camera termoviziune Flir One Edge Pro

Camera termica pentru smartphone Flir One Edge Pro

Teledyne Flir One Edge Pro este o nouă camera cu termoviziune revoluționară pentru smartphone, care se conectează wireless la dispozitivul dumneavoastra, indiferent dacă este un telefon Android sau iOS.

Montarea camerei Flir One Edge Pro pe smartphone si mod de functionare

Teledyne Flir One Edge Pro este versiunea nouă și complet reproiectată a celui mai bine vândut produs Flir: One Pro. Este un dispozitiv care are un senzor termic, o cameră video, o baterie minusculă și conexiune wireless.

Atașati camera pe spatele telefonului dvs. folosind sistemul inteligent conceput, porniti aplicația Flir One pe smartphone-ul iOS sau Android și vă conectați la aceasta. Afișajul telefonului dvs. acționează ca ecran și fiecare imagine pe care o captați este stocată direct pe smartphone.

Dispozitivul vine cu o mulțime de opțiuni de conectivitate, inclusiv Wi-Fi și Bluetooth. Are și un port USB-C, dar acesta este folosit doar pentru încărcare. Spre deosebire de majoritatea camerelor termice pentru smartphone care se conectează la telefonul dvs. fie prin portul USB-C, fie prin portul Lightning, în funcție de dispozitivul pe care îl utilizați, aceasta este o abordare complet nouă.

Flir One Edge Pro

Cele 2 avantaje majore ale acestei abordări sunt ca: dispozitivul este compatibil cu orice smartphone, indiferent dacă este un telefon iOS sau Android, lucru pe care nu îl obțineți cu alte camere cu infraroșu pentru smartphone și faptul că se montează pe spatele smartphone-ului dvs., fiind mult mai confortabil de utilizat.

Un alt avantaj al camerei este ca o puteți separa de telefon, nu trebuie să stea atasata permanent și asta va va permite să-o montati la distanta și să analizati imaginile dintr-o locatie complet diferită, de până la 30m depărtare de dispozitiv.

camera termoviziune Flir One Edge Pro

Merită remarcat faptul că această cameră mobilă cu infraroșu se poate conecta și la serviciul Flir Ignite Cloud pentru a stoca imagini, aceasta fiind singura platformă cloud dedicată în mod special imaginilor termice.

Calitatea imaginii termice a camerei Flir One Edge Pro

n primul rand să analizam calitatea imaginii pentru că asta este ceea ce contează. Camera are o rezoluție în infraroșu de 160 x 120 totalizând 160 x 120 pixeli termici, aceeiasi ca a modelului precedent. Aici pierde teren față de alte camere termice pentru că în zilele noastre, producătorii chinezi vând dispozitive care pot captura cu 50% mai mulți pixeli termici la același preț. Ne-am fi așteptat ca Teledyne Flir să actualizeze senzorul cu o rezoluție termică mai mare, dar nu acest fapt nu s-a întâmplat.

Dar, desi numărul de pixeli nu impresioneaza, calitatea imaginii este mult îmbunătățită de tehnologiile VividIR și MSX, care sunt proprietatea Flir și sincer vorbind, probabil cele mai bune din domeniu. Odată ce modul MSX este activat, imaginile devin extrem de clare și detaliate, așa că nu subestimați preformanta camerei doar pe baza rezoluției termice.

Rata de reîmprospătare este încă limitată la 9Hz, așa cum s-ar putea aștepta, deoarece aceasta nu este o limitare tehnologică, ci una care este impusă de reglementările de export EAR din SUA pentru modulele de camere termice pentru consumatori. Nu există nicio opțiune de focalizare manuală dar acest tip de caracteristică nici nu este de așteptat în acest interval de preț. Distanța minimă de focalizare este de 30cm, așa că trebuie să va pozitionati la cel puțin 30cm distanță de obiect pentru a obține o imagine clară.

Formatul imaginilor si palete de culori

One Edge Pro poate capta imagini în format radiometric JPEG. Dacă nu sunteți familiarizat cu imaginile radiometrice, acestea sunt practic imagini JPEG care păstrează și temperatura pentru fiecare pixel specific din imagine. Avantajul este că apoi le puteți procesa în software-ul Flir Thermal Studio, puteți schimba paleta de culori chiar și după ce au fost captate sau puteți regla pragurile de temperatură. De asemenea, poate înregistra videoclipuri în format MP4 pentru Android și MOV pentru iOS.

Camera ofera mai multe palete de culori din care puteți alege: Gray (white hot), Hottest (cel mai fierbinte), Coldest (cel mai rece), Iron (fier), Contrast, Arctic, Lava si Color Wheel. Puteți alege între 3 moduri de imagine: doar infraroșu, doar vizual (doar imaginea de la camera vizuală) și MSX care le îmbină pe cele două.

Flir One Edge Pro – interval de temperatură si precizie

In ceea ce priveste capacitatea de măsurare a temperaturii ale acestei camere, acestea sunt similare cu cele ale modelului anterior, deoarece sensibilitatea termică a senzorului este de 70 mK, la fel ca la modelul mai vechi, și nici intervalul de temperatură nu s-a schimbat: de la -20 la 120°C (-4 la 248°F) și de la 0 până la 400°C (32 până la 752°F).

Pentru acest senzor, Flir a specificat o precizie de +/- 3 C. Deși acest număr pare mare (pentru că aici mai mic inseamna mai performant), vă puteți aștepta să fie cel puțin sincer și precis. Unghiul de vizualizare este doar puțin mai îngust decât la modelul mai vechi, dar totuși bun la 54×42 grade.

Durata de viata a bateriei și memoria

Deoarece nu este o cameră termică portabilă, practic toate imaginile termice capturate vor fi stocate direct pe smartphone-ul dumneavoastra. Deci, va fi complet dependent de cantitatea de spațiu liber pe care o aveți disponibila pe telefon.

O îmbunătățire semnificativă și binevenită la modelul Flir One Edge Pro este bateria, deoarece durata de viață a bateriei a fost o mare problemă la modelele mai vechi. Comparativ, modelul vechi era dotat cu o baterie cu o durata de functionare de aproximativ 45 de minute. Noua baterie este mai performanta cu o durata de functionare de pana la 1 oră și 30 de minute.

Camera Flir One Edge Pro nu este impermeabilă sau rezistentă la praf. Orice dispozitiv care se conectează la smartphone-ul dumneavoastra, va avea conectorul USB expus și, prin urmare, nu va fi impermeabil.

Adauga un comentariu