Cyclone-Solid-State-Radar

Raymarine Cyclone – noul radar compact cu design modernizat

La Salonul de ambarcațiuni de la Fort Lauderdale, Raymarine a prezentat noul său radar Cyclone. Folosind tehnologia Solid State impreuna cu sistemul de compresie a impulsurilor CHIRP introdus deja de specialistul în electronică marină în gama sa Quantum, acest nou produs este destinat bărcilor cu motor de croazieră mici și de ultimă generație și navelor de pescuit offshore, în toate condițiile meteorologice. Un radar compact și eficient.

Stilul exterior al lui Cyclone iese în evidență față de majoritatea ofertelor de pe piață. Dincolo de aspect, designerii Raymarine au făcut eforturi mari pentru a crea un design compact care poate fi montat pe nave cu spațiu limitat pe acoperiș și catarg. La doar 335 mm înălțime, radarul are o bază integrată pentru a ascunde elegant cablurile și conexiunile. Greutatea anunțată este de doar 23 de kilograme.

Raymarine Cyclone

Profilul radarului a fost modelat ca o aripă de avion pentru a limita forțele din aer în timpul rotației. Acest lucru îi permite să funcționeze pe vânt de până la 100 de noduri fără pericol de deteriorare. Pe lângă clientela sa profesionistă, Raymarine intenționează să-i mulțumească si pe pescarii de agrement. Viteza de rotație de 60 RPM a radarului Cyclone îl face potrivit pentru bărci rapide.

Cyclone este disponibil in 6 configuratii

Radarul Cyclone este disponibil în 6 configurații pentru a satisface diverse nevoi. Gama Cyclone, destinată în principal navigatorilor de agrement, are o putere de 55W, echivalentul a 6 kW cu un magnetron clasic. Versiunea Cyclone Pro, pentru utilizări mai solicitante, are o putere de 110W, echivalent cu 12 kW. Fiecare poate fi oferit cu o antenă cu lungimea de 3, 4 sau 6 inch.

Noul radar beneficiază de tehnologia profesionala de detectare a țintei ARPA, cu un sistem de detectare a păsărilor care survolează suprafața apei pentru a găsi bancuri de pești, precum și de sistemul Range Fusion™ care permite utilizarea a două frecvențe în paralel pentru a menține acuratețea atât in apropiere cat și distanță mare de barcă.

Destinat unui public high-end și utilizatorilor pretențioși, Cyclone are prețuri cuprinse între 6.495 de euro și 7.495 de euro pentru versiunea recreativă și până la 8995 de euro pentru cea mai puternică versiune Pro. Primele unitati vor fi disponibile pe piata în noiembrie 2021.

Radar Raymarine Cyclone

Sursa articolului raymarine.com.

Adauga un comentariu