Noua gama de motoare Torqeedo

Noile motoare Torqeedo expuse la Salon Nautic International de Paris

Premiera franceză a noilor motoare Torqeedo pentru piața navală a avut loc la Salonul Nautic International de la Paris, din perioada 4-12 decembrie, la Porte de Versailles.

Noua gama de motoare Torqeedo Cruise

Noua gama Cruise consta din motoare outboard și pod de 3kW, 6kW și 12kW alimentate de baterii litiu-ion. Desi mai puternice motoarele Torqeedo Cruise sunt cele mai ușoare motoare outboard electrice din clasele lor de putere. Unitățile Cruise 12.0 și 6.0 Remote and Fixed Pod sunt livrate acum cu TorqLink, sistemul avansat de comunicații Torqeedo. TorqLink simplifică configurarea sistemului și comunicatiile, încărcarea solară, încărcarea prin hidrogenerare și integrarea generatorului de curent alternativ atunci când este asociat cu bateriile și încărcătoarele Torqeedo Power 48-5000 litiu-ion.

Zodiac este primul constructor francez de ambarcațiuni care a profitat din plin de noile motoare Torqeedo Cruise. Gama de bărci eOPEN este 100% electrică – un concept pe care compania l-a abordat pentru prima dată odată cu lansarea eJET în 2017. Bazându-se pe această caracteristica, gama eOPEN este compactă, accesibilă și necesită întreținere redusă, ceea ce o face nu numai oferta perfectă, ci și o opțiune atractivă entry-level pentru navigatorii noi care caută o modalitate curată, silentioasă și ecologică de a ieși pe apă.

Sistemele de propulsie Deep Blue

Sistemele de propulsie Deep Blue de la Torqeedo au fost, de asemenea, imbunatatite: noul încărcător de la mal de 22kW este de peste două ori mai capabil decât cel disponibil anterior și permite integrarea ușoară a generatoarelor AC la bord. Noua interfață DC a lui Deep Blue facilitează gestionarea extenderului DC. Sistemul asigură că generatorul funcționează întotdeauna la eficienta maxima, minimizând timpul de funcționare și reducând consumul de combustibil, zgomotul și vibrațiile.

Capacitățile îmbunătățite ale sistemului de propulsie Deep Blue Hybrid au fost demonstrate de catamaranul Excess 15 care a fost recent premiat cu Boat Builder Award la METSTRADE. Alimentat de tandemul Deep Blue 50 Saildrive, dezvoltat în cooperare cu ZF, acest iaht hibrid-electric își încarcă propriile baterii în timp ce navigheaza.

Excess 15 echipat cu tandemul Torqeedo Deep Blue
Excess 15 echipat cu tandemul Torqeedo Deep Blue de 50kW, în cooperare cu ZF. Christophe Launay / Excess Catamaran.

Două ambarcatiuni electrice destinate utilizării recreative sau operațiunilor de închiriere au fost și ele expuse la salon. Saviboat a prezentat Elite 5, propulsat de un motor Torqeedo Cruise, iar Beau Comme un Bateau au expuns Dandy, o ambarcatiune pentru o singura persoana, propulsata de un motor Torqeedo Ultralight 1103. Vizitatorii Salonului Nautique au putut vizita, de asemenea, standurile Uship și Accastilage Diffusion, unde au pot experimenta cel mai bine vândut model Torqeedo: Travel 1103 C.

Sursa articolului: https://www.torqeedo.com.

Adauga un comentariu