Electronicele marine Garmin

Cum sa va pregatiti electronicele marine pentru iarna

Din păcate pentru mulți dintre noi, a sosit momentul; temperaturile scad, zilele de vacanță au trecut și este timpul ca barca să se retragă în locul locul de hibernare. Cu toate acestea, înainte de a vă pune barca la adapost pentru restul anului, există câteva lucruri pe care veți dori să le faceți pentru a vă pregăti electronicele marine de la bord pentru perioada de inactivitate.

Verificați cablurile/cablajul


Verificați orice cabluri sau fire expuse pentru coroziune sau pete de uzura înainte de a depozita barca. Acest lucru este esențial pentru a evita orice deteriorare potențială a ambarcațiunii dumneavoastră în timpul iernii. Asigurați-vă că acoperiți toate punctele de contact electronice și, dacă doriți, aplicați unsoare dielectrică la capetele mufelor.

Curățați electronicele marine

De asemenea, este înțelept să curățați electronicele înainte de a va desparti de barca dumneavoastră pentru o perioadă lungă de timp. Pur și simplu utilizați o cârpă din microfibră pentru a curăța ecranul și orice butoane care ar putea avea o expunere deschisă. Dacă există sare acumulată pe ecran, puteți folosi apă îmbuteliată pentru a o curăța.

Daca este posibil depozitati electronicele marine in interior

Dacă este posibil, scoateți componentele electronice. Aceasta nu este o opțiune pentru toată lumea, dar dacă este posibil, este ideal să vă aduceți electronicele marine în interior pentru iarnă. Deși chartplotterele Garmin sunt testate pentru a rezista la temperaturi extrem de scăzute, poate fi de preferat să fie depozitate într-un climat și mediu controlat.

Electronicele marine Garmin

Dacă alegeți această rută, este o idee bună să documentați configurația cablajului, astfel încât să vă simțiți încrezători cu privire la reinstalare lor primăvara. Unitățile Garmin sunt intuitive și utilizează coduri de culoare pentru instalare, dar nu este o idee exagerata să le notati pentru orice eventualitate

Acoperiți tot ce rămâne la bord

Dacă dispozitivele electronice nu pot fi îndepărtate, asigurați-vă că sunt acoperite. Acest lucru se aplică oricăror alte instrumente de la bord, precum și cockpitului. Dacă zăpada se topește și îngheața din nou, poate provoca daune. Acoperiți în siguranță tot ce nu poate fi îndepărtat și asigurați-vă că asigurati bine husele.

Respectând doar câteva dintre cele mai bune practici, este mai probabil să reușiți să ajungeți rapid la apă de îndată ce temperaturile încep să crească din nou, în câteva luni.

Sursa articolului Garmin.com.

Adauga un comentariu