Kershaw Leek

Kershaw Leek – un briceag foarte popular

Kershaw Leek, proiectat de respectatul guru al cuțitelor Ken Onion, este fără îndoială unul dintre cele mai bine vândute cuțite de buzunar din toate timpurile. Kershaw livrează în fiecare an volume spectaculoase starnind invidia competitiei.

Având în vedere popularitatea masivă a modelului Leek, Kershaw lansat pe piata, spre deliciul colectionarilor, o gama variata de variante in diferite culori, fabricate din diferite tipuri de oțel și cu multiple moduri de finisare.

Variantele Kershaw Leek sunt pur și simplu prea multe pentru a fi enumarate, dar puteti fi siguri că raspund celor mai diverse preferinte si pretentii. Modelul standard Leek standard este cea mai comună variantă și stă la baza caracteristicilor de mai jos.

Kershaw Leek

Este de remarcat jocul de cuvinte dintre numele proiectantului Ken Onion si denumirea modelului (praz). Dar nu acest amanunt face acest briceag Kershaw atat de popular. Principalul motiv care face Kershaw Leek atat de bine vandut este că, datorita dimensiunilor, este cutitul de buzunar ideal pe piața EDC (folosire de zi cu zi). Cu o lungime a lamei de exact 7.62cm, cu o lungime cu lama închisă de 10cm și o lungime totală de 17.8cm. Foarte important, cântărește doar 85 de grame. Fără clema de prindere, cuțitul are doar 1cm grosime. Este un briceag care va intra cu usurintă în buzunar si este posibil să uitați că este acolo.

Lama briceagului Kershaw Leek

Kershaw folosește oțel Sandvik 14C28N, fabricat în Suedia, de ceva timp și din motive bine întemeiate. Pe langa raportul preț-calitate formidabil performanța taisurilor lamelor fabricate din acestui oțel este impresionantă și menține un nivel ridicat de duritate și rezistență la coroziune. 14C28N este o alegere excelentă pentru un cuțit EDC de acest tip, fiind ușor de ascuțit, dar păstrându-și marginea mai bine decât multe alte opțiuni la acelasi preț.

Lama briceagului Kershaw Leek

Forma lamei este apropiată ca stil de Wharncliffe cu o margine foarte plană și o curbură minima. Se ingusteaza până la un varf foarte fin, care este perfect pentru sarcini de precizie, dar prezintă un defect în alte situații. Aici ne lovim de cea mai mare problemă cu Kershaw Leek: vârful subtire al lamei. Vârful poate fi incredibil de fragil, rupându-se chiar și la o presiune moderată.

Mâner și ergonomie

Mânerul briceagului Kershaw Leek este fabricat din oțel inoxidabil 410 cu un finisaj sablat. Mânerul din oțel inoxidabil este puternic și durabil, dar poate fi alunecos în mână. Modul în care este construit mânerul briceagului il recomanda strict pentru folosire de tip EDC. Evitati sa folositi briceagul pentru sarcini heavy-duty si totul va fi bine.

Mânerul alunecos face acest briceag ușor de introdus sau scos din buzunar, iar clema de buzunar, suficient de mică pentru a fi discretă este suficient de puternică pentru a ține cuțitul în poziție, inclusiv atunci când va aplecati, alergati sau sariti.

Greutatea redusă conferă cuțitului un echilibru general delicat. La folosire, in ciuda manerului usor alunecos si subtirimii sale, cuțitul se simte bine în mâna. Echilibrul față / spate este aproape perfect Kenshaw Leek avand fara indoiala un design minimalist reusit.

Deschiderea și blocarea lamei

Leek a fost a proiectat cu mecanismului de asistență SpeedSafe (una dintre cele mai faimoase inovații ale Kershaw), permițându-vă să deschideți lama briceagului rapid și ușor. Dacă nu sunteți un fan al SpeedSafe, puteți scoate cu ușurință arcul iar briceagul se va deschide fără asistență.

Kershaw SpeedSafe

Kershaw Leek standard este proiectat cu un dispozitiv de blocare, astfel încât mânerul se mișcă în spatele lamei pentru al fixa în poziție în timpul utilizării. Această caracteristică specială de siguranță funcționează perfect, menținând lama blocată în siguranță în poziția deschisă, permitand si o inchidere ușoara, cu o singură mână. O fantă pentru degetul mare de pe partea de jos a lamei oferă un pic de ajutor la prinderea cuțitului, precum și oferă o a doua modalitate de a vă asigura că briceagul nu se va închide în timpul utilizării.

Kershaw Leek un briceag de calitate la un pret accesibil

Ultimul factor care face Kershaw Leek atât de popular este, desigur, raportul calitate / preț. Modelul de prețuri practicat de Kershaw a propulsat si mentine acest briceag in topul vanzarilor și aduce clienții în masă.

Adauga un comentariu