Pilotarea prin joystick pentru pontoane cu un singur motor

Mercury lanseaza joystick-ul pentru pontoane cu un singur motor

FOND DU LAC, Wisconsin (20 ianuarie 2022) — Mercury Marine®, o divizie a Brunswick Corporation (NYSE: BC), a introdus pilotarea prin joystick (JPO) pentru pontoane cu un singur motor. Pentru navigatorii care conduc un ponton alimentat de un singur outboard Mercury de 175-600 CP cu comenzi Digital Throttle & Shift (DTS), acest nou sistem oferă un control precis la 360 de grade pentru andocare la viteză mică și alte manevre in spatiu limitat. Acest nou produs inovator sprijină inițiativa lui Mercury de a găsi modalități de a pune în valoare tehnologia avansată introdusă inițial pe mai multe produse premium pentru a oferi experiențe de navigare mai intuitive tuturor navigatorilor. Noul produs, care a debutat la Salonul Naval de la Minneapolis din 2022, a câștigat deja o mențiune de onoare a premiului NMMA Innovation Award.

„De câțiva ani, bărcile tip ponton au reprezentat unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere de pe piață, dar până în prezent, numai bărcile multimotor se puteau bucura de capabilități joystick”, a declarat Tyler Mehrl, manager de categorie Mercury pentru comenzi și tachelaj. „Mercury JPO pentru pontoane cu un singur motor oferă noi oportunități proprietarilor de pontoane de a naviga fără efort în spatii limitate sau de a ajunge la un doc de combustibil fără griji.”

Sistemul de pilotare joystick pentru pontoane

Disponibil începand martie 2022 pe noile modele de ambarcațiuni, sistemul de pilotare joystick pentru pontoane cu un singur motor este compatibil cu direcția hidraulică sau electro-hidraulică și utilizează propulsoare integrate de prora și pupa care sunt poziționate sub punte, desfășurate și depozitate după cum este necesar. Odată desfășurate, propulsoarele funcționează în coordonare cu singurul exterior al bărcii pentru a oferi un control fără precedent. Pilotul pur și simplu mișcă joystick-ul în direcția dorită – lateral, în diagonală, înainte, înapoi sau rotindu-se pe loc – iar sistemul duce barca in locul dorit. În plus, sistemul permite comenzi combinate, cum ar fi rotirea și deplasarea simultană în lateral.

“Constatam că tot mai mulți constructori intră pe piața de pontoane, deoarece acest segment atrage navigatori experimentați și începători datorită versatilității și tehnologiei avansate”, a declarat Nick Stickler, vicepreședinte pentru managementul categoriei globale și planificare strategică pentru Mercury Marine. „Suntem încântați să lucrăm cu producătorii noștri OEM, oferind o opțiune de joystick care va îmbunătăți considerabil experiența de pilotare a pontoanelor.”

Disponibil in 2 configuratii

Acest produs va fi disponibil în două configurații. Versiunea de bază este disponibilă pe outboard-urile Mercury FourStroke, Pro XS® și SeaPro™ cu comenzi DTS. Se asociază cu o cârmă hidraulică tradițională, făcându-l accesibil pentru o gamă și mai largă de ambarcatiuni.

Versiunea Premium folosește o cârmă electronică de direcție și poate fi asociată cu outboard Mercury Verado® de 250-600 CP. Sistemul Premium poate fi asociat și cu un afișaj multifuncțional VesselView pentru a oferi acces la funcții avansate, cum ar fi direcția automată și traseul.

Sursa articolului: brunswick.com.

Adauga un comentariu