Aplicatii marine pentru imagistica termica

Aplicatii marine pentru imagistica termica

Fără a avea nevoie de lumină vizibilă, tehnologia de imagistica termica detectează semnăturile termice ale spectrului de lumină care nu sunt vizibile ochiului uman. Acest spectru se numește “infraroșu”. Orice obiect cu o temperatură peste zero emite radiație termică. Prin variațiile de temperatură, dispozitivele cu termoviziune afișează instantaneu imagini pe care le putem interpreta.

Imagistica termica – avantaje si dezavantaje

În ciuda avantajelor imagisticii termice, un astfel de dispozitiv nu poate vedea prin pereti, prin apa, sticla sau imbracaminte. In schimb poate:

Anunța un reprezentant al legii dacă o persoană are o armă de foc ascunsă
Găsi un suspect care încearcă să se ascundă
Localiza marfa de contrabanda abandonata sau ascunsa
Ajuta pompierii să localizeze victimele prinse într-un incendiu și puncte fierbinți
Contribui considerabil la eforturile de căutare și salvare pentru găsirea persoanelor dispărute.

Desi dispozitivele cu termoviziune nu pot vedea prin apă, sunt totuși cel mai bun instrument pentru utilizarea marină profesională și de agrement atunci când trebuie să vedeți în întuneric total.

Aplicatii

Orice obiect radiază căldură – chiar și gheață. Aceste semnături termice diferite ne permit să detectăm, cu ajutorul dispozitivelor cu termoviziune, variațiile și să distingem între obiecte. De exemplu, un mistret care rama prin vegetatia densa, oamenii prinși într-o clădire în flăcări plină de fum și chiar bancurile de pești (evidente din cauza fluctuațiilor apei).

imagistica termica

Utilizările dispozitivelor cu imagistica termica sunt variate: operatiuni militare, actiuni de aplicare a legii și de prim ajutor, pescuit comercial, navigatie comerciala si de agrement. Binoclurile, camerele și monocularele cu termoviziune oferă:

O soluție rapidă pentru detectarea problemelor motoarelor
Ajutor pentru navigarea pe distanțe mari
Siguranța împotriva coliziunilor prin identificarea resturilor plutitoare
Ajutor in căutarea și salvarea de vieți omenești
Identificarea potentialelor riscuri si a zonelor de risc.

Prevenirea accidentelor nautice

În 2016, Paza de Coastă a SUA a raportat că principala cauza a accidentelor cu barca de agrement sunt coliziunile. Aceste accidente sunt fie cu o altă navă de agrement, fie cu un obiect staționar, care a provocat 101 decese și alte 1.140 de răniți.

Imagistica termica si prevenirea accidentelor nautice

Primele zece cauze ale accidentelor de agrement cu barca sunt:

Neatenția
Lipsa de experiență
Campul de vedere necorespunzător
Viteză excesivă
Defecțiuni ale echipamentelor
Consumul de alcool
Vreme
Încălcarea regulilor de navigare
Ape periculoase
Forța valurilor.

Multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate prin utilizarea imagisticii termice. Termiviziunea detectează resturi plutitoare și alte ambarcatiuni. Cu ajutorul caracteristicilor de zoom digital, puteți obtine o viziune marita aspura obiectelor mici sau îndepărtate, avertizându-vă cu privire la navele care se apropie, a coastelor și puteți identifica amenințări precum pirații.

Camerele cu termoviziune acționează si ca ajutor de andocare, sunt folositoare în pescuitul sportiv, permitt căpitanilor de bărci să identifice problemele motorului și chiar să localeze scurgerile de petrol (Deepwater Horizon). Dispozitivele termice au devenit un instrument de neprețuit pentru salvarea de vieți, deoarece găsesc rapid persoanele care au căzut peste bord (dacă nu s-au scufundat complet).

Imagistica termica inseamna vedere în întuneric complet

Deoarece termoviziunea nu are nevoie de lumină artificială sau ambientală pentru a funcționa în întuneric, o puteți utiliza în siguranță pentru a evita accidentele cu alte nave, docuri și alte elemente staționare.

Legile navigatiei cer ca bărcile să aibă luminile de navigație de lucru aprinse de la apus până la răsăritul soarelui. Desiguri exista cazuri in care acoperirea nopții este folosita pentru contrabandă, braconaj sau alte activități ilegale. Imagistica termica oferă forțelor de ordine și pazei de coastă uneltele necesare pentru a prinde acesti infractori.

Imagistica termica si detectia radar

Deși radarul asigura detectie la kilometri distanță, acesta nu afișează o schiță clară a ceea ce este obiectul. Imagistica termică va complementa radarul, arătându-vă o imagine clară a ceea ce este detectat.

Potențialul de salvare a vietilor omenesti

Un raport realizat de G.P. Wild a constatat că aproximativ 19 persoane pe an cad peste bordul unei nave de croazieră. În 2010, o nouă lege, Cruise vessel Security and Safety Act, a impus liniilor de croazieră să încorporeze tehnologia radar care să detecteze persoanele care au căzut peste bord dacă o astfel de tehnologie este “disponibilă”. Din cauza costurilor incredibil de mari, navele de croazieră au fost reticente în implementarea unor sisteme radar atat de performante.

Conform Marketwatch.com, “Un purtător de cuvânt pentru Carnival Corporation a declarat că, in cadrul companiei, au fost testate tehnologiile de salvare a persoanelor cazute peste bord, dar a susținut ca sistemele actuale au creat prea multe alarme false pentru ca aceasta să fie considerate practice sau eficiente.” La un pret de cateva mii de doalri si oferind cea mai înaltă calitate a imaginii termice, dispozitivele cu termoviziune Pulsar elimina complet alarmele false.

Dispozitivele termice precum binoclul Pulsar Accolade 2 LRF XP50 ajutaă eforturile de căutare de urgență cu o gamă de detecție de până la 2.000 de metri de uscat, aer și mare. Pulsar reprezintă tehnologia senzorilor termici de top pe multe fronturi. Camerele cu termoviziune si rezoluție termică Pulsar sunt mai puternice decât majoritatea sistemelor de camere cu vedere pe timp de noapte, iar ca raport performanta / pret depășesc echipamentele oferite de concurenta.

Pulsar Accolade 2 LRF XP50

Asadar termoviziunea nu este doar un instrument util pentru vânătorii de mistreti, ci si un instrument vital pentru utilizarea în sectoarele de aplicare a legii, militare, comerciale și industriale.

Sursa articolului: pulsarnv.com/.

Adauga un comentariu