HARMO

HARMO noul motor electric de la Yamaha

IWATA, 15 septembrie 2021 – Yamaha Motor Co., Ltd. a anunțat că au început precomenzile europene pentru primăvara anului 2022 pentru noul motor electric HARMO. Acesta aduce o nouă tehnică de manevrare a ambarcațiunilor, cu o unitate de propulsie electrică integrată și sistem de control al direcției. HARMO a fost expus in acest an la Salonul Nautic Internațional din Genova (16-21 septembrie).

HARMO noul motor electric de la Yamaha

HARMO este o “platformă cu sistem de manevrare a ambarcatiunilor de ultimă generație” care constă dintr-o unitate de propulsie alimentată de un motor electric, o cutie pentru comenzi la distanta și un joystick care permite o funcționare mai intuitivă. HARMO a fost dezvoltat cu scopul de a oferi o solutie inteligentă de propulsie a ambarcatiunilor care să ofere pasagerilor mai mult confort datorită silentiozitatii unice motorului electric.

HARMO

Cu accent pe Europa, unde conștientizarea mediului este în continuă creștere, HARMO a fost expus ca prototip la Amsterdam, Olanda în 2016 și Dusseldorf, Germania în ianuarie 2020, unde a atras multă atenție. Promovarea operațiunilor demonstrative ale motorului a fost efectuata si in croaziera pe canalul Otaru din orașul cu acelasi nume din insula Hokkaido, in August 2020.

Cu scopul de a aduce beneficii mai mari societății, compania Yamaha a extins și mai mult oferta prin electrificarea diferitelor grupuri de produse, inclusiv motociclete electrice, biciclete asistate electric, scaune cu rotile electrice, drone, mașini de golf electrice și vehicule mici de viteză mică (mașini terestre).

Caracteristicile motorului electric Yamaha HARMO

Motorul adoptă o metodă rim-drive*, realizând o propulsie electrică extrem de eficientă. În special, întrucât forța de propulsie poate fi generată la viteze mici, HARMO îmbunătățește funcționarea intuitivă, cu vibrații și zgomot semnificativ mai mici, permițând o deplasare mai confortabilă.

Mecanismul de direcție cu unghiul său mare al cârmei permite virarea instantanee, oferind un sentiment mai mare de plăcere și unitate cu barca.

Ambarcatiunile se pot manevra cu ușurință, prin operarea simplă a joystickului.

HARMO - Operare prin Joystick

Atunci când sunt utilizate două unități, barca se poate deplasa pe orizontală prin simpla înclinare a joystickului lateral pentru a ajuta la ancorarea și / sau andocarea dificilă.

Metoda Drive By Rim: un sistem de acționare al elicei prin frictiunea dintre axul motorului cu marginea palei rotorului.

Drive By Rim

Specificatiile tehnice:

  • Putere: 3.7kw (echivalentul a 9.9 cai putere);
  • Putere de propulsie statica: 102 kgf / 225 lbf;
  • Sistem de montare: unic sau tandem;
  • Ughiul carmei: pana la 140°;
  • Voltaj: 48vdc;
  • Greutate: 55kg.

Sursa articolului https://global.yamaha-motor.com.

Adauga un comentariu