Mercury V10 Verado

Mercury V10 Verado – evolutia performantei premium

Mercury V10 Verado sunt primele motoare outboard V10 din lume.

De la croaziere pe lacurile locale până la explorarea apelor noi, pescuitul în larg pentru specii de apă sărată până la trolling pe marile lacuri. Pentru competiție, distracție, pentru aventură sau pentru relaxare.

Indiferent de ceea ce te atrage la apă, nici o gama de motoare outboard nu îmbunătățește experiența de navigare precum Mercury Verado®. Cele mai recente completări la legendara linie Verado sunt primele motoare outboard V10 din lume – Verado 5.7L V10 de 350 și 400 cai putere.

“Motoarele V10 Verado sunt rezultatul a tot ceea ce Mercury a învățat despre performanța motoarelor de mare putere în ultimii 83 de ani”, a declarat președintele Mercury Chris Drees. “Am luat tot ce știm despre ceea ce doreau navigatorii din acest segment de cai putere și am creat o platformă outboard care stabilește un nou standard pentru clasa sa. Mercury V10 Verado oferă o accelerație mai rapidă, cea mai silențioasă si mai lină performanță, o economie excepțională de combustibil și o suită completă de tehnologii conectate care ajută la efortul de a naviga cu barca. Aceste motoare outboard exemplifică angajamentul Mercury față de inovație”.

Mercury V10 Verado este primul outboard V10 din lume

Lansarea în 2018 a motoarelor Mercury V8 și V6 a schimbat cursul performanței marine. Mercury a livrat o gama întreagă de motoare outboard de 175 până la 300CP care sunt puternice, silențioase, ușor de intreținut, eficiente și ofera o experineta placuta de pilotare. Acea lansare a creat, de asemenea, terenul pentru introducerea mai recentă a motorului Verado V12 de 600CP și dezvoltarea noilor modele V10.

“De la acea lansare din 2018, navigatorii au cerut caracteristici și tehnologii similare în segmentul de 350 și 400CP”, a declarat Jeff Becker, manager senior de categorie pentru motoarele de mare putere la Mercury. “Motoarele outboard V10 Verado satisfac această cerere. Mercury oferă acum navigatorilor cele mai avansate tehnologii și inovații în segmentul outboard de mare putere, de la 175 la 600CP.”

Această lansare continuă, de asemenea, tranziția Mercury către motoare cu capacitate cilindrica mare, racite in mod natural

„Unul dintre beneficii este simplitatea”, a spus Becker despre tranziție. „Trecerea la motoare cu capacitate cilindrica mare, racite natural cu aer, a oferit durabilitate și fiabilitate excepționale în portofoliul de mare putere al motoarelor Mercury. V10 Verado nu este diferit. Angrenajul său de 5,7 litri, lider în clasă, poate genera cu ușurință o putere și un cuplu incredibil, cu un stres redus asupra motorului. De asemenea, observam câștiguri la capitolul accelerare pentru acest portofoliu. Motoarele outboard Mercury V10 Verado depasesc la capitolul accelerare cu o marjă impresionantă principalele motoare outboard al cpompetitiei de 350 și 425CP. Aceste motoare te pot pune înapoi pe scaun, atât la pornire, dar și în timp ce pilotezi la viteza de croaziera și reduci accelerația. Este cu adevărat o experiență remarcabilă pe apă.”

V10 Verado

Caracteristicile suplimentare, cum ar fi optimizarea avansată a razei de actiune și un sistem de alimentare cu circuit închis, sunt acum comune pentru toate motoarele outboard Mercury de mare putere, inclusiv modelele V10. Ele echilibrează puterea cu eficiența gestionând inteligent fluxul de combustibil pentru a vă extinde raza de acțiune pe apă.

Pe langa standardizarea tehnologiilor Mercury în portofoliul outboard, V10 Verado continuă evoluția ADN-ului familiei Verado. La fel ca toate motoarele din gama, V10 Verado sunt asociate cu comenzile Digital Throttle & Shift (DTS) pentru o schimbare lină si fără efor a vitezelor și includ o variantă a sistemului de montare Advanced MidSection (AMS), care minimizează transferul vibrațiilor în barcă. DTS și AMS permit, de asemenea, compatibilitatea cu sistemele avansate de pilotare prin Joystick pentru Outboard (JPO) de la Mercury.

