ePropulsion outboards

Motoarele electrice outboard ePropulsion

Tot ce trebiue sa stii inainte de a achizitiona un outboard ePropulsion

Motoarele electrice primesc din ce în ce mai multă atenție în ultimul timp: Sunt silențioase, curate, și nu au nevoie de întreținere, toate astea fără NICI un miros de combustibil sau de eșapament.

Odată cu promovarea de motoare electrice outboard de mare putere, se pare că acestea ne oferă acum o alternativă viabilă la motoarele pe combustibil, ceea ce face le ajută să devină cea mai căutată opțiune pentru mai multe bărci, inclusiv caiace, canoe, gonflabile, și bărci cu vele.

Dar prețul motoarelor electrice ePropulsion te-ar putea pune din nou într-o dilemă.

Merită motorul electric exterior o asemenea investiție? Care este distanța pe care o parcurge și durata de funcționare a motorului? Care este cel mai puternic motor electric outboard disponibil și accesibil astăzi?

În acest articol, vom trece prin toate informațiile de care ai nevoie despre motoarele electrice outboard pentru bărci ca să te ajutăm să-l alegi pe cel potrivit pentru tine!

Motoarele electrice outboard ePropulsion nu sunt motoare de trolling

Înainte de a intra în subiect, să facem clar faptul că aici vorbim despre motoare electrice outboard. Nu despre motoare de trolling sau motoare de ardere cu pornire electrică.

Spre deosebire de motoarele de trolling (măsurate în tracțiune statică) care pot merge numai la viteză mică, motoarele electrice outboard pot oferi mult mai multă putere, fiind concepute pentru a fi utilizate ca sursă de alimentare primară.

Chiar și motoarele electrice outboard mici, de exemplu, popularul motor electric de 3 CP, ar fi suficient pentru a conduce bărci de până la 1.5 de tone, inclusiv bărci gonflabile și bărci cu vele mici, la o viteză de 5 noduri.

ePropulsion Spirit 1.0 Plus

5 întrebări frecvente despre motoarele electrice outboard

Motorul electric exterior este cu siguranță atrăgătoar, dar informațiile care inunda Internetul pot fi copleșitoare. Va puteti pierde des, mai ales dacă faceti browsing in timpul unei plimbari cu barca.

Aici am pregătit o selecție de 5 întrebări frecvente (cu răspunsuri rapide), astfel încât să poți decide cu ușurință dacă merită să investești într-un motor electric outboard pentru barca ta.

Durata de funcționare și distanța pe care o parcurge motorului electric outboard

Ești curios despre durata de viață a bateriei și despre distanța la care motoarele electrice outboard pot ajunge? Vrei să fii sigur că nu rămâi fără baterie în timp ce ești pe apă?

Timpul de funcționare și distanțele la care ajunge motorului outboard electric depind de cât de repede îl rulezi, cât de grea este barca, în ce direcție este mareea, starea de încărcare a bateriei, temperatura… și mulți alți factori.

În general, cu motoarele Spirit 1.0 Plus 3 CP la jumătate din puterea lor maximă ar trebui să poți străbate până la 25 km.

Cele mai multe motoare electrice de barca îți vor permite să le reglezi la o viteză mai mică pentru o eventuală distanță suplimentară și timp extra de funcționare. În plus, poți citi oricând nivelul bateriei / intervalul rămas estimat pe ecran, astfel încât să nu rămâi niciodată în mijlocul apei.

Iată un tabel care arată intervalul de timp și durata de funcționare a motoarelor electrice EPropulsion de 10 CP la diferite niveluri de viteză, cu o singură încărcare a bateriei E175 de 8960 Wh.

Putere (W)Viteză (km/h)Timp (hh:mm)Distanță (km)
500418:00116
100059:0072
20006.74:3049
300083:0039
400011.52:1542
500013.51:5040
6000151:3036
*Date colectate de la un ePropulsion Navy 6.0 pe o barca de aluminiu de 3,6m.

Cât de rapid este motorul ePropulsion montat pe o barcă?

Viteza maximă a motoarelor electrice outboard variază foarte mult între diferite bărci și medii de lucru. Totuși, dacă puterea este mai mare, viteza maximă este categoric mai mare.

Cantitatea de energie a bateriei necesară pentru a deplasa o barcă este de 10x mai mare decât cea necesară pentru deplasarea unui autovehicul.

