Torqeedo la Miami International Boat Show 2022

Torqeedo la Salonul Nautic Internațional de la Miami 2022

Salonul Nautic Internațional de la Miami din 2022 a gazduit premiera americană a celei mai recente game Torqeedo de sisteme de propulsie maritime electrice și hibride.

Noua gamă de produse de electromobilitate prezentată la Miami include o actualizare a liniei Cruise lider de piață Torqeedo și un nou și puternic motor integrat Deep Blue de înaltă tensiune de 50kW. Bărcile propulsate de Torqeedo au inclus RAND Mana 23 și un Ocean Renegade R5.

Noile motoare din seria Cruise

Noile motoare Torqeedo din seria Cruise constau din modele de 3kW, 6kW și 12kW (echivalent 6-25 CP) în configurații exterioare și pod. Proiectate pentru a funcționa cu bateriile litiu-ion din seria Power de la Torqeedo, motoarele Cruise au fost complet reproiectate sa livreze cu până la 50% mai multă putere, un comportament termic îmbunătățit, un ax robust din aluminiu cu aripioara integrată, angrenaje elicoidale ultra-silențioase și durabile și funcționalitate tiller îmbunătățită.

„În ciuda puterii lor mai mari, motoarele Cruise sunt cele mai ușoare motorare electrice outboard din clasele lor de putere”, a spus Steve Trkla, președintele Torqeedo, Inc. „Modelele 12.0 și 6.0 vin acum și cu rețeaua avansată de date TorqLink care simplifică configurarea sistemului și comunicarea perfectă cu generatoarele solare, de hidrogenerare și curent alternativ în configurații hibride atunci când sunt asociate cu bateriile litiu-ion Torqeedo Power 48-5000.

Torqeedo Deep Blue Saildrive

De asemenea, si-a facut debutul in SUA si noul sistem saildrive Deep Blue 50kW, care a câștigat premii de top în prestigioasa competiție Boat Builder Award la expoziția METSTRADE 2021. Noua configurație Deep Blue a fost dezvoltată în parteneriat cu ZF și a fost introdusă pe piață într-un catamaran Beneteau Excess 15.

Alte noi îmbunătățiri ale gamei de produse Deep Blue includ un încărcător modernizat de 22kW și o interfață DC care facilitează gestionarea extinderilor de gamă DC de la terți producatori.

RAND Mana 23 este o ambarcatiune electrica daneza alimentata de un outboard Cruise de 12kW cu trei baterii litiu-ion Power 48-5000 și un sistem de comenzi TorqLink. Designul carenei ambarcațiunii cu rezistență hidrodinamică redusă oferă viteze de croazieră de până la 12 noduri. Sistemul de propulsie electrică este încărcat de celule solare bine mascate, pozitonate sub șezlongul de la pupa. Mana 23 a fost disponibila pentru test drive la Sea Isle Marina slip 306.

RAND Mana 23 powered by Torqeedo

Ocean Renegade R5 prezentat de Nova Luxe este un catamaran electric de lux de 16 metri, propulsat de unități electrice in tandem Deep Blue de 25kW, baterie Deep Blue de 40 kWh și sistem de propulsie regenerativă Sail Power. Toate sistemele electrice sunt integrate și controlate prin interfața Torqeedo.

The Ocean Renegade R5 powered by Torqeedo

„Din 2005, Torqeedo este liderul tehnologic în inovare și inginerie avansată pentru sistemele electrice marine”, a spus Trkla. „Propulsia electrică câștigă rapid în popularitate pe măsură ce constructorii de ambarcațiuni, dealerii și proprietarii de bărci descoperă beneficiile navigării curate și silentioase, fără vizite constante costisitoare la docurile de combustibil.”

Sursa articolului: www.torqeedo.com.

Adauga un comentariu