Bateriile LIONTRON LiFePO4

Bateriile LIONTRON LiFePO4 ideale pentru uz intens

Bateriile LIONTRON LiFePO4 sunt un înlocuitor adecvat al bateriilor cu plumb, echipate cu toate avantajele tehnologiei fosfat de litiu-fier. Cel mai înalt nivel de siguranță și o utilizare lungă sunt garantate, chiar și in cazul descărcărilor adânci regulate. Această tehnologie permite o durată de viață ridicată, ceea ce face aceste baterii ideale pentru sarcini de tracțiune.

Bateriile sunt potrivite pentru a înlocui acumulatorii cu plumb, cum ar fi AGM sau gel, fără a fi nevoie să reglați structura de încărcare / descărcare. Datorită capacității absolut utilizabile, înlocuiesc bateriile plumb-acid cu o capacitate dublă, în ciuda construcției extrem de ușoare.

Bateriile LIONTRON LiFePO4 in comparatie cu bateriile cu plumb

Atunci când se iau în considerare costurile pe perioada utilizării, bateriile cu litiu sunt mai puțin costisitoare decât bateriile cu plumb.

Descărcarea profundă persistentă de peste 50% nu este recomandată pentru bateriile cu plumb, deoarece cantitatea de cicluri posibile este redusă puternic disproporționat. Spre deosebire de faptul că o baterie cu litiu poate fi descărcată cu până la 90% în mod regulat, fără a provoca probleme sau a modifica cantitatea de cicluri. Astfel, o baterie cu litiu de 100 Ah poate înlocui, de obicei, o baterie de plumb de 200 Ah. Bateriile cu plumb pierd în mod decisiv capacitatea după maxim 800 de cicluri de încărcare. Spre deosebire de acestea, o baterie LiFePO4 gestionează până la 3000 de cicluri de încărcare, oferind o performanță convingătoare și cu următoarele 7000 de cicluri.

În concluzie, o baterie litiu LIONTRON persistă cel puțin atât timp cât trei baterii cu plumb, chiar și atunci când este utilizata intens. În ceea ce privește greutatea, bateriile cu litiu ar trebui să fie alegerea preferată.

O baterie clasică cu plumb de 100 Ah cântărește aproximativ 32 de kilograme. O baterie cu litiu de aceeași capacitate cântărește doar 14,5 kilograme. Astfel, reducerea greutății este mai mare de 50%. Dacă o baterie cu plumb de 200 Ah este înlocuită cu o baterie cu litiu de 100 Ah, economisirea greutății este remarcabila.

Sistemul de gestionare a bateriei și control prin Bluetooth

Sistemul de gestionare a bateriei (BMS) care este integrat în fiecare baterie si asigură protecția împotriva utilizării greșite a bateriei. De exemplu, oprește bateria în caz de subtensiune sau supratensiune și o pornește automat imediat ce problema este rezolvată.

Bateriile LIONTRON LiFePO4 BMS - Sistemul de gestionare a bateriei și control prin Bluetooth

Prin interfața Bluetooth integrată, starea bateriei poate fi monitorizată prin smartphone sau tabletă (Android sau Apple iOS). Se elimina astfel nevoia de instalatii complicate de monitorizare care necesita cabluri.

Bateriile LIONTRON LiFePO4 sunt durabile, usor de intretinut si permit utilizarea eficientă a resurselor

Bateriile LIONTRON LiFePO4 beneficiaza de o construcție modulara consistenta:

Bateriile sunt ușor de deschis prin eliberarea a patru suruburi – fără instrumente speciale
Fără carcasă închisă lipită. Fără celule sudate.
Schimbul de componente individuale este posibil.
5 ani garanție oferita de producător
Reparații ieftine după expirarea perioadei de garanție
Piese de schimb disponibile până la 10 ani de la încetarea producției
Nu contin metale grele neprietenoase cu mediul inconjurator, cum ar fi cobaltul.

