noile motoare outboard Mercury

Mercury prezinta noile motoare outboard de 25 si 30CP

Noile motoare outboard Mercury FourStroke, SeaPro și ProKicker includ acum tehnologiile digitale SmartCraft.

Una dintre marile bucurii ale navigației cu barca este că dimensiunea aventurilor tale pe apă nu depinde direct de dimensiunea bărcii sau a motorului tău. Chiar și într-o barcă mică, există oportunități incredibile de a explora și de a te bucura de libertatea pe care o oferă apa.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Mercury Marine continuă să perfecționeze și să dezvolte noi motoare și tehnologii care le permit oamenilor să se simtă mai bine pe apa, indiferent de tipul de ambarcațiune pe care o dețin. Cel mai recent exemplu este o nouă serie de motoare outboard în patru timpi de 25 și 30CP.

Disponibile de la dealerii autorizați Mercury începând din vara aceasta, noua gamă include motoare outboard FourStroke de 25 și 30CP și un motor outboard SeaPro™ de 25CP pentru aplicații comerciale. Mercury a proiectat, de asemenea, primul outboard ProKicker™ de 25CP, aducând control de precizie pentru trolling ambarcațiunilor mari de apă dulce și sărată. Pentru prima dată, modelele cu pornire electrică de 25 și 30CP sunt acum compatibile cu tehnologiile digitale Mercury SmartCraft®, oferind navigatorilor acces la o gamă largă de instrumente inteligente, afișaje și alte tehnologii conectate.

Mici ca dimensiuni și pline de potențial, aceste noi motoare outboard au fost construite pentru aventura

„Cea mai importantă strategie pe care o folosim la Mercury este să ascultăm navigatorii pentru a afla cum ii putem ajuta să-și îmbunătățească experiențele pe apă”, a declarat Jim Hergert, manager senior pentru categoria Mercury outboard. „Adăugarea compatibilității SmartCraft noilor motoare outboard de 25 și 30CP oferă un mare pas înainte pentru mulți navigatori care preferă ambarcatiuni de mici dimensiuni.

„Pe lângă alinierea cosmetică a motoarelor cu designul modern outboard Mercury, s-au făcut actualizări ale capului motor, ale cutiei de viteze și ale carcasei, care fac noile motoare mai rapide, mai ușoare și mai silențioase decât generațiile anterioare. Injecția electronică de combustibil (EFI) – inclusiv tehnologia EFI fără baterie pe modelele cu pornire manuală – oferă porniri ușoare și o eficiență sporită a combustibilului si încorporeaza o serie de perfecționări care simplifică întreținerea pentru navigatorii DIY.”

Motoare outboard construite pentru nevoile tale, oricare ar fi acestea

Cu un cap motor capabil in 3 cilindri, noile motoare outboard in patru timpi de 25 și 30CP au aplicații largi pentru barcile gonflabile rigide (RIB) de la 335 până la 490cm, johnboats, bărci de pescuit și multe altele. Adăugarea tehnologiilor SmartCraft permite funcții care nu au fost niciodată disponibile pentru multe ambarcatiuni din această clasă.

„Aceste bărci s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor”, a spus Hergert. „Chiar dacă este o barcă cu comenzi la eche, mulți utilizatori au acum si mini-console montate în lateral. Acesta este un loc în care oamenii pot monta instrumente SmartCraft mai mici. În trecut, nu exista o locație bună pentru montarea unui indicator, așa că oamenii nu au făcut-o cu adevărat. Acum, dacă adăugați un indicator SC1000 sau MercMonitor, acesta vă va oferi o mulțime de informații.

„Monitorizarea bateriei este si ea destul de la îndemână. Dacă nu obțineți viteza sau accelerația pe care le doriți, acum puteți vedea numarul rotatiilor pe minut (rpm) si asta vă ajută cu adevărat să alegeți elicea potrivita. Troll Control este probabil cea mai tare caracteristică pe care SmartCraft o aduce la masă pentru această clasă de motoare. Nu este nevoie să cumpărați un mecanism terță parte pentru a controla viteza de trolling. Pescarii o pot face doar din indicatorul lor SmartCraft. Dacă nu aveți un loc unde să montați un indicator, VesselView Mobile® este o altă opțiune excelentă pe care compatibilitatea SmartCraft o face posibilă.”

O multitudine de optiuni pentru navigatori

Oferta de opțiuni pentru navigatori este un semn distinctiv al portofoliului outboard Mercury. Pentru navigatorii de agrement, motoarele cu patru timpi de 25 și 30CP vin cu o gamă de comenzi la distanță sau la eche; manuală (doar 25 CP), asistență pe gaz (doar 30 CP) sau înclinare și reglare (tilt&trim) electrică; pornire electrică sau manuală și patru noi elice Black Max® concepute special pentru a fi asociate cu această familie de motoare. Un model cu jet va fi, de asemenea, disponibil în curând.

Pentru cei serioși cu privire la pescuit, care ar putea opera mai multe electronice tip sonar pe bărcile lor, un alternator de 17 amperi generează o ieșire puternică de încărcare a bateriei. Acesta poate ajuta la asigurarea unor porniri fiabile după o zi lungă și poate ajuta la menținerea in functiune a electronicele de la bord în timpul reprizelor de seară.

