Vesta de salvare potrivita

Vesta de salvare potrivita pentru dumneavoastra

Chiar dacă sunt deseori reglabile și astfel adaptabile, este necesar să-i alegeți vesta de salvare în funcție de activitatea și masurile dvs. corporale. Iată câteva explicații pentru a vă ajuta sa alegeti echipamentul potrivit:

O vestă de salvare pentru cine?

Răspunsul la această întrebare este destul de simplu: pentru toți practicantii de activitati pe apa! Canotaj, navigație, ski jet… orice persoană care petrece timp pe apa ar trebui să poarte o vestă de salvare.

Vesta de salvare Jobe pentru animale

Dacă vestele de salvare din spumă rămân voluminoase, jenante pentru practicarea sportului nostru nautic (cu excepția modelelor 50 N), aparitia vestelor de salvare gonflabile in anii 2000 și mai ales omologarea lor, le fac portabile în orice circumstanță.

Gata cu scuzele de a nu avea una când cazi în apă.

Ce spune reglementările

Navigare la mai puțin de 2 mile de un adăpost: echipament individual de minimum 50 Newtoni de persoană.
Navigare între 2 și 6 mile de un adăpost: un echipament individual de minimum 100 Newtoni de persoană.
Navigare la peste 6 mile: un echipament individual de minimum 150 Newtoni de persoană.

Un astfel de echipament trebuie să respecte legile privind echipamentele de prevenire a înecării personale prin afișarea unui marcaj CE sau unei certificari SOLAS.

Din moment ce trebuie sa purtati o vestă, va recomandam sa alegeti una de calitate și, mai ales, una care sunteti siguri ca este eficace. De ce să va limitayi la 100 Newtoni când 150 Newtoni asigură recuperarea in caz de naufragiu?

Alegeți vesta potrivita în funcție de activitatea dvs.

Flotabilitate unei veste de salvare se masoara in Newtoni:

50 Newtoni – Ajutor pentru flotabilitate, suficient pentru activități precum schi nautic, canoe-caiac, windsurfing sau barci pneumatice. Ajută la menținerea unui utilizator conștient în afara apei. Nu asigură rotirea si mentinerea in siguranta a unui naufragiat inconștient și nici nu mențin căile respiratorii afară din apă.

Vesta de salvare SPINERA DELUXE 50N

100 Newtoni – Acestea sunt vestele recomandate pentru navigația coastală la mai puțin de 6 mile de un adăpost. Pot fi prezenta la bordul tuturor tipurilor de bărci (cu vele sau cu motor). Aceste veste asigură rotirea în 10 secunde și mențin căile respiratorii afară din apă.

Vesta salvare adulti YAMAHA ADULTS LIFEVEST 100N

150 Newtoni sau mai mult – acestea sunt vestele recomandate pentru navigația în larg (la mai mult de 6 mile de un adăpost). Dacă ține capul purtătorului afară din apă, trebuie să se asigure că naufragiul este rotit în 5 secunde. Desi nu există reglementări de navigație care să vă oblige să purtați o vestă de peste 150 de Newtoni, fac parte din oferta multor producători. Aceste veste au fost concepute pentru uz profesional, atunci când purtătorul este echipat cu haine de protecție grele. Aceste haine pot interfera cu rotirea in pozitie sigura in caz de naufragiu. Cu o flotabilitate mai mare, această inversare este accelerată.

Vesta de salvare automata PLASTIMO Pilot Fishin

Alegeți vesta de salvare în funcție de greutate și dimensiuni

O vestă de salvare de 100 (sau 150) Newtons este o categorie. În această categorie, greutatea dvs. este cea care definește ce vesta sa alegeti. Persoanele între 50 și 70 kg nu au nevoie, in mod logic, de aceeași flotabilitate ca o persoană de peste 70 de kilograme. Toate aceste date sunt indicate pe eticheta vestei (și în descrierile produselor). Chiar dacă masura vestei este cea potrivita, este necesar să verificați si compatibilitatea cu greutatea dvs.

Lalizas Baby Chico

Există, de asemenea, mărimi de veste (XS, M, XL și XXL) pentru a se potrivi cu înălțimea și construcția dvs. Alege-ți vesta în funcție de mărimea dvs. Atenție, nu uitați atunci când probati vesta în camera dvs. de zi, că, in anumite cazuri, trebuie purtată peste echipament sau imbracaminte voluminoasa.

Vesta din spumă sau gonflabilă?

Vestele din spumă

Sunt concepute pentru activitățile practicate în apă sau la suprafață (schi nautic, caiac, stand-up-paddle, windsurfing etc). Segmentele din spumă care le constituie protejează de șocuri și asigură protecție termică. Dacă aceste veste sunt perfecte în categoria 50 Newtoni, ele devin rapid voluminoase și incomode de la 100 Newtoni.

Veste pentru sporturi nautice

Vestele gonflabile

Acestea sunt veste de salvare plate, de multe ori în formă de U, purtate ca o eșarfă în jurul gâtului. Echipate cu un cartus de CO2 (dioxid de carbon), acestea se umflă în câteva secunde, fie când sunt activate manual, fie automat, in contact cu apa. Acestea sunt vestele pe care le recomandăm atunci când aveți nevoie de mai mult de 100 de newtoni.

Adauga un comentariu