Julbo

Ochelarii de soare Julbo pentru sportivi

Cum sa alegeti ochelarii de soare Julbo in functie de sportul practicat.

Când practici sport, o viziune bună este esențială pentru a citi corect terenul. Peste 70% din mișcările noastre sunt ghidate de vedere. Ochelarii de soare sunt, prin urmare, mult mai mult decât un simplu accesoriu de modă și pot fi folosiți ca instrument pentru îmbunătățirea performanței.

Cele două elemente cheie atunci când vine vorba de alegerea ochelarilor de soare potriviti pentru dvs. sunt rama și lentilele solare: două elemente nedespărțite pentru o combinație perfectă.

Ochelari de soare Julbo

Ramele Julbo

Sunt disponibile atât ramele multifuncționale, cât și cele dezvoltate special pentru un singur sport. Depinde de dvs. să decideți cum le veți utiliza și, cel mai important, să vă asigurați că acestea stau bine pe nas și nu vă provoacă niciun disconfort: confortul și potrivirea sunt două criterii esențiale.

Munți: schi, drumeții, drumeții, alpinism

Munții sunt un mediu extrem care poate deveni rapid ostil. Echipamentul bun este esențial, mai ales pentru vederea dvs. Vă recomandăm să alegeți un cadru care se mulează cât mai bine posibil, cu scuturi pentru a bloca razele soarelui din lateral, precum și vântul, frigul și zăpada. De asemenea, este important să alegeți fie brațele drepte, încât să alunece ușor sub cască, sapca sau călciulă de lână sau reglabile pentru o potrivire optimă.

Sporturi de anduranță: ciclism montan, alergare pe traseu, schi nordic, triatlon

Cel mai important, trebuie să alegeți o rama ușoara, astfel încât să nu va incomodeze în timp ce sunteți afară pentru perioade lungi. De asemenea, vă recomandăm să alegeți brațe reglabile și / sau subțiri, astfel încât rama dvs. să alunece ușor sub cască sau sapca. De asemenea, alegeți vârfurile antiderapante ale brațelor și piesa pentru nas reglabilă pentru a vă asigura o potrivire bună indiferent de viteză sau de teren abrupt. Aerisirea este, de asemenea, un aspect important pentru a preveni aburirea.

Sporturi nautice: navigatie, kitesurf, paddle

Vă recomandăm un cadru flexibil, înfășurat pentru a proteja împotriva stropirii, dar cu o ventilație bună pentru a preveni aburirea: lentile suspendate sau perforate. Sunt disponibili și ochelari plutitori.

Lentile Julbo

Lentilele Julbo

Pentru a găsi combinația câștigătoare, este important să luați în considerare sensibilitatea la soare și condițiile de soare ale locației (deșert, munte, plajă etc.). Apoi, ar trebui să țineți cont de materialul, categoria de protecție, culoarea și tratamentele lentilelor dvs. La Julbo, dincolo de natura tehnică a cadrului, lentilele fac diferența de cost și de obicei exista întotdeauna două soluții: lentilele din policarbonat sau lentilele tehnice NXT (reactiv Fotocromatic).

Lentile Julbo pentru munte: schi, drumeții, drumeții, alpinism

Cu cât altitudinea este mai mare, cu atât razele solare sunt mai dăunătoare, de aceea este esențial să aveți o bună protecție solară la inaltimi mari. Vă recomandăm să alegeți lentile de categoria 4 sau categoria 3 dacă intenționați să rămâneți doar în zonele de munte.

Gama de lentile Julbo include categoria 4 din sticlă minerală (Alti Arc), recunoscută pentru calitățile sale optice excepționale, dar mai grele decât policarbonatul la aceeași categorie de protecție (Spectron 4). În munții înalți, nu este vorba doar de a vă proteja de soare, ci și de vânt, frig și zăpadă pe vreme, care se pot schimba rapid, foarte repede. Avantajul alegerii lentilelor fotocromice, care se luminează sau se întunecă în funcție de luminozitatea ambientala, vă permite, de asemenea, să beneficiați de un nivel ridicat de protecție pentru ochi, indiferent de condițiile de soare. Vă recomandăm lentilele Reactiv Photochromic:

Julbo Reactiv High Mountain 2-4:

Lentile fotocromice și polarizante de la cat. 2 la 4 (rata de transmitere a luminii vizibile 5-20%), elimină strălucirea de pe suprafețele reflectorizante. Culoarea lor maro oferă o percepție excelentă asupra suprafeței zăpezii și îmbunătățește contrastele.

Julbo Reactiv Performance 2-4

Categoria 2 până la 4 de lentile fotocromice (7-35%) de culoare galbenă, cresc luminozitatea și oferă o percepție excelentă a adâncimii. Sunt mai ușoare și mai luminoase, cu o gamă fotocromatică mai largă decât cea a Reactiv High Mountain 2-4.

Lentile Julbo pentru sporturi de anduranță: ciclism montan, alergare pe traseu, schi nordic, triatlon

Aceste sporturi sunt practicate pe o varietate de terenuri, de la campie la padure. Vă recomandăm un obiectiv fotocromatic care să se adapteze la aceste modificări ale variației luminii. Julbo ofera diferite game de protecție, astfel încât să puteți alege una care să răspundă nevoilor dumneavoastră:

Julbo Reactiv Performance 2-4

De la soare puternic la vreme înnorată: categoria 2 la 4 cu rata de transmitere a luminii vizibile 7 la 35%.

Julbo Reactiv Performance 1-3

De la vreme însorită la acoperit sau din zori până la amurg: Reactiv Performance 1-3 cat. 1 la 3 (17 la 75%) sau Reactiv Performance 1-3 Red cat. 1 la 3 (13 la 72%).

Julbo Spectron 3

De asemenea, puteți alege lentilele din policarbonat categoria 3 care au o gamă largă de utilizări (Spectron 3).

Lentile pentru sporturi nautice: navigatie, kitesurf, paddle

Aproape de sau pe apă, vă recomandăm să alegeți lentilele polarizante. Acestea elimină strălucirea soarelui de pe suprafețele reflectorizante și oferă, de asemenea, o vedere clară a orizontului, fără nicio reflecție parazitară, astfel încât să puteți distinge clar orice creste. Singurul dezavantaj vine atunci când citiți ecranele de navigare, dar dacă acestea sunt în interior, va trebui să vă scoateți ochelarii oricum!

Julbo Reactiv Nautic

Din nou, lentilele fotocromice Reactiv oferă un confort de veder de neegalat indiferent de vreme: de la soare strălucitor la înnorat. Vă recomandăm lentilele Reactiv Nautic (cat. 2 – 3), care polarizează și au fost special dezvoltate pentru toate sporturile nautice.

Julbo Polarized 3

Daca bugetul nu va permite sau doriti mai multa versatilitate, lentilele din policarbonat categoria 3 (Polarized 3) sunt o opțiune foarte bună.

Julbo vă oferă gamă largă de lentile solare și rame dezvoltate special pentru anumite sporturi. Totusi, inainte de a va decide sa cumparati nu pierdeti din vedere faptul că cele mai importante lucruri atunci când vine vorba de o pereche bună de ochelari de soare sport sunt confortul și potrivirea!

Sursa articolului.

Adauga un comentariu