Noile motoare outboard sunt rezistente si fiabile

Modelele FourStroke poartă, de asemenea, multe dintre aceleași componente de rezistență și fiabilitate care au fost folosite pentru a crea motorul comercial Mercury SeaPro de 25CP. Aceasta include caracteristici precum un filtru de combustibil de separare a apei ușor de accesat, care este util atunci când se operează cu combustibili de calitate scăzută, precum și unele caracteristici confortabile, cum ar fi un design de schimbare a uleiului fără picurare, care face întreținerea mai usoară. Modelul SeaPro este, de asemenea, calibrat pentru a arde acești combustibili de calitate scăzută în mod fiabil și are aplicații pentru acvacultură, turism și amenajări în zone izolate.

„Aceste motoare sunt, de asemenea, incredibil de ușoare”, a adăugat Hergert. „incepand de la o greutate de doar 60 de kilograme. Deși este mai greu decât un outboard portabil dedicat, puteți transporta cu ușurință unul dintre aceste motoare în cabina dvs. sau îl puteți depozita într-un garaj încălzit în afara sezonului și îl puteți transporta înapoi la apa în primăvara. Mai important, greutatea redusă a motorului oferă un avantaj competitiv real pe ambarcațiunile mici.”

Un maner (tiller) avansat pentru control optim

Noile motoare outboard sunt disponibile cu un mâner avansat adaptat de la popularul tiller care a fost lansat anterior cu modelele de 15 și 20CP actualizate.

Folosind feedback-ul consumatorilor, Mercury a proiectat noul tiller pentru a fi reglat pentru uz cu mana stânga sau dreaptă. Navigatorii pot inversa grip-ul – care este controlul accelerației – și pot regla lateral tiller-ul pentru a oferi o gamă completă de control al direcției spre babord sau tribord. O oprire verticală menține mânerul la înălțimea potrivită pentru o pilotare confortabilă, chiar și stand în picioare.

„Ne-am dorit cu adevărat să fie confortabil de condus și simplu de manevrat”, a spus Hergert. „Fie că pescuiți la trolling, alergați pe distanțe lungi sau lucrați din greu într-un cadru comercial în care manevrați în spații înguste toată ziua, puteți regla rapid manerul în funcție de nevoile dvs. Am adăugat chiar și mici caracteristici utile, cum ar fi gripuri mulate, un schimbător de viteze ușor de atins și dispozitive de reglare a frictiuniii supradimensionate. A fost invenstit un număr incredibil de ore in designul detaliilor pentru a obține toate aceste funcții corecte.”

Un motor outboard Mercury ProKicker mai puternic

Pentru o persoana care nu prea are tangente cu pescuitul, trollingul ar putea părea o tehnică simplă de pescuit. Doar baga-l în viteză și pleacă, nu?

Nu este chiar atat de simplu. Trolling-ul eficient consta în arta controlului precis al bărcii, iar familia outboard Mercury ProKicker este deja consacrată pentru că oferă o modalitate eficientă de a regla cu precizie și în mod repetat viteze precise de trolling.

Odată cu adăugarea unui ProKicker de 25CP la familie, Mercury oferă și mai multor pescari instrumentele pentru a pescui la trolling în mod eficient. A fost conceput pentru ambarcatiuni care au o lungime de 26 până la 39 de picioare – genul de barci care se folosesc în mod obișnuit pe marile lacuri și nord-vestul Pacificului, inclusiv Alaska.

Eficienta in gestionarea acceleratiei

„Am reproiectat tot ansamblul pentru a ne baza doar pe ecuatia accelerației”, a spus Hergert. „Aceasta le permite pescarilor să ajusteze accelerația foarte, foarte încet la turații mici pentru a stabili viteza de trolling. Odată ce ați atins viteza dorita, puteți foarte usor sa o mențineți acolo. Caracteristica Power Tilt este, de asemenea, standard, astfel încât este mai ușor să depozitați și să instalați rapid motorul, pentru o mai buna gestionare a timpului. Cu cât poți porni mai repede motorul Kicker pentru a accesa alimentarea principală, cu atât mai repede poți ajunge la următorul loc.”

Capul motor cu 3 cilindri este echilibrat cu grijă pentru a minimiza vibrațiile și generează un cuplu amplu pentru a propulsa cu ușurință bărcile mari. Pescarii pot alege comenzi la eche sau la distanta și pot configura motorul pe babord sau tribord.

„Elicea este o altă caracteristică importantă”, a adăugat Hergert. „Este o elice cu patru pale, cu tracțiune mare, care oferă mult control la viteze mici. Cu acest ProKicker, punem toate piesele împreună pentru ca tu să ai o configuratie optima pentru trolling.”

Pachetul total pentru distracție

Cu funcții adecvate pentru navigatori și tehnologie avansată Mercury, cele mai recente modele din gama de motoare outboard Mercury aduc noi oportunități de a explora apa – pentru pescuit, muncă sau distractie.

Sursa articolului: mercurymarine.com.

Adauga un comentariu