Alphastreet 23 Evolution

Alfastreet 23 Evolution – testare pe apa

Alfastreet 23 Evolution este cel mai popular model al șantierului naval din Sežana. Ambarcatiunea a suferit o transformare radicală în acest an. Am profitat de ocazie și am testat nava cu noul sau look.

Alfastreet 23 Evolution este o barcă cu motor cu o lungime de 7 metri, modernă, luxoasă și compactă. La prima vedere, funcționează robust. Materialele, finisajele și detaliile selectate radiază eleganță, prestigiu și exclusivitate.

Așa cum suntem obișnuiți cu bărcile Alfastreet Marine, noul 23 Evolution cochetează serios cu viitorul. Vasul este are un design futurist și permite instalarea unui motor electric încorporat ori a unui motor termic inboard sau outboard.

Amarcatiune Alfastreet 23 Evolution

Alfastreet 23 Evolution este conceputa pentru excursii de o zi și croaziere scurte

Alfastreet 23 Evolution poate găzdui la bord opt persoane. Are o cabină spațioasă incorporata in prova, care poate găzdui confortabil două persoane iar la bord pot fi amenajate încă două paturi. Barca are, de asemenea, o toaletă încorporată și o bucătărie convenabilă, unde puteți pregăti o masă caldă.

Interiorul cabinei

Barca cu motor se poate transforma rapid dintr-o navă destinată excursiilor de o zi intr-o ambarcatiune destinată croazierelor scurte. Funcționalitatea sa excepțională este completată de tehnologia brevetată de ridicare hidraulică a acoperisului. Acesta oferă protecție împotriva soarelui puternic de vară, asigura confort pe timpul noptii și protecție împotriva ploii, in caz de de furtună.

Acoperișul hidraulic își arată caracterul practic, chiar și atunci când barca este utilizată pentru excursii de o zi. La întoarcerea in port, seara, o simpla apasare pe buton va coborî acoperișul la înălțimea punții navei și în acest fel va fi depozitat și protejat. De asemenea, printr-o singura apăsare de buton va fi gata pentru pentru navigatie, în doar 30 de secunde, in urmatoarea dimineata.

Testul navei

Ambarcatiunea Alfastreet 23 Evolution a fost testată în fața portului de agrement Izola. In acest scop barca a fost echipată cu un motor inboard de 4,5 litri Mercruiser care dezvoltă 250 CP (184 kW). Ambarcatiunea permite si instalarea unui motor mai puternic, de până la 300 CP (220 kW), dar după prima călătorie am constatat că versiunea aleasă este suficientă pentru această ambarcatiune de 2100 kg. Unitatea de propulsie a beneficiat de sistemul Bravo Three de la Mercruiser cu două elice cu rotatie in revers. Testul s-a efectuat cu patru persoane la bord iar rezervorul de combustibil a fost umplut la trei sferturi.

Acoperișul hidraulic își arată caracterul practic, chiar și atunci când barca este utilizată pentru excursii de o zi. La înAm ieșit din port în vreme frumoasă și însorită. Un vânt slab, placut adia fara a agita valurile. La deplasarea pe apa, proprietățile hidrodinamice ale chilei devin imediat evidente. Linia de plutire extrem de lungă dă senzația navigare pe un vas mai lung și mai mare. Deplasarea este confortabilă chiar și la viteza de 20 de noduri iar navigarea este extrem de precisă și ușoară.

Raspuns rapid la comenzi

Barca a răspuns foarte rapid la fiecare mișcare a carmei, executand viraje bruste și schimbări rapide de direcție. Datorită mării calme, a trebuit sa ne limitam în comportamentul nostru pe apa. Cel mai mare val, care nu măsoară mult mai mult de jumătate de metru, a fost cauzat în timpul testului doar de nava soră Alfastreet 28, iar ambarcatiunea noastra a navigat extrem de lin peste acesta.

Alfastreet 23 Evolution

Forma provei este concepută pentru a tăia valurile. In consecinta, nava nu se ridică pe val și, prin urmare, nu există încărcare. Designul robust al navei și corpul său compact contribuie fără îndoială la o călătorie confortabilă.

Motorizarea – capacitate și consum

Motorul funcționează foarte liniștit la turații mici, iar cursa este extrem de confortabilă. Până la o viteză de 6 noduri, nava consumă aproximativ 1,5 litri de combustibil pe milă parcursă. La 2500 rpm, nava atinge o viteză de croazieră foarte rapida, de peste 18 noduri. În intervalul cuprins între 3000 și 3500 rpm, nava navighează în mod ideal. Consumul este mic, aproximativ 1,5 – 1,7l pe milă parcursă. Dacă maneta de accelerație este împinsă până la capăt, motorul atinge 4750 rpm. Viteza crește la 33 de noduri, iar consumul crește cu aproximativ 2,3 litri pe milă parcursă.

Consumul și viteza de croazieră au fost măsurate pe întreaga gamă de turații a motorului. Am măsurat timpul necesar pentru deplasare și timpul necesar pentru a atinge viteza maximă de navigare. Puteți vedea totul în videoclip.

Alfastreet 23 Evolution – o ambarcatiune eleganta

Alfastreet 23 Evolution nu este doar o simpla barcă. Este o ambarcatiune rapidă, compactă, potrivită pentru excursii de o zi și croaziere scurte, destinată celor cărora le place să navigheze “en style”.

Cockpit

Soluțiile inovatoare, selecția de materiale de cea mai înaltă calitate si o manoperă cu o calitate excepționala, asigură un nivel extrem de ridicat de calitate a vieții la bord. Un aranjament ingenios de elemente, permite o tranziție lină, rapidă și ușoară între prova și pupa. Aspectul unic al spațiului punții cu două bănci montate lateral și o masă amplasată central, oferă un spațiu excelent pentru socializare cu familia sau prietenii.

Aflati mai multe informatii despre producator pe alfastreet-marine.com/.

Sursa articolului https://enavtika.si.

Adauga un comentariu