Cum să parcurgeți un traseu în aer liber cu ajutorul unui ceas Suunto

Cum să parcurgeți un traseu în aer liber cu ajutorul unui ceas Suunto

Să spunem că este timpul să pleci în acea excursie de două nopți cu prietenii tăi de aventură; ați sincronizat traseul – cu ghidarea pas cu pas activat – pe care l-ați creat în aplicația Suunto cu un ceas Suunto cu GPS , iar acum sunteți în parcare și gata să plecați. Lăsați ceasul să vă ghideze.

Cu o rută sincronizată cu un ceas Suunto cu GPS, navigarea pe un traseu în aer liber nu a fost niciodată mai ușoară.

Selectați ruta

Pentru a începe parcusul traseului, intrați în meniul „Exercițiu” de pe ceas și selectați modul sportiv preferat – în exemplul de mai sus „drumetie”. Inainte de a apăsa „Start”, apăsați butonul de jos sau derulați în jos pentru a accesa meniul „opțiuni” și selectați „navigație”, apoi „ruta”, apoi selectați ruta relevantă și apoi apăsați „navigate”. Odată ce apăsați Start pentru a începe activitatea de antrenament, navigarea pe traseu va apărea ca unul dintre ecranele ceasului dvs.

Pe ecranul ceasului veți vedea două linii:

Traseul punctat arată calea pe care ați parcurs-o;
Linia albastră reprezintă ruta planificată.

Ceas Suunto 9 Peak

Acest lucru este util în aer liber, deoarece poate veți întâlni un obstacol – cum ar fi un copac căzut sau un râu umflat – pe care trebuie să îl ocoliți. Liniile vă vor arăta unde vă aflați în raport cu ruta planificată și cum să reveniți pe drumul cel bun.

Linia segmentată este foarte utilă dintr-un alt motiv: chiar și atunci când nu navigați pe o rută, puteți vedea calea pe care ați parcurs-o deja și o puteți folosi pentru a va intoarce înapoi o parte din sau tot drumul după cum este necesar.

De asemenea, puteți mări și micșora vizualizarea de navigare a rutei: pur și simplu apăsați lung butonul din mijloc și utilizați celelalte butoane pentru zoom.

Suunto app

Instructiuni pas cu pas cu ajutorul Suunto app

Când creați rute în aplicația Suunto, puteți alege să activați instrucțiunile pas cu pas (turn-by-turn). Când traseul este transferat pe ceas și utilizat pentru navigare, acesta vă va oferi îndrumări pas cu pas cu o alertă sonoră și informații despre direcția in care trebuie sa calatoriti. Dacă va abateti cu mai mult de 100m (330ft) în afara traseului, de exemplu, ceasul vă anunță că nu sunteți pe drumul cel bun și vă anunță când vă întoarceți pe traseu.

Acum, că ați învățat elementele de bază, este timpul să testați și să stăpâniți toate funcțiile pe care le aveți la dispoziție. Pas cu pas, veți construi încredere, permițându-vă să explorați din ce în ce mai departe. O lume plina de aventuri va așteaptă!

Ceasuri Suunto recomandate: Suunto 9 Peak si Suunto 9 Baro.

Sursa articolului suunto.com.

Adauga un comentariu