Mercury BigFoot

Faceți pasul la BigFoot – o cutie de viteze speciala de la Mercury Marine

Outboard-ul BigFoot FourStroke de la Mercury Marine și-a câștigat reputația de a fi cutia de viteze ideală pentru barci tip ponton, dar este, de asemenea, o alegere perfectă pentru aplicații suplimentare, în special bărci de pescuit din aluminiu și bărci pentru apă sărată care au capacitatea de a gestiona gama BigFoot de 40 până la 60 CP.

BigFoot – o cutie de viteze speciala

Cutia de viteze a fost concepută special pentru a oferi puterea, tracțiunea și controlul pe care îl solicită bărcile mai largi și mai grele – indiferent dacă acea barcă este o barcă tip ponton, tritoon, din aluminiu deep-V sau din fibră de sticlă. Cutia de viteze BigFoot are aceeași dimensiune ca și un motor standard FourStroke Mercury de 115 CP. Astfel, motorul este capabil să rotească o elice cu diametru mai mare și să ofere putere suplimentară.

BigFoot FourStroke

Pescarii care operează bărci de pescuit din aluminiu care au ales o cutie de viteze BigFoot se beneficiază de o pornire mai rapidă cu pierderi minime de viteză de vârf. Componentele mai lungi și mai mari permit motoarelor BigFoot să balanseze o elice cu 20% mai mare, ceea ce oferă un control mai bun, în special la viteze mici.

Mercury Marine BigFoot Prop

Performanta si eficienta

Cutia de viteze mai înaltă îmbunătățește performanța și eficiența prin plasarea elicei mai adânc în apă, sub turbulență, permițându-i să funcționeze în apă mai curată și mai puțin aerată. Raportul redus de transmisie de 2,33: 1 oferă tracțiune și manevrabilitate pe care solicită sarcini mari, iar placa sa anti-ventilație supradimensionată previne intrarea aerului in elice, crescand eficiența. Toate aceste caracteristici echivalează cu o experiență de navigare satisfăcătoare.

Pescarii care frecventeaza ape puțin adânci au nevoie de putere motorului pentru a aduce rapid barca pe plan orizontal și a se ridica mai sus. De obicei, bărcile echipate cu motoare BigFoot stau mai sus în apă, ceea ce face plimbarea mai uscată si mai plăcută. Ca bonus suplimentar, economia de combustibil se îmbunătățește semnificativ, deoarece barca intalneste mai puțină rezistentă în apă.

Modelele standard cu comenzi la distanță pot fi echipate cu opțiunea Big Tiller Kit, ceea ce îl face o potrivire perfectă pentru toate tipurile de aplicații de plimbare cu barca.

BigFoot 60CP vs standard 70CP

Reprezentanțele Mercury au efectuat teste cap la cap între forța unui motor BigFoot FourStroke de 60 CP și un motor în patru timpi de 70 CP. BigFoot de 60 CP a depășit cei 70 CP în accelerație și economie de combustibil fără nici un dezavantaj in ceea ce priveste de viteza medie.

Adauga un comentariu