Sporturile nautice pe mare si siguranta dvs.

Sporturile nautice pe mare si siguranta dumneavoastra

În timpul vacanței de vară, este bine să reamintim câteva reguli de siguranță și măsuri de precauție pe care să le luați atunci când practicați sporturile nautice pe mare.

La mare, există multe modalități de a te distra pe apă, altele decât cu barca. Windsurfing-ul, jet-ski-ul, stand-up paddling, caiac și alte echipamente de plajă sunt toate activități recreative care necesită câteva reguli și precauții.

Vorbim despre windsurfing, ambarcațiuni motorizate, caiac sau canotaj sau stand-up paddling. Deoarece, dacă aceste ambarcațiuni sunt adesea puse la dispoziție de cluburile nautice, fără experiență preliminară, trebuie luate anumite măsuri de precauție.

Cand practicati sporturile nautice nu uitați de vesta de salvare

Întotdeauna găsim o scuză bună pentru a nu ne purta vesta de salvare: lipsă de confort, greutate etc. Cu toate acestea, oricare ar fi aceste argumente, ar trebui să purtați o vestă de salvare.

Cand practicati sporturile nautice nu uitați de vesta de salvare

Pentru sporturile nautice, acestea vor depinde de practică și de condițiile de navigație. La mai puțin de 3 mile de un adăpost, o vesta de 50 de Newtoni poate fi suficienta. Între 2 și 6 mile de un adăpost, este preferabilă o vestă de salvare autogonflabila de cel putin 100 Newtoni. Acestea ar trebui să fie cuplate cu un dispozitiv de localizare iluminat.

Sporturile nautice si limita de viteza

Amintiți-vă că în banda de coastă de 300 de metri viteza este limitată la 5 noduri. Prin urmare, fiti precauți.

Windsurfing și kitesurfing

Conform reglementărilor, sporturile nautice precum windsurfing-ul sau kitesurf-ul pot fi practicate numai în timpul zilei și la o distanță care nu depășește 3 mile de un adăpost (3,7 km).

Windsurfing

Pentru windsurferii care practică în zona de coastă de 300m, nu există nicio obligație de a purta echipamente de siguranță. Dincolo de 300m, este necesar să purtați o vesta de salvare de minimum 50 de newtoni sau un costum de neopren, precum și o lumină individuală impermeabilă cu o autonomie minimă de 6 ore.

Ski jet

Vorbim despre ski jet-uri cu o lungime a corpului mai mică de 4 m și alimentate de un motor cu ardere internă. Pot fi folosite singure sau în grup, așezate sau în picioare.

Un jet ski cu un minim de 2 locuri poate naviga până la 6 mile de un adăpost, celelalte rămân limitate la 2 mile. În toate cazurile, este necesară o licență de navigație.

sporturile nautice pe mare - ski jet

Până la 2 mile, se aplică echipamentul de bază. Adică, o vesta de salvare per persoană cu sistemul său luminos de identificare, un dispozitiv de remorcare, un dispozitiv de salvare, o găleată și o pompă manuală, 1 mijloc de cunoaștere a orelor și coeficienților valului, precum și a unui steag național în afara apele teritoriale.

Pentru utilizare până la 6 mile în larg, se aplică regulamentul de navigatie in apele de coasta.

Caiace, stand up paddle, canoe și alte ambarcatiuni pentru distractie la plajă

In aceasta categorie intra ambarcatiunile cu lungimea mai mică de 3,50 metri propulsate exclusiv de puterea umană. Ele nu sunt nici dispozitive de auto-gonflabile de salvare, nici etanșe și nu îndeplinesc cerințele de stabilitate și flotabilitate.

sporturile nautice pe mare - SUP

Pe langa caiace si canoe si gonflabile tractabile in această categorie, găsim, de asemenea, bărci auto-gonflabile de salvare sau etanșe la apă, care îndeplinesc standardele de flotabilitate și stabilitate și care sunt propulsate de padele sau vâsle.

Acest gen the ambarcatiuni pentru distractie la plajă sunt aprobate pentru a naviga în zonele de coastă de 300 m și nu au echipamente obligatorii.

Pentru bărcile autodrenante sau etanșe la apă navigația este limitată la o zi și la 6 mile de un adăpost. Până la 2 mile, trebuie să aveți un mijloc de a rămâne în contact cu barca dvs. și de a vă întoarce la bord, singur sau cu un însoțitor.

Până la 6 mile – padelele nu au voie să meargă atât de departe – obligațiile anterioare sunt completate de alte recomandări. Este obligatoriu să navigați cu minimum 2 bărci și fiecare grup de 2 trebuie să detina un radio VHF cu o putere minimă de 5 wați, impermeabil, care nu se scufundă și este permanent accesibil.

Adauga un comentariu