Valentin Oprisanescu “Vijelie”… la prima vedere este un simplu nume. Un nume care a facut ca pescuitul romanesc de competitie sa se ridice la un alt nivel prin participarea la sute de concursuri de talie nationala, europeana si mondiala. Dar acum nu voi vorbi despre Vijelie campionul ci despre Vijelie bucatarul.
Am preluat pasiunea de a “bucatarii” inca din frageda pruncie pe cand ma invarteam in patru labe printre bunicii mei care la acea vreme erau bucatari foarte cunoscuti. Cand am crescut am continuat sa gatesc alaturi de ei si de parintii mei care m-au indrumat in bucataria romaneasca.
Cu timpul am inceput sa experimentez si bucataria internationala iar ca o concluzie la prima vedere pot spune ca toate sunt la fel daca gandesti ca un cetatean al acelei tari. Orice ai gati daca gatesti cu inima clar iese bun. In timp am invatat (cel putin in cazul meu) ca pescuitul este prima veriga care leaga bucataria de fotografie, scris si iesitul in natura. Toate acestea sunt un cerc “vicios” care ridica la rang de arta aceste hobby-uri Vijelioase.
Ca o recomandare Vijelioasa ar fi sa iesiti in natura cu familia sau prietenii in orice clipa libera, sa va bucurati de frumusetile naturii, sa pescuiti si nu in ultimul rand gatiti si sa mancati cu placere ‘roadele’ muncii voastre.
Valentin Oprisanescu “Vijelie”
Eu am avut ocazia sa gust din preparatele tale si nu am decat 2 cuvinte de spus despre ele: Jos palaria! 😉