Radar

Ar trebui să țin întotdeauna sitemul radar pornit?

Chiar trebuie să folosesc sistemul radar în modul de transmisie atunci când navighez, chiar și într-o zi însorită? Cu excepția cazului în care aveți un motiv bine intemeiat pentru a nu face asta, cum ar fi capacitatea insuficientă a bateriei pentru menținerea în funcțiune, atunci răspunsul este da. Iată cinci motive importante:

1. Regulamentul international pentru prevenirea coliziunilor pe mare

Dacă navigati pe mare, atunci trebuie să respectați regulamentul internațional din 1972 pentru prevenirea coliziunilor pe mare.

Regula 5 spune că „fiecare navă trebuie să mențină în orice moment o observare adecvata prin vedere și auz, precum și prin toate mijloacele disponibile adecvate”.

Regula 7 (b) (Risc de coliziune) prevede „Utilizarea corespunzătoare a echipamentelor radar dacă sunt montate și funcționale, inclusiv scanarea pe distanțe lungi pentru a obține o avertizare timpurie cu privire la riscul coliziunii și urmarirea radarului sau observarea sistematică echivalentă a obiectelor detectate.”

Antena radar Simrad

Rezumând, dacă aveți instalat un radar operațional, ar trebui să-l utilizați ca parte a activității de supraveghere și prevenire a coliziunilor. Dacă nu sunteti bine familiarizat cu regulamentul, atunci merită să aruncați o privire la numeroasele referințe specifice despre radar.

2. Exersarea abilităților de observare prin radar

Veți câștiga o încredere mai mare în utilizarea radarului dacă petreceti ceva timp observând ținte prin radar mentinand in acelasi timp contact vizual cu vizibilitate ridicata cu tinta. Familiarizarea de acest gen cu sistemul radar vă va îmbunătăți încrederea în caz de lasare bruscă a ceții sau dacă navigați noaptea. De asemenea, veți deveni mult mai conștienți de capacitățile radarului dvs.

observare prin radar

3. Un sistem radar utilizat corect ajuta la clarificarea iluziilor optice

Ochiul rămâne un instrument critic în navigație, dar uneori creierul tău te poate păcăli cu gândul că o navă se îndepărtează cand de fapt se îndreapta catre tine sau că anumite obiecte sunt mai indepartate decât în realitate. Radarul este perfect pentru a măsura poziția relativă și viteza in relatie de toate obiectele din jur. De asemenea, este de neprețuit dacă este utilizat corect pentru a ajuta la evitarea coliziunilor.

utilizare Radar

4. Sistemul radar va dezvaluie pericolele din unghiurile moarte

Din păcate, nu toate pozițiile cârmei au o vizualizare perfectă la 360 de grade. Ambarcatiunile se pot strecura alarmant de repede în punctele oarbe. Obstacolele fixe, cum ar fi geamandurile de navigație, pot fi, de asemenea, greu de observat. Radarul vă ajută să țineți cont de orice pericol din sectoarele cu vizibilitate limitată.

cumularea informatiilor

5. Cumularea informatiilor primite din mai multe surse

Sistemul radar oferă opțiuni fantastice pentru verificarea celorlalte date de navigație de pe barca ta. Sistemele electronice marine nu au fost nicicand mai performante, dar mai multe surse de informații sunt întotdeauna mai decât una singura. Informatia cumulata intre ceea ce vedeți pe ecranul chartplotterului cu informatiile primite de la radar este o modalitate excelentă de a vă perfecționa abilitățile.

Articol preluat de pe simrad-yachting.com.

Adauga un comentariu