Bateriile LIONTRON LiFePO4 beneficiaza de o construcție modulara

Carcasa nu este lipită și este ușor de deschis în scopuri de întreținere prin simpla eliberare a șuruburilor. Modulele individuale precum celulele, sistemul de gestionare a bateriei (BMS) sau modulul bluetooth nu sunt lipite, ci înșurubate. Prin urmare, piesele defecte pot fi schimbate la cerere fără instrumente speciale. Unitățile funcționale pot rămâne neschimbate. Acest lucru ajută la economisirea resurselor.

Pentru a permite utilizatorilor un ciclu de viață chiar și după perioada de garanție, producatorul Liontron s-a angajat voluntar să mențina pe piata piese de schimb pentru cel puțin încă 10 ani. Prin aceasta, lucrările de reparații ieftine sunt posibile chiar și după expirarea perioadei de garanție.

Spre deosebire de alte tehnologii cu litiu, nici cobaltul, nichelul, cadmiul sau alte metale grele neprietenoase cu mediul nu sunt utilizate la producerea celulelor. Mai ales când vine vorba de reciclarea tehnologiei fosfatului de litiu-fier în comparație cu alte combinații de materiale. Fiecare metal poate fi reciclat in totalitate, iar mediul înconjurător nu este afectat de metalele grele toxice.

LIONTRON Arctic functioneaza si la -30°C. Topeste gheata!

Noul acumulator LIONTRON® LX Arctic este prima baterie LiFePO4, care poate fi utilizată chiar și la temperaturi arctice de până la -30 grade Celsius. Alte baterii cu litiu încetează să mai funcționeze la o temperatură de 0°C.

Bateriile LIONTRON® Arctic pot fi utilizate chiar și la temperaturi exterioare extreme. Sunt o soluție optimă pentru ambarcatiuni, rulote, locuinte mobile și campere. Instalarea bateriei se poate face chiar și în partea neîncălzită a vehiculului.
Upgrade-ul la Arctic poate fi ușor facut. Bateriile LIONTRON cumpărate anterior din seria LX pot fi, de asemenea, modificate.

LIONTRON Arctic

Sistemul este format din două elemente de încălzire eficiente din punct de vedere energetic, controlate complet automat de sistemul de gestionare a bateriei (BMS), care menține temperatura celulei chiar deasupra punctului de îngheț prin curentul de încărcare pentru a permite utilizarea bateriei în condiții extreme.

Acest lucru face ca LIONTRON® LX Arctic să fie soluția optimă pentru călătorii în medii mai reci sau pentru instalarea bateriei în partea neîncălzită a vehiculului, cum ar fi în compartimentul bateriei.

Upgrade-ul la Arctic este disponibil pentru toate modelele LIONTRON® LX cu o capacitate incepand de la 100Ah.

Despre LIONTRON®

LIONTRON GmbH & Co. KG, cu sediul în Germania, este cel mai mare producător de baterii litiu-fosfat de fier (LiFePO4) din Europa.

Cu o rețea de 1.200 de distribuitori și dealeri în peste 20 de țări, LIONTRON® este considerat un partener puternic și de încredere pentru soluții inovatoare de stocare a energiei mobile (bărci, iahturi, rulote, camionete transformate sau rulote).

LIONTRON® vă oferă prin parteneri o gamă largă de baterii cu litiu LiFePO4 de înaltă calitate de la 10 la 200A, în 12 sau 24V și chiar și o baterie care poate fi plasată sub scaunul șoferului pentru a reduce spațiul necesar depozitării. În plus, pentru a permite consumul și stocarea de energie chiar și la temperaturi extreme, inginerii LIONTRON® au dezvoltat o baterie care poate fi încărcată la temperaturi de până la -30°C.

Mai multe detalii pe site-ul producatorului https://liontron.com.

Bateriile LIONTRON sunt disponibile in Romania prind distribuitorul oficial Allbuy International SRL prin intermediul magazinelor hobbymall.ro, marinemall.ro si al altor magazine partenere.

Adauga un comentariu