Cum sa alegeti cea mai potrivita padela pentru caiac

Cum sa alegeti cea mai potrivita padela pentru caiac

Pentru un amator de caiac nu există o modalitate mai bună de a petrece o după-amiază de vară decât pe apa, cu padela în mâini. Indiferent dacă vă veți bucura în liniște de apa sau veți găsi cel mai bun loc de pescuit, alegerea padelei potrivite pentru caiac este crucială atunci când vine vorba de confortul și performanța dumneavoastră pe apă. Cu atât de multe opțiuni din care să alegeți, lucrurile se pot complica. De aceea, am creat acest ghid pentru a facilita găsirea padelei potrivite pentru caiac.

Când cumpărați o padela de caiac, trebuie să luați în considerare patru factori:

Lungimea padelei: lățimea caiacului și înălțimea dvs. determină lungimea padelei.

Designul paletei: dimensiunea și forma lamei paletei influențează puterea și eficiența cursei.

Designul axului: un ax curbat sau drept afectează performanța și confortul pe apă.

Materialul: Materialele ușoare și durabile sunt caracteristici atractive, dar se adaugă la prețul unei padele.

Indiferent dacă sunteți un caiacist de agrement sau un pescar din caiac, padelele de caiac Pelican sunt concepute pentru confortul dumneavoastra. Pelican ofera exclusiv palete cu unghi mic. Acest design vă permite să mențineți un ritm ușor și constant, fără să vă faceți griji pentru tehnica de vaslire. Vâslitul cu unghi mic înseamnă, de asemenea, că mâinile tale sunt întotdeauna la sau sub înălțimea umerilor, ceea ce exercită mai puțină presiune asupra umerilor tăi. Indiferent cum vă place să vă bucurați de timpul petrecut pe apă, padelele de caiac Pelican vă asigură confortul de la soare până la apus.

Lungimea padelei

Determinarea lungimii potrivite este destul de simplă. Doi factori ajung să influențeze lungimea padelei de caiac: lățimea și înălțimea caiacului. Cu cât caiacul tău este mai lat, cu atât padela trebuie să fie mai lungă. În mod similar, un utilizator mai înalt are nevoie de o vâslă mai lungă.

Designul paletei

Paletele mai late se pretează la mișcări rapide și puternice, care vă permit să accelerați rapid. La rândul lor, paletele mai înguste sunt mai confortabile pentru vâsletorii ocazionali și pe distanțe lungi. Paletele înguste ajută, de asemenea, la reducerea oboselii prin umeri, permițându-vă să acoperiți distanțe mai lungi cu mai puțin efort.

În general, dimensiunea paletei ar trebui să se alinieze cu dimensiunea corpului tău: persoană mai mare, paletă mai mare, persoană mai mică, paletă mai mică.

Designul axului padelei

Ax drept sau ax curbat? Axul curbat are mai multe îndoiri de fiecare parte a zonei de mâner, în timp ce un ax drept, este după cum sugerează și numele. Axul îndoit vă menține încheieturile într-un unghi neutru față de antebrațe pe toată durata cursei, ceea ce este mai confortabil și reduce la minimum disconfortul și oboseala încheieturii mâinii. Un ax drept nu oferă la fel de multă performanță ca axul îndoit, dar costa mai puțin.

Dintr-o bucată, din două sau din patru segmente? Designul solid al padelelor de caiac dintr-o bucată le face mult mai durabile; cu toate acestea, lungimea lor poate face transportul la apa mai dificil. Padelele din două sau patru segmente sunt concepute pentru depozitare și transport mai ușor. Din acest motiv, padelele din două sau patru segmente sunt, de asemenea, excelente pentru tinut de rezervă – chiar și cea mai dură padela se poate rupe, așa că a avea o rezervă pe punte este o idee inteligentă.

Materialul din care este fabricata padela

Materialul paletei

Paletele din polipropilenă sunt o alegere fiabilă și economică, puternice și durabile. Oferă un pic de flexibilitate atunci când se deplasează prin apă, ceea ce poate afecta eficiența cursei. Pe termen lung, totuși, paletele din polipropilenă sunt mai susceptibile la deteriorarea UV.

Paletele ranforsate cu fibra de sticla. De obicei, rezistența și rezistența oferite de o lamă din polipropilenă sau nylon este compensata de performanța lor mai puțin eficientă din cauza flexibilitatii. Cu toate acestea, întărirea acestor lame cu fibră de sticlă scade gradul de flexibilitate al paletei – îmbunătățind performanța, fără a fi prea aspra cu portofelul.

Paletele din fibra de sticla merită cu siguranță investiția suplimentară dacă intenționați să petreceți ore lungi în caiac. Aceste palete sunt mai ușoare în comparație cu cele din polipropilenă și nylon. Rigiditatea suplimentară a paletelor din fibră de sticlă înseamnă că fiecare lovitură te duce mai departe. Chiar și în comparație cu paletele armate cu fibră de sticlă, performanta este vizibilă.

Materialul axului

Axul din aluminiu este o alegere fiabilă și mai economică.

Axul din ALUMINIU+ este perfect pentru excursii scurte sau ocazionale pe apa. Când confortul și caracterul practic sunt cele mai importante, axul din ALUMINIU+ este alegerea perfectă. Vine fie cu o acoperire anti-alunecare completa a axului, fie cu un manșon de prindere confortabil, care ajută la protejarea împotriva variațiilor de temperatură pe care altfel le-ați simți fără aceste caracteristici.

Padelele cu ax din fibra de sticla merită investiția suplimentară dacă plănuiți ore lungi în caiac! Padelel cu ax din fibra de sticla sunt mai durabile și mult mai ușoare decât arborii din aluminiu.

Recomandari de la Pelican

Padela de caiac Symbiosa

Pentru pasionații de caiac de zi cu zi, recomandăm padela SYMBIOSA. Proiectată cu atenție pentru caiacistii de toate nivelurile de experinta această padela reglabilă pentru caiac oferă calitate superioară și versatilitate la un preț avantajos. Designul cu unghi mic vă permite să acoperiți distanțe mai mari, reducând în același timp oboseala umerilor. Datorită lungimii reglabile, această padela de caiac din fibră de sticlă este ideală pentru cei cu mai multe caiace sau pentru cei care doresc o padela care să poată fi folosita de toți prietenii și familia.

Padela de caiac Pelican Symbiosa

Padela pentru copii

Perfecta pentru tineri, începători — ansamblul din trei piese este ideal pentru depozitarea compactă, în timp ce paletele cu nervuri concepute special pentru copii ajută la menținerea unui tempo bun pe apă. Se potrivește excelent pentru mâinile mici și dornice și nu conține metale grele și ftalați.

Padela de caiac pentru copii

Padela Poseidon

Este conceputa pentru pasionați de pescuit din caiac si unul dintre cele mai populare modele Pelican. Este padela de caiac perfectă pentru aventurile tale de zi cu zi. Designul padelei cu unghi mic reduce oboseala umerilor și vă ajută să acoperiți distanțe mai mari cu mai puțin efort. Axul din aluminiu cu prindere anti-alunecare și paletele din polipropilenă armată cu fibră de sticlă asigură o durabilitate și performanță mai bune pe apă. Designul din două piese face ca depozitarea și transportul paletei de caiac să fie o ușoară. În plus, include un sistem integrat de preluare a cârligului pe lamă și o bandă de măsurare de-a lungul axului care vă permite să măsurați dimensiunea capturii.

Padela caiac Pelican Poseidon

Sursa articolului: https://pelicansport.com.

Adauga un comentariu