lansarea Mavic Mini de anul trecut, DJI a introdus și aplicația Fly. Este mai curat, alimentează Mavic Air 2 și este mai raționalizat decât aplicația GO 4 a DJI – care este compatibilă cu drone mai avansate, inclusiv seria Phantom 4 și Mavic 2. O linie de progres superioară vă permite să vizualizați câtă durată de viață a bateriei rămâne pe dronă, iar panoul de control poate fi accesat în colțul din dreapta sus.

În partea stângă, deasupra butonului declanșator, este o pictogramă foto dreptunghiulară. Aceasta extrage un meniu care servește drept acces la toate funcțiile de care aveți nevoie pentru a captura imagini. Începând din interior, apare un meniu care afișează opțiunile Foto, Video, QuickShot și Pano. De acolo, vă puteți personaliza setările pentru fiecare mod.

Puteți selecta fotografii obișnuite, AEB și temporizate. Videoclipul se afișează într-un meniu care vă permite să selectați rezoluția și cadrele pe secundă. Când începeți înregistrarea, lângă butonul declanșator din partea dreaptă apare un buton de zoom care afișează fie „2X”, fie „4X”, în funcție de rezoluție. Puteți, de asemenea, să o glisați în sus și în jos pentru o zoom mai lină. Este ușor de utilizat chiar și în timpul înregistrării.

DJI Mini 2 are 5 opțiuni QuickShots

Mini 2 are cinci opțiuni diferite pentru QuickShots față de cele patru originale ale Mini. La fel ca înainte, există „Dronie”, care zboară până la 36.5 metri deasupra țintei sale, „Helix” care spiralează la o distanță de până la 36.5 metri, „Racheta” și „Cercul”. Cel mai recent adaos, „Boomerang”, zboară de la și revine la subiect pe o traiectorie ovală. La fel ca Mini-ul original, nu există moduri de zbor inteligente, precum ActiveTrack sau Point of Interest, disponibile.

În cele din urmă, există trei opțiuni diferite pentru crearea unei panorame. „Sfera” surprinde douăzeci și șase de imagini. „180º” surprinde șapte imagini pentru o perspectivă peisagistică, în timp ce Wide captează 3×3 cadre formate din nouă imagini. Spre deosebire de Mavic Air 2, nu există o opțiune pentru a crea o panoramă verticală.

Concluzie

DJI ar fi putut lăsa probabil Mavic Mini neatins pentru următorii cinci ani și ar fi totuși una dintre cele mai bune drone de pe piata. Imbunătățirile aduse de Mini 2 sunt incrementale, dar fundamentul pe care a fost construita este la fel de solid ca oricând. Este compacta, ușor de pilotat și face videoclipuri și fotografii fantastice. Cei care caută funcții mai avansate ale camerei ar trebui, totuși, să se orienteze catre DJI Mavic Air 2.

Mini 2

DJI a luat un concept inițial excelent pentru o dronă de nivel începător, a ascultat feedback-ul comunității și a făcut câteva îmbunătățiri semnificative. Mini 2 este o mașină versatilă, care este ușor și comod de transportat și împachetează o serie de caracteristici sofisticate într-un pachet de mici dimensiuni. Proprietarii Mavic Mini vor dori cu siguranță să facă upgrade. Iar pentru cei dintre dvs. care sunt tentati sa cumpere o drona pentru pentru prima dată, suma suplimentară pe care o veți cheltui merită cu adevărat.

Adauga un comentariu