JACKERY Explorer 500 Power Station

Statia de alimentare Jackery Explorer 500

Statia de alimentare portabila Jackery Explorer 500 poate stoca si livra energie electrica conform nevoilor dumneavoastra. Deși este etichetat uneori ca fiind un “generator”, nu poate genera energie electrică.

Această minicentrală este excelentă pentru camping, explorare și locuit în afara rețelei sau în timpul întreruperilor de curent la domiciliu cauzate de dezastre naturale și condiții meteorologice extreme.

Are mai multe prize pentru a alimenta o gamă largă de dispozitive, precum și un afișaj LCD de 2″ care vă spune exact cât de incarcată este bateria.

Statia de alimentare Jackery Explorer 500

Statia de alimentare Jackery Explorer 500 este dotata cu:

  • 1 priza 110V AC
  • 2 porturi 12V DC
  • 3 porturi USB (din pacate nici unul din acestea nu este compatibil USB-C)
  • Maner incorporat
  • Cablu pentru incarcare auto
  • Cablu de alimentare de la retea
  • Acumulator Lithium-ion 518Wh
  • Controler pentru incarcare
  • Invertor cu unda sinusoidala pura
  • Lanterna LED incorporata
  • Display digital de 2″ cu fundal iluminat.

Ce echipamente electronice pot fi alimentate de Jackery Explorer 500?

După cum sugerează și numele, Explorer 500 are o putere de 500 de wați, ceea ce înseamnă că este cel mai potrivit pentru alimentarea dispozitivelor mai mici precum telefoane mobile, camere, laptopuri și televizoare mici. Asadar, dispozitivul pe care dorit sa-l alimentați trebuie să consume 500W sau mai puțin (puteți găsi aceste informații pe cablu).

Jackery Explorer 500 se va opri automat dacă încercați să conectați un dispozitiv care consumă mai mult de 500W, cum ar fi un uscător de păr sau un fierbător electric. In general, un aparat se încălzește rapid, precum o cafetieră sau un prăjitor de pâine, probabil că folosește mai mult de 500W.

Cum se încarca statia de alimentare portabilă Jackery Explorer 500?

Puteți încărca statia portabilă de alimentare Jackery Explorer 500 de la o priză de retea obisnuita, de la încărcătorul de brichetă (12V) al mașinii dumneavoastră sau in mod eco-friendly, de unul sau mai multe panouri solare.

Explorer 500 vine dotat cu cabluri pentru încărcare de la retea și de la mufa de bricheta auto, dar trebuie să cumpărați separat panouri solare dacă intenționați să protejati mediul inconjurator. Jackery ofera si optiunea proprie de alimentare eco pentru aceast power bank: panoul solar pliabil Jackery SolarSaga 100W.

panou solar Jackery SolarSaga 100W.

Cât durează încărcarea statiei?

Depinde de metoda de încărcare pe care o utilizați:

Dacă conectați Explorer 500 la o priză de retea, va dura 7-8 ore pentru ca bateria să ajungă la 100%.
Dacă folosiți bricheta mașinii pentru a încărca aceasta, vă puteți aștepta să așteptați aproximativ 11-12 ore pentru o incarcare completa. Rețineți că acest lucru vă poate descărca bateria dacă nu sunteți atent.

incarcare Jackery Explorer 500

Dacă utilizați un panou solar portabil, cum ar fi SolarSaga 100W, atunci vă puteți aștepta ca bateria să ajungă la 100% după aproximativ 16 ore de lumină solară directă.

Explorer 500 este dotat cu un afișaj digital cu fundal iluminat de 2″ care vă indică procentul bateriei, intrarea/ieșirea în wați și temperatura bateriei.

Avantajele oferite de Jackery Explorer 500

Incarcați mai multe dispozitive simultan

Explorer 500 are mai multe prize și porturi USB, astfel încât este posibil să încărcați mai multe dispozitive mai mici în același timp, în funcție de conexiunile de alimentare de care au nevoie.

De exemplu va puteti încărca telefonul și tableta prin porturile USB si, in acelai timp, laptopul prin priza de retea.

Acest lucru este util și în cazul unei urgențe în timpul unei pene de curent sau a unui dezastru natural. In aceste situatii mai multe dispozitive electronice incarcate simultan, va permit sa lansati rapid mesaje sos dacă este nevoie.

Jackery Explorer 500

Funcționează la temperatură ridicată

Explorer 500 poate funcționa în siguranță între temperaturi de 0-40°C, astfel încât este capabil să reziste căldurii în zilele foarte însorite. Acesta este un aspect important în zilele noastre, în special datorita schimbărilor climatice, cand incendiile și valurile de căldură au devenit o realitate neplacuta. Este esențial deci, să găsiti o centrală electrică portabilă care să faca fata căldurii intense.

Explorer are chiar și ventilatoare de răcire cu putere redusă care se activează atunci când este necesar. Acestea sunt foarte silentioase, așa că nu vă vor tulbura liniștea.

Opțiune de incarcare prietenoasa cu mediul inconjurator

Unul dintre cele mai bune caracteristici ale statiei de alimentare Explorer 500 este că o puteți încărca cu panouri solare. Este recomandat să utilizați panoul solar pliabil Jackery SolarSaga de 100W pentru a încărca centrala electrică fără a arde combustibili fosili în acest proces.

Jackery SolarSaga de 100W

In conditii de iluminare perfecta, este nevoie de aproximativ 16 ore pentru o încărcare completă care nu dăunează mediului. Pentru o încărcare mai rapidă, puteți conecta mai multe panouri solare.

Dimensiuni compacte și portabilitate

Deși produce mai puțină putere decat un generator portabil, power bank-ul Explorer 500 este destul de mic și compact; cam de dimensiunea unui radio portabil. Este, de asemenea, destul de ușor, având doar 6kg, așa că nu este prea greu de transportat într-un rucsac. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că îl puteți împacheta cu ușurință la nevoie, de exemplu, în timpul unei urgențe sau unui dezastru natural pentru o sursa de energie de rezervă.

Lanterna LED de calitate încorporata

Această centrală electrică vine cu o lanternă LED încorporată in lateral. Acest lucru este perfect dacă vă plimbați noaptea târziu si nu aveti o alta optiune de iluminare. Nu este nicidecum cel mai puternic fascicul de lumină din lume dar are un consum energetic foarte scazut. In timpul testelor a functiona timp de 12 ore consecutiv, fără a descarca bateria cu nici macar 1 procent. Este folositor să aveti întotdeauna o sursă de lumină de rezervă în pădure sau în timpul unei pene de curent.

Lanterna LED de calitate încorporata

Displayul digital afiseaza încarcarea in procente

Explorer 500 vă spune exact cate procente din baterie au mai rămas, asa că nu sunteti niciodată lăsat în întuneric întrebându-va când laptopul sau televizorul se vor opri.

Dezavantaje statiei de alimentare Jackery Explorer 500

Deși este o centrală electrică excelenta, există câteva dezavantaje care trebuie notate:

Imposibilitatea de a incarca dispozitive electronice USB-C, Explorer 500 are doar porturi USB obișnuite.

Explorer 500 nu este impermeabilă, așa că trebuie să fiti atenti unde si cand o folositi. Desi multe dintre statiile de incarcare de pe piata nu sunt impermeabile, este un aspect care trebuie mentionat.

În cele din urmă, micul afișaj digital își stinge automat iluminarea de fundal după câteva secunde. Deși economiseste energie, acest lucru poate fi frustrant, deoarece trebuie să va deplasati fizic la baterie și să aprindeti ecranul când doriti să verificati nivelul de incarcare al bateriei.

Adauga un comentariu