Radar Simrad

Cea mai recentă versiune de software Simrad

Noua versiune de software Simrad include actualizari pentru sistemul AIS, afișaj radar și capabilități de integrare mult îmbunătățite.

Egersund, Norvegia – Cea mai recentă actualizare a software-ului Simrad® a fost lansată in luna Aprilie pentru afișajele multifuncționale (MFD). Versiunea NOS 20.2 inlobeaza cele mai noi tehnologii și îmbunătățiri vizuale. Actualizările includ o serie de îmbunătățiri ale interfeței radar și caracteristici axate pe siguranță, cum ar fi sistemul de alertare (Dangerous Target Alert) și integrarea îmbunătățită cu partenerii.

Noile îmbunătățiri radar facilitează vizualizarea, urmărirea și monitorizarea navelor și identificarea ambarcatiunilor care pot reprezenta un risc pentru cursul utilizatorului.

Noi pictograme pentru sistemul AIS si tinte radar

Noile pictograme pentru sistemul automat de identificare (AIS) și simbolurile pentru țintele urmărite prin radar permit o mai mare claritate a riscurilor și pot fi combinate într-un singur mod de vizualizare unificată pe ecran. În plus, mai multe funcții din această versiune îmbunătățesc conectivitatea, confortul și controlul asupra integrarii de de noi produse cum ar fi: bara de control CZone® pentru comutare digitală, suport SteadySteer™ și noi îmbunătățiri unice de integrare Mercury, inclusiv Smart Tow pentru schi nautic și wake board – fiecare ușor de integrat în afisajele multifuncționale Simrad®.

“Această ultimă actualizare software a adus și mai multă claritate interfeței noastre de produse Simrad®, cu pictograme actualizate și o simbolistca mai clară pentru a fi in ton cu gama vie de culori a afișajul pentru raza radarului”, a declarat Stephen Thomas, vice presedintele executiv Simrad. “În plus, am adăugat o serie de noi funcții avand ca principal scop siguranța radar care fac din oferta software Simrad® liderul în lumea marină.”

Alerta de potentiale pericole (Dangerous Target Alert)

Una dintre actualizările cheie de siguranță este noua alertă de potentialt pericole (Dangerous Target Alert) care avertizează operatorul despre ținte radar și AIS în conformitate cu parametrii țintă din “Setări” și “Ținte urmărite”.

Aceasta alertă oferă o diagramă simplă într-o fereastră pop-up care arată raza, reprezentarea grafica a poziției și direcția navei în raport cu ambarcatiunea operatorului.

Simrad Dangerous Target Alert

Imbunatatiri ale reprezentarii grafice

Și vizual, radarul în mișcare și țintele AIS vor afișa acum un traseu gradat care arată istoricul poziției navelor pentru o conștientizare situațională îmbunătățită. “Acesta este un instrument semnificativ de siguranță și conștientizare a situației, care nu numai că avertizează utilizatorul, ci îl si îndrumă către raza relativă și poziția tintei periculoase”, a adăugat Thomas. “Arătând mișcarea istorică a țintei cu trasee clare, veți obține mult mai puțin dezordine pe indicatorul de poziție a planului (PPI), așa cum faceți cu traseele video mai vechi, tradiționale.

Imbunatatiri ale reprezentarii grafice

Noile pictograme pentru țintele urmărite prin radar și simbolurile pentru țintele AIS asigură, de asemenea, o vizualizare mai clară. Noul aspect al afișajului radar include un IPP mai modern, cu numere mai clare și o pictogramă de barcă la scară (cu set-up) pentru nava utilizatorului.

Aspectele cheie ale noii versiuni software Simrad sunt următoarele:

Îmbunătățiri ale interfeței radar
Îmbunătățiri AIS
Suport SteadySteer™
Integrare CZone® Control Bar
Bara de control ITC Lighting
Sirius XM FishMapping (numai pentru multifunctionalele NSS și NSO)
Integrare Mercury Smart Tow
Bara de instrumente Honda Eco Mode
Asistență ActiveTarget™.

Versiunea 20.2 din aprilie 2021 se adreseaza următoarelor multifunctionale SIMRAD:

GO: GO5 XSE, GO7 XSR & GO12 XSE, GO9 XSE

NSS: NSS evo3, NSS evo3S

NSO: NSO evo3, NSO evo3S MFD, NSO evo3S MPU.

Articol preluat de pe https://www.simrad-yachting.com.

Adauga un comentariu