Să spunem că poți merge la 5 noduri cu un motor electric outboard de 10 CP. Dacă vrei să mergi pe 15 noduri, vei avea nevoie, probabil, de un motor de 100 CP, care necesită mult mai multă energie și baterie decât îți poți imagina și care te va costa o avere.

De aceea, motoarele electrice exterioare sub 20cp (motoare de 3cp/4cp/5cp/10cp) sunt în continuare cele mai frecvente alegeri din piață.

Prețurile motoarelor electrice outboard

Motoarele EPropulsion sunt interesante, dar nu înțeleg de ce costa mai mult decât un motor outboard pe benzină.

De fapt, motoarele electrice outboard sunt o opțiune mai rentabilă pe termen lung:

Motorul electric outboard, montat pe o barcă are nevoie de o baterie cu capacitate mare mai ales dacă planifici o excursie lungă.

Având în vedere că bateriile au o densitate de energie mai mică în comparație cu benzina și o barcă este în jur de 5 la 10 ori mai puțin eficientă în economisirea energiei în comparație cu o mașină care cântărește la fel de mult, așa că vei avea nevoie de o mulțime de energie (adică baterii) stocate pe motorul tău electric pentru a ajuta barca să se deplaseze.

Un alt motiv este că economiile de scară nu au dat încă în industrie, deși motoarele electrice exterioare devin din ce în ce mai populare în aceste timpuri.

Incărcarea bateriei motorului electric outboard

Vestea bună este că cele mai multe motoare electrice outboard pot fi încărcate complet peste noapte. Deci, este convenabil și nu îți va da peste cap programul.

Unii producători de motoare electrice de renume, cum ar fi ePropulsion, dispun, de asemenea, de încărcare rapidă, care poate reduce timpul de încărcare până la jumătate.

incarcarea bateriei ePropulsion

Încărcarea solară este, de asemenea, posibilă, puteți descărca și încărca bateria în același timp, ceea ce înseamnă că puteți extinde perioada de funcționare a barcii tale în zilele însorite.

Sfat extra: Dacă sunteți pasionat de navigatie, asigurați-vă că motorul electric vine cu hydro generation. Acesta profită de energia eoliană pentru a încărca bateriile sale în timp ce navighează, astfel încât să puteți avea putere suplimentară pentru o durată extinsă de navigatie sau de încărcare a altor dispozitive la bord.

Greutatea motorului electric outboard

Greutatea electrică a motorului și a bateriei ar putea fi o problemă, în special pentru persoanele în vârstă. Plimbarea cu barca este plăcută, dar cărarea bateriilor grele pe teren neregulat pentru a ajunge la o barcă nu este cu siguranța intrigant.

Dacă ești în căutarea pentru un motor electric outboard portabil, ia în considerare unul cu o baterie încorporată. Motorul electric outboard cu baterie este ușor de transportat și te poate scuti de o mulțime de probleme.

Unele baterii electrice pot pluti pe apă, astfel încât nu este nevoie să îți faci griji cu privire la a-l scăpa în timpul instalării.

Cauți un motor electric outboard cu mai multă putere?

Ei bine, acesta va avea nevoie de baterii independente pentru a alimenta motorul. Dacă optați pentru această variantă, vă recomandăm să vă uitați la gama de baterii LiFePO4 seria E.

ePropulsion E175 LiFePo4

Bateriile electrice din seria E oferă un sistem modular de la 2 kWh la 144 kWh. Ele sunt foarte accesibile și au o durată lungă de viață.

Motive pentru care să alegi un motor ePropulsion

Beneficiile motoarelor electrice outboard sunt evident de partea pescarilor și aproape copleșitoare pentru cei care sunt în căutarea pentru o experiență premium plimbare cu barca.

Iata mai jos principalele 4 motive pentru care sute de mii de oameni aleg motoarele electrice outboard.

  • Este silențios. Nu veți auzi practic nimic la bord. Nu va exista niciun zgomot deranjant pentru a speria peștele. Ești doar tu și natura.
  • Ușor de menținut curat. Nu vei avea parte de nicio murdărie care să-ți păteze mâinile sau hainele în timpul utilizării și transportării, dacă veți obține un motor electric exterior pentru barca.
  • Mai puțină întreținere. Datorită tehnologiei cu acțiune directă, motorul electric outboard are mai puține piese, reducând timpul și costul întreținerii regulate.
  • Fără emisii. Nu există mirosuri de combustibil sau de evacuare, astfel încât protejează sănătatea ta. și a familiei.

Articol preluat de pe epropulsion.com.

Adauga un comentariu