Ca toate motoarele din gama, modelele V10 Verado sunt cu ușurință cele mai silențioase și mai subtile din clasa lor

“Una dintre cele mai mari diferențe pe care le face Mercury este efortul și timpul investit pentru a face motoarele cât mai silențioase posibil”, a adăugat Becker. “Este de necrezut. Petrecem timp nu doar reducând zgomotul motorului, ci și schimbând tonul pentru a fi mult mai plăcut și mai usor de suportat.”

Fiecare aspect al motoarelor Mercury V10 Verado – de la sunet la performanță si la estetica contemporană – a fost proiectat de la zero și rafinat meticulos pentru a oferi cea mai bună experiență de navigare premium.

“Din punct de vedere al designului, Verado nu este în mod special conditionat de tehnologiile discrete”, a declarat Todd Dannenberg, director de design industrial Mercury. “Este într-adevăr respectarea unei promisiuni facuta clientilor nostri. Verado va fi silentios. Vă va oferi cea mai bună experiență de navigare pentru un motor outboard.”

Performanta, durabilitate si usurinta în gestionare

Outboard-urile V10 Verado au aplicații largi pentru propulsarea ambarcatiunilor tip ponton mari, a bărcilor de pescuit pentru apă dulce, a bărcilor offshore cu mai multe motoare și console centrale de dimensiuni medii. Pentru a optimiza performanța în gama de aplicații, Mercury a dezvoltat o nouă cutie de viteze, o nouă linie de elice Revolution X™ și un nou butuc Flo-Torq® X special pentru această platformă outboard.

Cutia de viteze dispune de un angrenaj robust, care îi permite să rotească o elice cu diametru mare. Împreună, cutia de viteze și elicea generează putere pentru a glisa rapid bărcile oferind o autoritate excepțională de direcție la viteză redusă și viteze maxime impresionante.

Alte avantaje includ un alternator de top de 150 de amperi, care poate suporta o suită mare de electronice la bord, și calibrare pentru a oferi performanță maximă cu combustibil de 87 octani – oferind o oportunitate substanțială de economisire pentru mulți navigatori.

Chiar și capota V10 a fost proiectata cu atenție pentru a ajuta la etanșare. Se combină cu componentele electrice etanse, un sistem de onboard de spălare cu apă dulce, aliaje avansate și finisaje durabile pentru prevenirea coroziunii pentru a oferi o apărare puternică împotriva coroziunii – atât de eficienta încât Mercury ofera fiecarui motor Verado folosit în scopuri recreaționale o garantie la coroziune de trei ani (lider în industrie), pe langa garanția limitată standard de trei ani.

Mercury V10 Verado include noi tehnologii în curs dezvoltare

Motoarele outboard Mercury V10 Verado au fost, de asemenea, proiectate să funcționeze împreună cu tehnologii avansate suplimentare în curs de dezvoltare.

Una dintre aceste tehnologii este un sistem de direcție electric Mercury, care urmează să fie disponibil în 2023. Direcția electrică va îmbunătăți capacitatea de reacție și controlul, simplificând în același timp dramatic hardware-ul de montaj și oferind o reducere cu 50% a consumului de energie electrică față de direcția electro-hidraulică. Rezultatul este mai multă energie disponibila pentru alte echipamente electronice de la bord.

În plus, motoarele V10 Verado vor fi disponibile cu primul alternator dual-mode de 48V/12V din industrie. Acest alternator de mare putere a fost conceput pentru a fi asociat cu sistemul Fathom® e-Power de la Navico Group. Fathom este un sistem integrat de gestionare a puterii auxiliare cu litiu-ion. Îmbunătățește sustenabilitatea și confortul oferind proprietarilor de bărci mari oportunitatea de a elimina un sistem generator la bord, reducând în același timp dependența de energie de la mal.

Experienta Verado

Ușoare, compacte și eficiente, noile motoare outboard Mercury V10 Verado oferă performanțe incredibile pentru aplicații de re-motorizare și noile modele de ambarcațiuni – atât configurații cu un singur motor, cât și cu mai multe motoare. Dincolo de performanța de mare putere, acestea oferă navigatorilor oportunitatea de a se bucura de o experiență unică de plimbare cu barca.

“Motorul outboard Verado oferă clientului o experiență care duce navigația la un nivel complet diferit. Nu mai este doar deplasare”, a adăugat Dannenberg. “Este o experiență cu adevărat rafinată, luxos de frumoasă. Vei dori doar să fii pe barcă.”

Sursa articolului: https://www.mercurymarine.com.

Adauga un comentariu